Liity verkostomme!

Tietotekniikka

EU osuu Applelle kilpailulakeilla tällä viikolla - lähde

Julkaistu

on

Tässä kuvassa näkyy 3D-tulostettu Apple-logo näkyvän Euroopan unionin lipun edessä 2. REUTERS / Dado Ruvic / Illustration

EU: n kilpailulainsäädäntöjen on määrä veloittaa iPhone-valmistaja Apple (AAPL.O) tällä viikolla estämällä kilpailijoita App Storessa musiikin suoratoistopalvelun Spotify valituksen jälkeen (SPOT.N), asiaa tunteva henkilö on sanonut, kirjoittaa Foo Yun Chee.

Muutos, ensimmäinen EU: n kilpailusääntö Applea vastaan, voi johtaa sakkoon jopa 10% Applen maailmanlaajuisista tuloista ja muutoksiin tuottoisassa liiketoimintamallissa.

Reuters ilmoitti ensimmäisenä maaliskuussa EU: n välittömästä kilpailulakista.

Ruotsin Spotify toimitti valituksensa Euroopan komissiolle vuonna 2019 sanomalla, että Apple rajoittaa epäoikeudenmukaisesti kilpailijoita omaan musiikin höyrypalveluunsa Apple Music.

Se valitti myös 30%: n maksusta, joka sovelluskehittäjiltä peritään Applen sovelluksen sisäisen ostojärjestelmän (IAP) käytöstä.

EU: n kilpailunvalvoja, jolla on neljä Applen tutkimusta, mukaan lukien Spotify-valitus, kieltäytyi kommentoimasta.

Apple viittasi siihen Maaliskuun 2019 blogi Spotify-valituksen jälkeen, jonka mukaan sen App Store auttoi kilpailijaansa hyötymään sadoista miljoonista sovelluslatauksista tullakseen Euroopan suurimmaksi musiikin suoratoistopalveluksi.

Bulgaria

Itä-Euroopan tehokkain supertietokone isännöi Bulgaria. Mille se on hyvä?

Julkaistu

on

IT-jättiläinen Atos sanoi, että se on toimittanut täysin Bulgarian Sofia Tech Parkiin supertietokoneen, jonka odotetaan olevan Itä-Euroopan tehokkain tällainen laite, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Petascale-laskentajärjestelmä auttaa suuresti Bulgarian teknisiä tavoitteita tulevina vuosina.

Supertietokoneet auttavat kehittämään tieteellisiä, julkisia ja teollisia sovelluksia eri aloilla, mukaan lukien bioinformatiikka, farmasia, molekyylidynamiikka ja mekaaninen dynamiikka, kvanttikemia ja biokemia, tekoäly, henkilökohtainen lääketiede, biotekniikka, meteorologia ja ilmastonmuutoksen torjunta.

Supertietokonetta toimittava Atos sanoi lehdistötiedotteessa, että tietokoneen odotetaan olevan täysin toimintakelpoinen heinäkuussa 2021.

”Tämä on Itä-Euroopan tehokkain supertietokone ja auttaa hyödyntämään Bulgarian korkean teknologian tavoitteita. Atosin Tšekin tasavallan projektiryhmät ovat jo aloittaneet kokoonpanotestit ja supertietokoneen odotetaan alkavan toimia operatiivisesti heinäkuussa 2021 ”, yhtiö kertoi lehdistötiedotteessa.

Mutta tämä ei ole vain bulgarialainen, vaan myös eurooppalainen saavutus, joka hyödyttää eurooppalaista tieteellistä tutkimusta, tukee innovaatioita ja tarjoaa laajemmalle tiedeyhteisölle uusimmat tutkimus- ja kehitystyökalut.

Supertietokoneen rahoittavat Bulgarian tasavalta ja Euroopan unionin EuroHPC JU -ohjelma. Kokonaisinvestointi on 11.5 miljoonaa euroa.

Petascale-laskentajärjestelmä Bulgariassa on samanlainen kuin muiden yliopistojen ja tutkimuskeskusten supertietokonejärjestelmät Euroopassa, kuten CINECA Italiassa, IZUM Sloveniassa, LuxProvide Luxemburgissa ja Minho Advanced Computing Center Portugalista.

Bulgariassa sijaitseva tietojenkäsittelyjärjestelmä vahvistaa siten EU: n tutkimuskapasiteettiverkostoa ja vahvistaa sen pyrkimyksiä kehittää uusia teknologia- ja tutkimuskeskuksia jäsenvaltioissa.

Continue Reading

Tietotekniikka

Euroopan suurteholaskennan yhteisyrityksen pääkonttorin vihkiminen Luxemburgiin

Julkaistu

on

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton vihki yhdessä Luxemburgin ulko- ja eurooppaministeri Jean Asselbornin ja talousministeri Franz Fayotin kanssa käyttöön Euroopan suurteholaskennan (EuroHPC) yhteisyrityksen pääkonttorin Luxemburgissa. Komissaari Breton sanoi: "Olen iloinen voidessani avata uuden HPC: n uuden kodin. Yli laskenta on avain EU: n digitaalisen itsemääräämisoikeuden kannalta. Suorituskykyiset tietokoneet ovat ratkaisevan tärkeitä datan kaikkien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi - erityisesti tekoälysovelluksissa, terveystutkimuksessa ja teollisuudessa 4.0. Investoimme valtavasti tähän huipputeknologiaan, jotta Eurooppa pysyy edellä maailmanlaajuisessa teknologiakilpailussa. " Viron tehtävä EuroHPC-yhteisyritys on yhdistää eurooppalaiset ja kansalliset resurssit maailmanluokan supertietokoneiden ja -tekniikoiden hankintaan ja käyttöönottoon.

Supertietokoneet auttavat eurooppalaisia ​​tutkijoita ja teollisuutta edistämään merkittävästi esimerkiksi biotekniikkaa, henkilökohtaista lääketiedettä, ilmastonmuutoksen torjuntaa, sääennusteita sekä huumeiden ja uusien materiaalien löytämistä, joista on hyötyä kaikille EU: n kansalaisille. Komissio on sitoutunut tukemaan uusien supertietokoneiden, järjestelmien ja tuotteiden tutkimusta ja innovointia sekä edistämään tarvittavia taitoja infrastruktuurin käyttämiseksi ja maailmanluokan ekosysteemin rakentamiseksi Eurooppaan. A komission ehdotus Syyskuussa 2020 esitetyn uuden EuroHPC-yhteisyritysasetuksen tarkoituksena on mahdollistaa 8 miljardin euron lisäinvestointi EuroHPC-yhteisyrityksen työn edistämiseksi ja laajentamiseksi uuden sukupolven supertietokoneiden tarjoamiseksi ja kunnianhimoisen HPC-tutkimuksen tukemiseksi. innovaatio-ohjelmasta EU: ssa. Lisätietoja on saatavilla tässä EuroHPC-yhteisyrityksen lehdistötiedote.

Continue Reading

Tietotekniikka

Vega: EU: n ensimmäisen maailmanluokan supertietokoneen lanseeraus

Julkaistu

on

Euroopan komissio yhdessä Euroopan korkean suorituskyvyn tietojenkäsittelyn yhteisyritys ja Slovenian hallitus on aloittanut Vega-supertietokoneen toiminnan korkean tason seremoniassa Mariborissa, Sloveniassa. Tämä merkitsee ensimmäisen EU: n supertietokoneen lanseerausta, joka on hankittu yhdessä EU: n ja jäsenvaltioiden varojen kanssa ja jonka yhteinen investointi on 17.2 miljoonaa euroa.

Digitaalisen aikakauden Eurooppa, varatoimitusjohtaja Margrethe vestager sanoi: "Juhlimme tänään Vega-supertietokoneen julkaisua - ensimmäinen monista. Ylilaskenta avaa eurooppalaisille pk-yrityksille uusia ovia kilpailemaan huomisen huipputeknologian taloudessa. Vielä tärkeämpää on, että tukemalla tekoälyä läpimurto-lääkehoitojen molekyylien tunnistamiseksi, seuraamalla COVID-infektioita ja muita sairauksia, eurooppalainen supertietokone voi auttaa pelastamaan ihmishenkiä. "

Varatoimitusjohtaja Vestager osallistui käynnistysseremoniaan 20. huhtikuuta yhdessä Slovenian pääministerin Janez Janšan kanssa. Uusi Vega-supertietokone kykenee suorittamaan 6.9 Petaflop-tietokonetehoa ja tukee sovellusten kehittämistä monilla aloilla, kuten koneoppiminen, tekoäly ja korkean suorituskyvyn data-analytiikka. Se auttaa eurooppalaisia ​​tutkijoita ja teollisuutta edistämään merkittävästi biotekniikkaa, sääennusteita, ilmastonmuutoksen torjuntaa, yksilöllistä lääketiedettä sekä uusien materiaalien ja lääkkeiden löytämistä, joista on hyötyä EU: n kansalaisille. EuroHPC-yhteisyritys yhdistää eurooppalaiset ja kansalliset resurssit maailmanluokan supertietokoneiden ja -teknologioiden hankintaan ja käyttöönottoon.

Lisäksi Vega Sloveniassa, EuroHPC-supertietokoneet on hankittu ja asennetaan seuraaviin keskuksiin: Sofia Tech Puisto Bulgariassa, IT4Innovations National Supercomputing Center Tšekissä, CINECA Italiassa, LuxProvide Luxemburgissa, Minho Advanced Computing Center Portugalissa ja CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Suomessa. Lisäksi a komission ehdotus EuroHPC-yhteisyrityksen uudelle asetukselle, joka esitettiin syyskuussa 2020, pyritään mahdollistamaan 8 miljardin euron lisäinvestoinnit seuraavan sukupolven supertietokoneisiin, mukaan lukien uudet teknologiat, kuten kvanttitietokoneet. Lisätietoja on saatavilla tässä EuroHPC-yhteisyrityksen lehdistötiedote.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa