Liity verkostomme!

Digitaalitekniikka

Chips Act: EU:n suunnitelma puolijohdepulan voittamiseksi 

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Puolijohteiden puutteesta johtuvassa kriisissä maailmassa Euroopan sirulain tavoitteena on turvata EU:n tarjonta lisäämällä kotimaista tuotantoa. yhteiskunta.

Vuoden 2020 lopusta lähtien puolijohteista on ollut ennennäkemätön pula ympäri maailmaa. Puolijohteiden toimitusketju on erittäin monimutkainen ja altis Covid-19-epidemian kaltaisille tapahtumille. Alan on vaikea toipua pandemian aiheuttamasta sokista. EU ryhtyy toimiin toimitusten turvaamiseksi.

- Euroopan sirulaki tavoitteena on lisätä puolijohteiden tuotantoa Euroopassa. Euroopan parlamentti on hyväksynyt kantansa lakiehdotukseen ja on valmis neuvotteluihin EU:n hallitusten kanssa.

Helmikuussa 2023, Mepit hyväksyivät myös Chips-yhteisyrityksen – investointiväline, jonka tavoitteena on tukea alan kasvua ja edistää EU:n johtajuutta tällä alalla keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

Miksi mikrosirut ovat niin tärkeitä?

Elektroniset mikrosirut, jotka tunnetaan myös nimellä integroidut piirit, ovat digitaalisten tuotteiden olennaisia ​​rakennuspalikoita. Niitä käytetään jokapäiväisessä toiminnassa, kuten työssä, koulutuksessa ja viihteessä, kriittisissä sovelluksissa autoissa, junissa, lentokoneissa, terveydenhuollossa ja automaatiossa sekä energia-, data- ja viestintäalalla. Esimerkiksi matkapuhelin sisältää noin 160 eri sirua, hybridisähköautot jopa 3,500.

Mikrosirut ovat myös ratkaisevan tärkeitä niitä ohjaaville teknologioille digitaalinen muunnos, kuten tekoäly, pienitehoinen tietojenkäsittely, 5G/6G-viestintä sekä esineiden internet ja reuna-, pilvi- ja korkean suorituskyvyn laskenta-alustat.

Mitkä ovat puolijohteiden puutteen syyt?

Mikrosirujen tuotanto perustuu erittäin monimutkaiseen ja toisistaan ​​riippuvaiseen toimitusketjuun, johon osallistuvat maat kaikkialta maailmasta. Suuri puolijohdeyritys voi luottaa jopa 16,000 XNUMX pitkälle erikoistuneeseen toimittajaan eri maissa.

Tämä tekee maailmanlaajuisesta toimitusketjusta haavoittuvan. Globaalit geopoliittiset haasteet vaikuttavat siihen helposti. Tämän teki erityisen selväksi COVID-19-pandemian puhkeaminen.

Viimeaikaiset tapahtumat, kuten Ukrainan sota, ovat herättäneet lisähuolia sirusektorilla. Muut tapahtumat, kuten tulipalot ja kuivuus, vaikuttivat suuriin tuotantolaitoksiin ja pahensivat pulakriisiä.

Nykyinen mikrosirupula jatkunee todennäköisesti koko vuoden 2023 ajan, sillä useimmilla ratkaisuilla on pitkät toimitusajat. Esimerkiksi uuden lastutehtaan rakentaminen kestää kahdesta kolmeen vuotta.

Puolijohteiden saannin turvaaminen Euroopassa

Mainos

Keskimäärin melkein 80 % toimittajista puolijohdeteollisuudessa toimivien eurooppalaisten yritysten pääkonttori on EU:n ulkopuolella. Hyväksymällä sirulain EU haluaa vahvistaa valmiuksiaan puolijohteiden valmistuksessa varmistaakseen tulevaisuuden kilpailukyvyn ja säilyttääkseen teknologisen johtajuutensa ja toimitusvarmuutensa.

Nykyään EU:n osuus maailmanlaajuisesta tuotantokapasiteetista on alle 10%. Lakiehdotuksen tavoitteena on nostaa tämä osuus 20 prosenttiin.

Hakelain mukaiset toimenpiteet pannaan ensisijaisesti täytäntöön Chips-yhteisyritys, EU:n julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus Horizon Europe ohjelmoida. EU haluaa yhdistää noin 11 miljardia euroa EU-rahoituksesta, EU-maista, kumppanimaista ja yksityiseltä sektorilta olemassa olevan tutkimuksen, kehityksen ja innovaation vahvistamiseen.

Lue lisää EU:n aloitteista digitaalitalouden tehostamiseksi

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa