Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Vuoden 2021 ennusteet matkaviestinalalle

Julkaistu

on

 

Strand Consult on seurannut matkaviestinalaa 25 vuoden ajan ja julkaissut ennusteita viimeisimmälle 20. Katso kokoelma tätä. Tässä muistiossa tarkastellaan matkaviestinnän huippu- ja alamäkiä vuonna 2020 ja tehdään ennusteita vuodelle 2021,  kirjoittaa John Strand Strand Consultista.

Tämä vuosi kehittyi hyvin eri tavalla kuin odotettiin, mukaan lukien helmikuun pommi GSMA peruutti Mobile World Congress -konferenssin.

On aliarvioitu pysyminen COVID-19 oli pelinvaihtaja, mutta loppujen lopuksi operaattoreiden rakentamat ja ylläpitämät viestintäverkot ovat vieläkin tärkeämpiä kuin koskaan. Strand Consult on jo pitkään kuvannut, kuinka televiestintä on nykyaikaisen yhteiskunnan perusta; 2020 osoitti tämän väitteen epäilemättä. Tässä on joitain asioita, jotka määrittelivät vuoden 2020 ja joilla on merkitystä vuonna 2021: COVID-19, Kiina, kyberturvallisuus, 5G, taajuudet, ilmasto, avoin RAN, yksityisyys, kilpailu, vakauttaminen, sukupuolten tasa-arvo ja verkon neutraalisuus.

COVID-19, yleiskäytännön perustelut

Yksityisten verkkopalvelujen tarjoajat sijoittamalla tulevaisuuteen olivat valmiita odottamattomiin. COVID19 toi ennennäkemättömiä haasteita televerkoille, ja nämä verkot täyttivät pandemian vaatimukset. Lukituksen ja uuden kotona työskentelyn normaalin ajan (WFH) aikana ihmiset ovat luottaneet näihin verkkoihin töissä, koulussa, ostoksissa ja terveydenhuollossa. Investoimalla tulevaisuuteen monet verkon omistajat varmistivat, että verkot toimivat pahimmassa tilanteessa. Tämä erinomainen verkon suorituskyky kumosi perinteisen sääntelyviisauden, jonka verkon omistajat jättivät omille laitteilleen, vahingoittaakseen asiakkaita, verkkojaan ja kolmansien osapuolten palveluntarjoajia. Itse asiassa päinvastoin tapahtui, paitsi että palveluntarjoajat tarjosivat jatkuvaa palvelua, monet alensivat hintoja solidaarisesti asiakkaidensa kanssa. Tällä kokemuksella on merkittäviä vaikutuksia hintavalvonnan sääntelyyn, investointikannustimiin ja kestävyyteen. Strand Consultin raportti Verkkokäyttäytyminen kriisitilanteessa: Televiestinnän, liikenteen ja energian sääntelyn pohdintaa COVID-19: n aikana tutkii näitä verkkoja säätelevää sääntelyä saadakseen selville, mitä päätöksentekijät voivat oppia parantamaan sääntelyä jatkossa. Kokemus on osoittanut, että se, että operaattorit voivat seurata markkinoiden kannustimia, tuottavat sosiaalisesti hyödyllisiä tuloksia, päättäjät todennäköisesti käyttävät COVIDiä perustellakseen vielä enemmän sääntelyä. Tässä on kuusi kysymystä televiestinnän tulevaisuudesta.

Toinen rakkauden / vihan suhde koronan aikaan on sääntelyviranomaisten ja alustojen, kuten Google ja Apple, välillä niiden seuranta- ja jäljityssovelluksissa. Vaikka näitä suuria toimijoita vastaan ​​kohdistuvat kilpailuoikeudet ovat jatkuneet maailmanlaajuisesti, COVID19 antoi yhtäkkiä heille keskeisen aseman kuten "hyvät kaverit" valvonnan kanssa todella haluavat. Kilpailuviranomaiset panostivat paljon hyperjättiä vastaan ​​tehtyihin korkeisiin kilpailusääntöihin. jotkut näistä epäonnistuvat todennäköisesti. Parempi strategia heidän määräävän asemansa vähentämiseksi olisi lopeta politiikan tekeminen, joka epäoikeudenmukaisesti suosii ja vahvistaa näitä foorumeita ilmaisilla radiotaajuuksien (lisensoimattomat taajuudet), tekijänoikeuksien (oikeudenmukainen käyttö) ja tiedonsiirron (verkon neutraalisuus) ja niin edelleen.

Mobiiliteollisuus on edelleen vanha poikaklubi

2020 ei ollut vuosi, jolloin naiset saavuttivat johtopariteetin matkaviestinalalla, ja räikein epätasa-arvo on esillä alan maailmanlaajuisessa kauppayhdistyksessä. Tämä ei johdu alalla toimivien naisjohtajien puutteesta, vaan pikemminkin tahdon puutteesta. GSMA: n verkkosivuston muistiinpanot: "GSMA-hallituksessa on 26 jäsentä, jotka edustavat suurimpia operaattoriryhmiä, ja jäseniä pienemmistä riippumattomista operaattoreista, joilla on maailmanlaajuinen edustus." Vaikka GSMA ylpeilee kartongin maantieteellisestä ja taloudellisesta monimuotoisuudesta, se epäonnistuu sukupuolen perusrintamalla. Vain kolme sen hallituksen jäsenestä on naisia, joista 3 on Yhdysvalloista ja yksi Singaporesta. GSMA on järjestänyt monia työpajoja naisten mainostamiseksi teollisuudessa, mutta ei harjoittele saarnamastaan. Tämä malli jatkuu todennäköisesti vuonna 2.

Höyhenen linnut: Vodafone, Huawei ja Kiina

COVID-19 lisäsi keskustelua kiinalaisista laitteista verkoissa. Monet tajusivat kiinalaisten elementtien kasvavat kustannukset ja haavoittuvuuden matkaviestinverkoissa ja niihin liittyvien toimitusketjujen haurauden, puhumattakaan muista kriittisistä tekniikoista. Vuonna 2020 monet kansat väittivät, että Kiina ja sen armeijaan kytketty Huawei aiheuttavat turvallisuusriskejä, ja ryhtyivät toimiin matkaviestinverkkojen laitteiden rajoittamiseksi. Oli kuitenkin joitain merkittäviä pidätyksiä, kuten Vodafonen "ulkoministeri" Joakim Reiter joka puolustaa toistuvasti Huawei-laitteiden käyttöä.

Vodafone voi priorisoida suhdettaan Huaweien asiakasturvallisuuden yläpuolelle, mutta älykkäät operaattorit hyödyntävät valintansa olla paljastamatta asiakkaidensa tietoja Kiinan hallitukselle. Kilpailu matkaviestinalalla tarkoittaa, että asiakkaat voivat valita, haluavatko he riskin paljastaa tietonsa Kiinan hallitukselle. Huawei-laitteiden ja muiden riskialttiiden teknologiatoimittajien kieltäytymisestä tulee ainutlaatuinen myyntipiste operaattoreille vuonna 2021, erityisesti yritysasiakkaille. Vodafone tulee todennäköisesti käyttämään lämpöä puolustamaan suhteitaan haitallisiin myyjiin.

5G radalla vuosina 2020 ja 2021

Vaikka jotkut operaattorit ovat itsepintaisesti kiinni kiinalaisissa laitteissa, muut operaattorit etenivät eteenpäin ripplein ja Huawei-laitteiden korvaamiseen lisäämättä kustannuksia tai hidastamatta aikajanaa 5G: ksi. Onnistuneiden uudelleenkäynnistysten joukossa ovat Tanskan TDC, Norjan Telenor sekä Telia ja Proximus Belgiassa. Operaattorit korvaavat ja päivittävät verkkojaan vauhdilla, joka ylittää 3G: n ja 4G: n käyttöönoton. On vaikuttavaa nähdä, kuinka nopeasti uusia laitteita voidaan ottaa käyttöön; TDC: llä kesti vain 11 kuukautta 5G-verkon käynnistämiseen muilla kuin kiinalaisilla laitteilla, jotka kattavat 90% maasta. Useimmissa maissa nämä päivitykset tapahtuvat ilman operaattoreiden tarvetta lisätä CAPEX-arvonsa. Strand Consult kuvaili tätä jo vuonna 2019. Strand Consult on varovaisen optimistinen 5G: n suhteen vuonna 2021. Operaattorit voivat olla erinomaisia ​​rakentamisessa, toiminnassa ja verkoissa - jopa kriisin aikana. Kysymys on, osoittautuvatko 5G-sovellukset pakottaviksi kuluttajien omaksumiseksi.

Spektrihuutokaupat - taivas on raja

Tämän kirjoituksen jälkeen C-kaistan (3.7–3.98 GHz) huutokauppa Yhdysvalloissa on etenemässä radiotaajuushuutokaupan maailmanennätyksen saavuttamiseksi, mikä ylittää 70 miljardia dollaria. Jännitys kilpailee 3G-taajuuksien huutokaupoista vuonna 2000 ja osoittaa, että amerikkalaiset operaattorit voivat ostaa oikeuksia ilman voimassaolon päättymistä. Euroopan lyhytaikaiset taajuuslisenssit ovat johtaneet vaikeisiin tilanteisiin, joissa lisenssit vanhenevat eikä niitä voida uusia.

in 2020 Ruotsin kuninkaallinen tiedeakatemia myönsi vuoden 2020 taloustieteen Nobel-palkinnon Stanfordin yliopiston Paul R. Milgromille ja Robert B. Wilsonille "huutokauppateorian parannuksista ja uusien huutokauppamuotojen keksinnöistä". Pelkän sukupolven aikana taajuuksien huutokaupat ovat osoittaneet teleoperaattoreiden kyvyn käyttää niukkoja resursseja tehokkaasti ja myötävaikuttaa merkittävästi valtionkassaan. Kuten Royal Academy oikein huomauttaa, markkinapohjaiset allokointimenetelmät, kuten huutokaupat, ovat parempia kuin hallinnollinen allokointi.

Kaikista taajuuksien huutokaupoista ei ole kuitenkaan ollut hyötyä. Joissakin maissa korkeat hinnat ovat todellakin vähentäneet infrastruktuuri-investointeja. Joissakin tapauksissa hallitukset ja tarjoajat ovat pelanneet huutokauppoja. Jos vuoden 2020 Nobelin voittajien löydökset soveltavat, ne voivat ratkaista nämä ongelmat, mutta se vaatii poliittista kurinalaisuutta. Strand Consult näkee Nobelin palkinnon viestinä hallituksille ympäri maailmaa parantamaan taajuuksien allokointikäytäntöä erityisesti huutokauppasääntöihin, taajuuksien uudelleenkäyttöön, lisensoimattomiin taajuuksiin ja liittovaltion taajuuksien omistamiseen.

Kiina - Ei hyvä ulkonäkö

Kiinasta todellisen tarinan saaminen osoittautui vaikeaksi vuonna 2020. Kiinalainen propagandakone johtaa harhaan monia toimittajia, ja monet Huaweia koskevat tarinat ovat peräisin siitä, että yritys antaa yksinomaisen haastattelun ystävällisen toimittajan kanssa suosituissa tiedotusvälineissä. Nämä tarinat kuvaavat Huaweiä avuttomana uhrina Yhdysvaltojen ja Kiinan välisessä kauppasodassa. Harvat mediat uskaltavat julkaista analyysin, jossa verrataan ulkomaisten yritysten toimintaolosuhteita Kiinassa verrattuna kiinalaisten yritysten suotuisaan kohteluun ulkomailla. Lisäksi muutama artikkeli tutkii Huawein roolia ihmisoikeuksien tukahduttamisessa Kiinassa.

Huawein yrityskäytännöt ovat kuitenkin kestämättömiä itselleen. Yhtiön tanskalainen viestintäjohtaja Tommy Zwick erosi Twitterissä koska hän ei voinut hyväksyä Huawei-rooli Uiguurien muslimien sorto.  Ja urheilun kuuluisuuksia tähdet että taiteilijat peruuttavat Huawei-sopimuksensa. Strand Consult toivoo, että useammat ihmiset valitsevat eheyden polun vuonna 2021, koska keskittyminen Kiinan kauhistuttavaan ihmisoikeustilanteeseen on jo kauan.

Kiinalla on unelma, että presidentti Joe Biden helpottaa elämää. Strand Consult ei hyväksy tätä näkemystä; jos jotain, sääntöjä voidaan tiukentaa. Jotkut maat ottavat Kiinaa koskevat rajoitukset askelta pidemmälle ja kieltävät sen läsnäolon viestintäverkoissa kokonaan. Katso asiaan liittyvät huomautukset täältä: Muuttaako uusi presidentti Yhdysvaltojen näkemystä Huawei ja ZTE: n turvallisuudesta 5G-verkoissa? 

Strand Consultin raportit 4G RAN -politiikkaa käyttävät päättäjät ymmärtävät kiinalaisten laitteiden markkinaosuutta verkoissa ja arvioivat niihin liittyviä riskejä. Strand Consult on myös julkaissut raportteja auttaakseen päättäjiä ja toimittajia käyttämään kriittistä ajattelua käsitellessään monia väitteitä Huawein yritysviestintä.

Televiestintä ja ilmastosuunnitelma

Operaattoreilla on monia aloitteita energiatehokkuuden parantamiseksi. Nämä ovat tärkeitä, koska energian kokonaiskulutus todennäköisesti kasvaa, vaikka datan tuotantokerroksen tehokkuutta parannettaisiin. Lue erinomainen raportti Barclays Equity Research Analystysta Ympäristön sosiaalinen ja hallinto - Onko hyvää, tarpeeksi?Maurice Patrickin johtama tiimi.

Tämä kokonaisvaltainen lähestymistapa energiankulutukseen on merkityksellisempi kuin 5G-ilmastohyppy, joka yrittää mitata energiankulutusta käyttäjän tuottamien minuuttien tai datan funktiona. Strand Consult kuvailee joitain näistä haasteista ja ratkaisuista tässä: Uudet kumppanuudet auttavat tele- ja teknologiayrityksiä vihreäksi. Google näyttää tietä Tanskassa.

Open Ranin todellisuustarkistus 

Vuonna 2020 Open Ran kuvattiin ihme ”teknologiaksi”. Monet uskovat, että Open Ran lisää innovaatioita, vähentää operaattoreiden kustannuksia ja auttaa pääsemään eroon kiinalaisten laitteiden kanssa tietoliikenneverkoissa. Muut Open Ran -vahvistimet haluavat, että useammasta maasta tulee tietoliikenneinfrastruktuurin valmistajia.

Vuosi 2021 tuo tarvittavan todellisuuden tarkistuksen. Kestää vuosia, ennen kuin Open Ran voi korvata tavallisen RAN: n suhteessa 1: 1. Operaattoreille luvatut säästöt eivät ole niin suuria, ja ratkaisun väitetty avoimuus ei välttämättä tuota turvallisuutta, ainakin siinä tapauksessa, että Open Ran vähentää riippuvuutta kiinalaisista toimittajista. China Mobile, China Unicom ja China Telecom ovat noin 44 kiinalaisen valtion teknologiayrityksen joukossa O-RAN-allianssissa. Muita jäseniä ovat ZTE ja Inspur, jotka Yhdysvallat kieltää yhteyksien vuoksi Kiinan armeijaan. Vaikka O-RAN pyrkii tarjoamaan tien Huaweiilta, se näyttää korvaavan yhden Kiinan valtion omistaman yrityksen toisella, kuten Lenovo. Open Ran -määritykset saattavat jo rikkoa kyberturvallisuussääntöjä Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa. Patenttihaasteet ovat myös todennäköisiä, koska Open Ran on 100-prosenttisesti riippuvainen 3GPP: stä ja muiden kuin O-RAN-allianssin jäsenistä.

Strand Consult uskoo, että teollinen yhteistyö on tärkeää teknologisen kehityksen, investointien ja innovaatioiden kannalta. Osa tästä yhteistyöstä on tehty 3GPP: ssä, Ishayoiden opettaman O-RAN-liittouma, ja muut organisaatiot. Matkapuhelinoperaattoreiden tulisi olla vapaita valitsemaan liiketoiminnalleen järkeviä teknisiä ratkaisuja edellyttäen, että ne noudattavat kansallisia turvallisuuslakia. Open Ran ei saisi olla perustelu sille protektionismi.

Teollisuus on hankkinut sääntelyn ja suunnitellut sen hyödyksi

Yhdysvaltain ja EU: n päättäjät keskustelevat suuresta kilpailuoikeudesta, alustojen sääntelystä ja tietosuojasta. He twiittaa, tykkää, ystävä ja suoratoivat kritiikkiään Googleen, Facebookiin, Amazoniin, Appleen ja Netflixiin käyttäessään näitä alustoja itse. Alustat eivät ole koskaan olleet niin hyviä; he nauttivat vielä yhden vuoden ikasvaneet tulot ja markkinaosuudet. Heidän tulee lähettää joulukortti kiittämällä Margrethe vestager.

Kuten tupakkateollisuutta vastaan ​​raivokkaat tupakoitsijat, poliitikot eivät voi elää ilman alustoja. Joidenkin poliitikkojen twiitit jopa enemmän kuin Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Ota tanskalainen EU-parlamentin jäsen Karen Melchior  kuka on twiitannut 193,000 kertaa lokakuusta 2008 lähtien. Se on 43 twiittiä päivässä 12 vuoden ajan. Hän on kolme kertaa aktiivisempi kuin twiitannut Donald Trump 59,000 tweets maaliskuusta 2009 lähtien noin 13 twiittiä päivässä. Melchiorilla on 21,000 88 seuraajaa: Trump, 16,000 miljoonaa. Melchior seuraa 51 XNUMX; Valtti; vain XNUMX.

Mitä enemmän suurta tekniikkaa säännellään, sitä suurempi se kasvaa. Politiikat, jotka pakottavat Netflixin ostamaan enemmän paikallista sisältöä, lisää vain Netflixin suosiota paikallisessa politiikassa. Nämä käytännöt näyttävät hyvältä / tuntuvat hyvältä pinnalta, mutta niillä on päinvastainen kuin niiden tarkoitus. Hävittäjiä ovat tietysti perinteinen radio, TV ja painotuotteet.

Kilpailu ja konsolidointi: Aika rehellisyydelle toimijoille ja päättäjille

Kilpailuviranomaisten olisi tarkasteltava realistisemmin päätöksiä, joiden tarkoituksena on parantaa kilpailua ja kuluttajansuojaa, erityisesti rajoituksia, jotka koskevat 4–3 sulautumista. Tuomioistuimet nuhtelivat sääntelyasiantuntijoita ja osoittivat Euroopan komission olevan väärässä estääkseen sulautumisen Hutchison ja O2. Euroopassa televiestintäinvestoinnit ovat jääneet jälkeen, hinnat laskevat edelleen, ja alueen osuus maailmanmarkkinoista (missä se oli aikoinaan maailman johtava) on jatkuvasti pienenevä. Operaattorit voivat kuroa umpeen vähentää sulautumisilmoitusten hypeä.  Vaihtoehto konsolidoinnille on "konsolidointivalo", jossa operaattorit jakavat infrastruktuurin. Yksi tapa tehdä tämä on kansallisten verkkovierailusopimusten avulla, kuten kertomuksessa kuvataan  Kansallisen verkkovierailun vaikutusten ymmärtäminen investointeihin ja kilpailuun.

Strand Consultilla on julkaistu laajasti fuusioista ja yritysostoista matkaviestinalalla. Katso mikä luo kilpailua televiestintäalalla? Voidaanko matkapuhelinoperaattoreiden määrää verrata Huawei, Ericsson, Nokia, Samsung ja ZTE kaltaisiin infrastruktuurilaitteiden tarjoajiin?

Laajakaista langattomien ratkaisujen kautta - kuitu ilmassa

Vuonna 2021 4G- ja 5G / FWA-ratkaisujen korvaaminen kiinteissä laajakaistayhteyksissä lisääntyy. Vaikka kuluttajat katkaisevat yhä enemmän johtoa ja siirtyvät laajakaistayhteyksi, monet päättäjät ja puolestapuhujat ovat vastustaneet tämän suuntauksen hyväksymistä. He haluavat säilyttää vanhentuneet sääntelysiilot. Sillä välin matkapuhelinoperaattorit yhdistävät voimansa kuitujen kanssa kotioperaattoreille ja tarjoavat laajakaistaa kiinteän langattoman pääsyn (FWA) kautta. Suuremmat operaattorit, joilla on kiinteä ja matkapuhelinliikenne, luottavat näihin ratkaisuihin kiinteän laajakaistan täydentämiseksi.

Tuleva keskittyminen laitteistoturvallisuuteen

Yleisimmät kyberhyökkäykset johtuvat järjestäytyneestä rikollisuudesta ja valtion tukemilta toimijoilta taloudellisista ja vakoilusyistä. Tämä vuosi ei ollut erilainen kuin muut laajamittaiset kyberhyökkäykset. Tämä käytännön epäonnistuminen heijastaa kokonaisvaltaisen lähestymistavan puutetta verkkoturvallisuuteen ja usein liian keskittymistä ohjelmistoihin. Vuonna 2021 tulisi kiinnittää enemmän huomiota kaikkiin verkkoelementteihin ja niiden alkuperään, mukaan lukien palvelimet, jotka käsittelevät tietoja, sekä niihin liitetyt kannettavat tietokoneet ja laitteet. Vaikka pyrkimyksiä poistaa Huawei tulisi suosiota, turvallisuutta ei paranneta, jos Huawein korvaava yritys on vain toinen Kiinan hallituksen omistama myyjä, kuten GE, Motorola ja Lenovo, jotka olivat amerikkalaisia ​​yrityksiä ja jotka nyt omistavat Kiinan hallituksen sidosryhmät.

Verkon neutraalisuus kuolleista

"Avoin internet", "Internet-sääntely" ja "verkon neutraalisuus" perustuvat teoriaan, jonka mukaan verkon omistajat vahingoittavat verkon käyttäjiä. Euroopassa on pitkään ollut voimassa nämä säännöt, virheellisiin teorioihin perustuvat säännöt, joiden ei ole osoitettu lisäävän innovaatioita, investointeja tai käyttäjien oikeuksia. Kun käytäntö kumoaa teorian, on aika päivittää säännöt.

Yhdysvalloissa liittovaltion viestintäkomissio kumosi tällaiset säännöt vuonna 2017. Se palautti kilpailunvastaiset käytännöt laajakaistamarkkinoilla liittovaltion kauppakomissiolle. Tämä siirto liittyy laajakaistainvestointien, nopeuden ja laadun kasvuun. Olisi valitettavaa palata politiikkaan, joka estää verkkoinvestointeja ja innovaatioita juuri silloin, kun ihmiset ovat yhä enemmän riippuvaisia ​​verkostoista työn, koulun ja terveydenhuollon alalla. Kuten Strand Consultin monia raportteja Verkonneutraaliudesta, jota asiakirjat osoittavat, Internetin sääntelyä edistävät Piilaakson hyperjättiläiset ja heidän politiikkansa puolustajat. Avoin internet tarkoittaa, että Piilaakso maksaa nollan tiedonsiirrosta, kun taas kuluttajat maksavat 100 prosenttia riippumatta siitä, käyttävätkö he jättiläisten palveluja vai eivät. Tämä käytäntö on ristiriidassa muiden viestintäverkkojen käytännön ja kokemusten kanssa, joissa sisällöntuottajilla oli merkitystä loppukäyttäjille koituvien kustannusten alentamisessa. Kovaa verkkoneutraaliutta ei korreloida empiirisesti lisääntyneen innovaation kanssa. Lisäksi monissa maissa, joissa noudatetaan tällaisia ​​sääntöjä, on pysyvä aukko investoinneissa, erityisesti maaseudulla.

Yhteenveto

Vuonna 2020 Strand Consult julkaistiin monia tutkimushuomautuksia että raportit auttaa matkapuhelinyrityksiä liikkumaan monimutkaisessa maailmassa ja lisäämään avoimuutta politiikka- ja sääntelykeskusteluissa. Viimeisten 19 vuoden ajan Strand Consult on tarkastellut vuotta ja tarjonnut ennusteita seuraavalle vuodelle. Kutsumme sinut katsomaan itse, olimmeko oikeassa vuosien varrella.

Saitko tämän sähköpostiviestin edelleen kollegaltasi? Sitten tilaa Strand Consult -uutiskirje ja vastaanota ilmaisia ​​tutkimustietoja.
Katso myös viimeisimmät raportit matkaviestinnästä
Tutustu työpajoihimme
Tietoja Strand Consultista

Strand Consult, riippumaton yritys, tuottaa strategisia raportteja, tutkimusmuistioita ja työpajoja matkaviestinalasta.

Lisätietoja John Strandista.

Lisätietoja Strand Consultista.

 

Digitaalinen talous

Komissio perustaa kulttuuriperinnön digitaalisen säilyttämisen keskuksen ja käynnistää hankkeita, jotka tukevat digitaalista innovaatiota kouluissa

Julkaistu

on

Komissio perusti 4. tammikuuta eurooppalaisen osaamiskeskuksen, jonka tavoitteena on säilyttää ja säilyttää Euroopan kulttuuriperintö. Keskukselle, joka toimii kolmen vuoden ajan, on myönnetty 3 miljoonaa euroa Horizon 2020 ohjelmoida. Se perustaa digitaalisen yhteistyötilan kulttuuriperinnön säilyttämistä varten ja antaa pääsyn tietojen, metatietojen, standardien ja ohjeiden arkistoihin. Istituto Nazionale di Fisica Nucleare Italiassa koordinoi 19 edunsaajan joukkoa, jotka tulevat 11 EU: n jäsenvaltiosta, Sveitsistä ja Moldovasta.

Komissio on myös käynnistänyt kaksi hanketta digitaalisen koulutuksen tukemiseksi, enintään 1 miljoonan euron arvosta, Horisontti 2020 -ohjelman kautta. Ensimmäinen hanke, MenSI, keskittyy mentorointiin koulun parantamiseksi ja kestää helmikuuhun 2023 asti. MenSI pyrkii mobilisoimaan 120 koulua kuusi jäsenvaltiota (Belgia, Tšekki, Kroatia, Italia, Unkari, Portugali) ja Yhdistynyt kuningaskunta edistämään digitaalista innovaatiota erityisesti pienissä tai maaseutukouluissa ja sosiaalisesti heikommassa asemassa oleville opiskelijoille. Toinen projekti, iHub4Schools, kestää kesäkuuhun 2023 saakka ja nopeuttaa digitaalista innovaatiota kouluissa alueellisten innovaatiokeskusten ja mentorointimallin ansiosta. 600 opettajaa 75 koulussa osallistuu ja keskukset perustetaan viiteen maahan (Viro, Liettua, Suomi, Iso-Britannia, Georgia). Italia ja Norja hyötyvät myös mentorointijärjestelmästä. Lisätietoja uusista hankkeista on saatavilla tätä.

Continue Reading

Digitaalinen talous

Uusi EU: n kyberturvallisuusstrategia ja uudet säännöt fyysisten ja digitaalisten kriittisten yksiköiden parantamiseksi

Julkaistu

on

Tänään (16. joulukuuta) komissio ja unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja esittävät uuden EU: n kyberturvallisuusstrategian. Keskeisenä osana Euroopan digitaalisen tulevaisuuden muotoilua, Euroopan elvytyssuunnitelmaa ja EU: n turvallisuusunionistrategiaa strategia vahvistaa Euroopan kollektiivista sietokykyä kyberuhkilta ja auttaa varmistamaan, että kaikki kansalaiset ja yritykset hyötyvät täysimääräisesti luotettavista ja luotettavista palveluista ja palveluista. digitaaliset työkalut. Olipa kyse sitten kytketyistä laitteista, sähköverkosta tai pankeista, lentokoneista, julkishallinnosta ja sairaaloista, joita eurooppalaiset käyttävät tai käyttävät usein, he ansaitsevat sen tekemällä varmuudella, että heidät suojataan kyberuhilta.

Uuden kyberturvallisuusstrategian avulla EU voi myös lisätä johtajuutta kyberavaruuden kansainvälisten normien ja standardien suhteen ja vahvistaa yhteistyötä kumppaneiden kanssa ympäri maailmaa maailmanlaajuisen, avoimen, vakaan ja turvallisen kyberavaruuden edistämiseksi, joka perustuu oikeusvaltioperiaatteeseen, ihmisoikeuksiin , perusvapaudet ja demokraattiset arvot. Lisäksi komissio tekee ehdotuksia kriittisten yksiköiden ja verkkojen kyber- ja fyysisen sietokyvyn käsittelemiseksi: direktiivi toimenpiteistä korkean yhteisen kyberturvallisuuden tason saavuttamiseksi koko unionissa (tarkistettu verkko- ja tietoturvadirektiivi tai uusi tietojärjestelmä 2) ja uusi direktiivi kriittisten yksiköiden sietokyky.

Ne kattavat laajan joukon aloja, ja niiden tavoitteena on käsitellä nykyisiä ja tulevia online- ja offline-riskejä, kyberhyökkäyksistä rikokseen tai luonnonkatastrofeihin, johdonmukaisella ja täydentävällä tavalla. Luottamus ja turvallisuus EU: n digitaalisen vuosikymmenen ytimessä Uuden kyberturvallisuusstrategian tavoitteena on turvata maailmanlaajuinen ja avoin Internet ja samalla tarjota suojatoimia paitsi turvallisuuden varmistamiseksi myös eurooppalaisten arvojen ja kaikkien perusoikeuksien suojelemiseksi.

Viime kuukausien ja vuosien saavutusten pohjalta se sisältää konkreettisia ehdotuksia sääntely-, investointi- ja poliittisista aloitteista kolmella EU: n toiminta-alueella: 1. Sietokyky, teknologinen itsemääräämisoikeus ja johtajuus
Tämän toimintalohkon puitteissa komissio ehdottaa verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuutta koskevien sääntöjen uudistamista direktiivin nojalla toimenpiteistä korkean yhteisen kyberturvallisuuden tason saavuttamiseksi koko unionissa (tarkistettu verkko- ja tietoturvadirektiivi tai NIS 2), jotta voidaan lisätä kriittisen julkisen ja yksityisen sektorin: sairaaloiden, energiaverkkojen, rautateiden, mutta myös palvelinkeskusten, julkishallinnon, tutkimuslaboratorioiden ja kriittisten lääkinnällisten laitteiden ja lääkkeiden sekä muun tärkeän infrastruktuurin ja palvelujen kyberresilienssin tason on pysyttävä läpäisemättömänä , yhä nopeammin liikkuvassa ja monimutkaisessa uhka-ympäristössä. Komissio ehdottaa myös, että koko EU: hun perustetaan tekoälyllä toimiva turvallisuusoperaatiokeskusten verkosto, joka muodostaa todellisen kyberturvallisuussuojan EU: lle, joka pystyy havaitsemaan kyberhyökkäyksen merkit riittävän ajoissa ja mahdollistamaan ennakoivan toiminnan toimia ennen vahinkojen syntymistä. Lisätoimenpiteitä ovat erityinen tuki pienille ja keskisuurille yrityksille (pk-yrityksille) digitaalisten innovaatiokeskusten puitteissa sekä lisääntyneet ponnistelut työvoiman täydentämiseksi, houkuttelemaan ja pitämään parhaat kyberturvallisuuden kyvyt ja investoimaan avoimeen tutkimukseen ja innovaatioihin, kilpailukykyinen ja huippuosaamiseen perustuva.
2. Rakennetaan toimintakapasiteettia ehkäisemään, estämään ja reagoimaan
Komissio valmistelee progressiivisen ja osallistavan prosessin avulla jäsenvaltioiden kanssa uutta yhteistä kyberyksikköä vahvistamaan yhteistyötä EU: n elinten ja jäsenvaltioiden viranomaisten välillä, jotka vastaavat kyberhyökkäysten estämisestä, estämisestä ja niihin vastaamisesta, mukaan lukien siviili- ja lainvalvontaviranomaiset. diplomaatti- ja kyberpuolustusyhteisöt. Korkea edustaja esittää ehdotuksia EU: n kyberdiplomatian työkalupaketin vahvistamiseksi haitallisten verkkotoimien ehkäisemiseksi, estämiseksi, torjumiseksi ja tehokkaaksi torjumiseksi, erityisesti sellaisille, jotka vaikuttavat kriittiseen infrastruktuuriin, toimitusketjuihin, demokraattisiin instituutioihin ja prosesseihin. EU pyrkii myös parantamaan edelleen kyberpuolustusyhteistyötä ja kehittämään huipputason kyberpuolustusvalmiuksia hyödyntämällä Euroopan puolustusviraston työtä ja kannustamalla Mmmber-valtioita hyödyntämään täysimääräisesti pysyvää rakenteellista yhteistyötä ja Euroopan puolustusministeriötä Rahoittaa.
3. Globaalin ja avoimen kyberavaruuden edistäminen lisäämällä yhteistyötä
EU tehostaa yhteistyötä kansainvälisten kumppanien kanssa sääntöihin perustuvan maailmanlaajuisen järjestyksen vahvistamiseksi, kyberavaruuden kansainvälisen turvallisuuden ja vakauden edistämiseksi sekä ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi verkossa. Se edistää näitä EU: n perusarvoja heijastavia kansainvälisiä normeja ja standardeja tekemällä yhteistyötä kansainvälisten kumppaneidensa kanssa Yhdistyneissä Kansakunnissa ja muilla asiaankuuluvilla foorumeilla. EU vahvistaa edelleen EU: n kyberdiplomatian työkalupakettiaan ja lisää kyberkapasiteetin kehittämistä kolmansille maille kehittämällä EU: n ulkoisen kyberkapasiteetin kehittämissuunnitelman. Verkkovuoropuhelut kolmansien maiden, alueellisten ja kansainvälisten järjestöjen sekä sidosryhmien kanssa tiivistyvät.

EU muodostaa myös EU: n kyberdiplomatiaverkoston ympäri maailmaa edistääkseen visioaan kyberavaruudesta. EU on sitoutunut tukemaan uutta kyberturvallisuusstrategiaa investoimalla ennennäkemättömällä tasolla EU: n digitaaliseen siirtymään seuraavien seitsemän vuoden aikana seuraavan EU: n pitkän aikavälin talousarvion kautta, erityisesti Digitaalinen Eurooppa -ohjelman ja Horisontti Eurooppa -ohjelman sekä Elpyminen Suunnitelma Euroopalle. Siksi jäsenvaltioita kannustetaan hyödyntämään täysimääräisesti EU: n elvytys- ja sopeutumisvälinettä kyberturvallisuuden lisäämiseksi ja vastaamaan EU: n tason investointeja.

Tavoitteena on saavuttaa jopa 4.5 miljardia euroa EU: n, jäsenvaltioiden ja teollisuuden yhdistettyjä investointeja, erityisesti kyberturvallisuuden osaamiskeskuksen ja koordinointikeskusten verkoston alaisuudessa, ja varmistaa, että suurin osa pääsee pk-yrityksiin. Komissio pyrkii myös vahvistamaan EU: n teollista ja teknistä kapasiteettia kyberturvallisuuden alalla muun muassa EU: n ja kansallisten talousarvioiden yhdessä tukemilla hankkeilla. EU: lla on ainutlaatuinen mahdollisuus yhdistää omaisuutensa strategisen autonomiansa lisäämiseksi ja kannustaa johtamaan kyberturvallisuutta digitaalisessa toimitusketjussa (mukaan lukien data- ja pilvipalvelut, seuraavan sukupolven prosessoriteknologiat, erittäin turvalliset liitettävyys- ja 6G-verkot) omien tavoitteidensa mukaisesti. arvot ja prioriteetit.

Verkkojen, tietojärjestelmien ja kriittisten yhteisöjen kyber- ja fyysinen sietokyky Nykyiset EU: n tason toimenpiteet, joiden tarkoituksena on suojata keskeisiä palveluja ja infrastruktuureja sekä kyber- että fyysisiltä riskeiltä, ​​on päivitettävä. Kyberturvallisuusriskit kehittyvät edelleen kasvavan digitalisaation ja yhteenliitettävyyden myötä. Fyysiset riskit ovat myös tulleet monimutkaisemmiksi sen jälkeen, kun vuonna 2008 hyväksyttiin elintärkeitä infrastruktuureja koskevat EU: n säännöt, jotka kattavat tällä hetkellä vain energia- ja liikennesektorit. Tarkistusten tarkoituksena on päivittää säännöt EU: n turvallisuusunionistrategian logiikkaa noudattaen, voittaa väärä ero online- ja offline-välillä sekä hajottaa siilotapa.

Digitalisaatiosta ja yhteenliitännöistä johtuvien kasvavien uhkien torjumiseksi ehdotettu direktiivi toimenpiteistä korkeaan kyberturvallisuuden tasoon kaikkialla unionissa (tarkistettu verkko- ja tietoturvadirektiivi tai NIS 2) kattaa keskisuuret ja suuret yksiköt useammilta aloilta niiden kriittisyyden perusteella. talouden ja yhteiskunnan kannalta. NIS 2 vahvistaa yrityksille asetettuja turvallisuusvaatimuksia, käsittelee toimitusketjujen ja toimittajasuhteiden turvallisuutta, virtaviivaistaa raportointivelvoitteita, ottaa käyttöön tiukempia valvontatoimenpiteitä kansallisille viranomaisille, tiukempia valvontavaatimuksia ja pyrkii yhdenmukaistamaan seuraamusjärjestelmiä kaikissa jäsenvaltioissa. NIS 2 -ehdotus auttaa lisäämään tietojen jakamista ja yhteistyötä kyberkriisinhallinnassa kansallisella ja EU: n tasolla. Ehdotettu elintärkeiden kokonaisuuksien sietokykyä koskeva direktiivi laajentaa sekä vuoden 2008 eurooppalaisen elintärkeiden infrastruktuureiden direktiivin soveltamisalaa että syvyyttä. Kymmenen alaa kuuluvat nyt: energia, liikenne, pankki, rahoitusmarkkinoiden infrastruktuuri, terveys, juomavesi, jätevesi, digitaalinen infrastruktuuri, julkinen hallinto ja avaruus. Ehdotetun direktiivin mukaan jäsenvaltiot hyväksyisivät kansallisen strategian kriittisten yhteisöjen sietokyvyn varmistamiseksi ja tekisivät säännöllisiä riskinarviointeja. Nämä arvioinnit auttaisivat myös tunnistamaan pienemmän alaryhmän kriittisistä yhteisöistä, joille olisi asetettu velvoitteita, joilla pyritään parantamaan niiden sietokykyä muiden kuin kyberriskien kohdalla, mukaan lukien yhteisötason riskinarvioinnit, teknisten ja organisatoristen toimenpiteiden toteuttaminen ja tapahtumista ilmoittaminen.

Komissio puolestaan ​​tarjoaisi täydentävää tukea jäsenvaltioille ja kriittisille yhteisöille esimerkiksi kehittämällä unionin tason yleiskatsauksen rajat ylittävistä ja monialaisista riskeistä, parhaista käytännöistä, menetelmistä, rajatylittävistä koulutustoimista ja testeistä. kriittisten yksiköiden sietokyky. Seuraavan sukupolven verkkojen turvaaminen: 5G ja sen ulkopuolella Uuden kyberturvallisuusstrategian mukaan jäsenvaltioita kannustetaan komission ja Euroopan kyberturvallisuusviraston ENISAn tuella saattamaan EU: n 5G-työkalupakki, kattava ja objektiivinen -pohjainen lähestymistapa 5G: n ja tulevien verkkojen sukupolvien turvallisuuteen.

Tänään julkaistun raportin mukaan 5G-verkkojen kyberturvallisuudesta annetun komission suosituksen vaikutuksista ja edistymisestä lieventävien toimenpiteiden EU: n työkalupaketin täytäntöönpanossa heinäkuussa 2020 saavutetun edistymisraportin jälkeen useimmat jäsenvaltiot ovat jo hyvässä vauhdissa täytäntöönpanossa suositellut toimenpiteet. Niiden olisi nyt pyrittävä saattamaan täytäntöönpano loppuun vuoden 2021 toiselle vuosineljännekselle ja varmistamaan, että tunnistettuja riskejä lievennetään riittävästi koordinoidulla tavalla, erityisesti riskialttiiden toimittajien altistumisen minimoimiseksi ja riippuvuuden välttämiseksi näistä toimittajista. Komissio asettaa tänään myös keskeiset tavoitteet ja toimet, joiden tarkoituksena on jatkaa koordinoitua työtä EU: n tasolla.

Digitaalisen aikakauden Eurooppa sopiva johtaja Margrethe Vestager sanoi: "Eurooppa on sitoutunut yhteiskuntamme ja taloudemme digitaaliseen muutokseen. Meidän on siis tuettava sitä ennennäkemättömällä panostuksella. Digitaalinen muutos kiihtyy, mutta voi vain onnistua jos ihmiset ja yritykset voivat luottaa siihen, että liitetyt tuotteet ja palvelut - joihin he luottavat - ovat turvallisia. "

Korkea edustaja Josep Borrell totesi: "Kansainvälinen turvallisuus ja vakaus riippuu enemmän kuin koskaan maailmanlaajuisesta, avoimesta, vakaasta ja turvallisesta kyberavaruudesta, jossa kunnioitetaan oikeusvaltioperiaatetta, ihmisoikeuksia, vapauksia ja demokratiaa. Tämän päivän strategialla EU pyrkii suojaamaan sen hallitukset, kansalaiset ja yritykset globaaleilta kyberuhilta, ja tarjota johtoasemaa kyberavaruudessa varmistaen, että kaikki voivat hyödyntää Internetin ja tekniikan käytön etuja. "

Eurooppalaisen elämäntavan edistäminen Varapuheenjohtaja Margaritis Schinas sanoi: "Kyberturvallisuus on keskeinen osa turvallisuusunionia. Verkko- ja offlineuhkien välillä ei ole enää eroa. Digitaalinen ja fyysinen ovat nyt erottamattomasti kietoutuneet toisiinsa. Tämän päivän toimenpiteet osoittavat, että EU on valmis käyttämään kaikkia resurssejaan ja asiantuntemustaan ​​fyysisten ja kyberuhkien varalta valmistautumiseen ja niihin vastaamiseen samalla päättäväisyydellä. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Kyberuhat kehittyvät nopeasti, ne ovat yhä monimutkaisempia ja mukautuvampia. Jotta voimme varmistaa kansalaisten ja infrastruktuurien suojaamisen, on ajateltava useita askelia eteenpäin. Euroopan joustava ja itsenäinen kyberturvallisuuskilpi tarkoittaa, että voimme hyödyntää asiantuntemus ja tieto nopeampaan havaitsemiseen ja reagoimiseen, mahdollisten vahinkojen rajoittamiseen ja sietokyvyn parantamiseen. Investoiminen kyberturvallisuuteen tarkoittaa investointeja verkkoympäristöjemme terveeseen tulevaisuuteen ja strategiseen autonomiaan. "

Sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson sanoi: "Sairaalamme, jätevesijärjestelmämme tai liikenneinfrastruktuurimme ovat vain yhtä vahvoja kuin niiden heikoimmat lenkit; häiriöt yhdessä unionin osassa voivat vaikuttaa välttämättömien palvelujen tarjoamiseen muualla. Sisäisen toiminnan sujuvan toiminnan varmistamiseksi. Markkinoiden ja Euroopassa asuvien ihmisten toimeentulon kannalta keskeisen infrastruktuurin on oltava kestävä luonnonkatastrofien, terrori-iskujen, onnettomuuksien ja pandemioiden kaltaisten riskien varalta. Nykyisen kriittisen infrastruktuurin tekemäni ehdotus tekee niin. "

Seuraavat vaiheet

Euroopan komissio ja korkea edustaja ovat sitoutuneet toteuttamaan uuden kyberturvallisuusstrategian tulevina kuukausina. Ne raportoivat säännöllisesti saavutetusta edistyksestä ja pitävät Euroopan parlamentin, Euroopan unionin neuvoston ja sidosryhmät täysin ajan tasalla ja sitoutuvat kaikkiin asiaan liittyviin toimiin. Euroopan parlamentin ja neuvoston on nyt tutkittava ja hyväksyttävä ehdotettu NIS 2 -direktiivi ja kriittisten yhteisöjen sietokykyä koskeva direktiivi. Kun ehdotuksista on sovittu ja sen jälkeen ne on hyväksytty, jäsenvaltioiden on saatettava ne osaksi kansallista lainsäädäntöä 18 kuukauden kuluessa niiden voimaantulosta.

Komissio tarkastelee säännöllisesti NIS 2 -direktiiviä ja kriittisten yhteisöjen sietokykyä koskevaa direktiiviä ja raportoi niiden toiminnasta. Taustaa Kyberturvallisuus on yksi komission tärkeimmistä painopisteistä ja digitaalisen ja yhdistetyn Euroopan kulmakivi. Kyberhyökkäysten lisääntyminen koronaviruskriisin aikana on osoittanut, kuinka tärkeää on suojella sairaaloita, tutkimuskeskuksia ja muuta infrastruktuuria. Alan vahvoja toimia tarvitaan EU: n talouden ja yhteiskunnan turvaamiseksi tulevaisuudessa. Uudessa kyberturvallisuusstrategiassa ehdotetaan kyberturvallisuuden sisällyttämistä toimitusketjun kaikkiin osiin ja yhdistämään EU: n toimet ja resurssit edelleen neljään kyberturvallisuusyhteisöön - sisämarkkinat, lainvalvonta, diplomatia ja puolustus.

Se perustuu EU: n muotoilemaan Euroopan digitaalista tulevaisuutta ja EU: n turvallisuusunionistrategiaan, ja se perustuu useisiin säädöksiin, toimiin ja aloitteisiin, jotka EU on toteuttanut kyberturvallisuusvalmiuksien vahvistamiseksi ja kyberkestävämmän Euroopan varmistamiseksi. Tähän sisältyy vuonna 2013 tarkistettu vuoden 2017 kyberturvallisuusstrategia ja komission Euroopan turvallisuusagenda 2015--2020. Siinä tunnustetaan myös sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden lisääntyvä yhteys erityisesti yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kautta. Vuonna 2016 voimaan tullut ensimmäinen EU: n laajuinen kyberturvallisuuslaki, verkko- ja tietoturvadirektiivi, auttoi saavuttamaan verkko- ja tietojärjestelmien yhteisen korkean turvallisuustason koko EU: ssa. Osana keskeistä poliittista tavoitettaan saada Eurooppa soveltuvaksi digitaaliaikaan komissio ilmoitti verkko- ja tietoturvadirektiivin tarkistamisesta tämän vuoden helmikuussa.

Vuodesta 2019 voimaan tullut EU: n kyberturvallisuuslailla varustettiin Eurooppa tuotteiden, palvelujen ja prosessien kyberturvallisuussertifioinnilla ja vahvistettiin EU: n kyberturvallisuusviraston (ENISA) toimeksiantoa. 5G-verkkojen kyberturvallisuuden osalta jäsenvaltiot ovat komission ja ENISAn tuella ottaneet käyttöön tammikuussa 5 hyväksytyn EU: n 2020G-työkalupaketin kanssa kattavan ja puolueettoman riskiperusteisen lähestymistavan. Komissio tarkasteli maaliskuussa 2019 antamaansa suositusta 5G-verkkojen kyberturvallisuudesta ja totesi, että useimmat jäsenvaltiot ovat edistyneet työkalupaketin täytäntöönpanossa. EU on kehittänyt vuoden 2013 kyberturvallisuusstrategiasta alkaen johdonmukaisen ja kokonaisvaltaisen kansainvälisen kyberpolitiikan.

Yhteistyössä kumppaneiden kanssa kahdenvälisellä, alueellisella ja kansainvälisellä tasolla EU on edistänyt maailmanlaajuista, avointa, vakaa ja turvallista kyberavaruutta, jota ohjaavat EU: n perusarvot ja joka perustuu oikeusvaltioon. EU on tukenut kolmansia maita lisäämällä niiden verkkokestävyyttä ja kykyä torjua tietoverkkorikollisuutta, ja on käyttänyt vuoden 2017 EU-kyberdiplomatian työkalupakettiaan edistääkseen edelleen kansainvälistä turvallisuutta ja vakautta kyberavaruudessa muun muassa hakemalla ensimmäistä kertaa vuoden 2019 verkkopakotteita ja luetellaan 8 henkilöä ja 4 yhteisöä ja elintä. EU on edistynyt merkittävästi myös kyberpuolustusyhteistyössä, myös kyberpuolustusvalmiuksien suhteen, erityisesti kyberpuolustuspolitiikan puitteissa (CDPF), sekä pysyvän rakenteellisen yhteistyön (PESCO) ja työn puitteissa. Euroopan puolustusviraston edustaja. Kyberturvallisuus on prioriteetti, joka näkyy myös EU: n seuraavassa pitkän aikavälin talousarviossa (2021--2027).

Digitaalinen Eurooppa -ohjelmassa EU tukee kyberturvallisuustutkimusta, innovaatioita ja infrastruktuuria, kyberpuolustusta ja EU: n kyberturvallisuusalaa. Lisäksi vastauksena Coronavirus-kriisiin, joka kokenut kyberhyökkäyksiä sulkemisen aikana, kyberturvallisuuteen lisätään lisäinvestointeja Euroopan elvytyssuunnitelmassa. EU on jo kauan tunnustanut tarpeen varmistaa kriittisten infrastruktuurien sietokyky palveluja, jotka ovat välttämättömiä sisämarkkinoiden sujuvan toiminnan ja Euroopan kansalaisten elämän ja toimeentulon kannalta. Tästä syystä EU perusti elintärkeiden infrastruktuurien suojaamista koskevan eurooppalaisen ohjelman (EPCIP) vuonna 2006 ja hyväksyi vuonna 2008 Euroopan elintärkeiden infrastruktuurien direktiivin, joka koskee energia- ja liikennealoja. Näitä toimenpiteitä täydennettiin myöhempinä vuosina erilaisilla alakohtaisilla ja monialaisilla toimenpiteillä, jotka koskivat tiettyjä näkökohtia, kuten ilmastonsuojausta, pelastuspalvelua tai suoria ulkomaisia ​​investointeja.

Continue Reading

liiketoiminta

Digitaaliseen Eurooppaan sopiva Eurooppa: Komissio ehdottaa uusia sääntöjä digitaalialustoille

Julkaistu

on

Komissio on ehdottanut tänään (15. joulukuuta) digitaalisen avaruuden kunnianhimoista uudistusta, kattavaa joukkoa uusia sääntöjä kaikille digitaalisille palveluille, mukaan lukien sosiaalinen media, verkkokauppapaikat ja muut Euroopan unionissa toimivat online-alustat: digitaaliset palvelut Ja Digitaalisten markkinoiden laki.

Eurooppalaiset arvot ovat molempien ehdotusten ytimessä. Uudet säännöt suojaavat paremmin kuluttajia ja heidän perusoikeuksiaan verkossa ja johtavat oikeudenmukaisempiin ja avoimempiin digitaalisiin markkinoihin kaikille. Moderni sääntökirja yhtenäismarkkinoilla edistää innovointia, kasvua ja kilpailukykyä ja tarjoaa käyttäjille uusia, parempia ja luotettavia verkkopalveluja. Se tukee myös pienempien alustojen, pienten ja keskisuurten yritysten sekä aloittelevien yritysten laajentamista tarjoamalla niille helpon pääsyn asiakkaille kaikkialla yhtenäismarkkinoilla ja alentaen vaatimusten noudattamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Lisäksi uudet säännöt kieltävät epäoikeudenmukaiset ehdot, joita asettavat verkkoyhteisöt, joista on tullut tai joiden odotetaan tulevan porttienvartijoiksi sisämarkkinoille. Nämä kaksi ehdotusta ovat ytimessä komission pyrkimyksistä tehdä tämä Euroopan digitaalinen vuosikymmen.

Digitaalisen aikakauden Eurooppaan sopiva varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager sanoi: "Kaksi ehdotusta palvelevat yhtä tarkoitusta: varmistaa, että meillä käyttäjinä on pääsy laajaan valikoimaan turvallisia tuotteita ja palveluita verkossa. Ja että Euroopassa toimivat yritykset voivat vapaasti ja oikeudenmukaisesti kilpailla verkossa samoin kuin offline-tilassa. Tämä on yksi maailma. Meidän pitäisi pystyä tekemään ostoksiamme turvallisesti ja luottamaan lukemiin uutisiin. Koska offline-tilassa laitonta on yhtä lailla verkossa. "

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoi: "Monilla online-alustoilla on ollut keskeinen rooli kansalaisten ja yritysten, ja jopa yhteiskuntamme ja demokratian elämässä. Järjestämme tämänpäiväisten ehdotusten avulla digitaalisen tilamme seuraaville vuosikymmenille. Yhdenmukaistettujen sääntöjen etukäteen velvoitteita, parempaa valvontaa, nopeaa täytäntöönpanoa ja varoittavia seuraamuksia, varmistamme, että jokainen, joka tarjoaa ja käyttää digitaalisia palveluja Euroopassa, hyötyy turvallisuudesta, luottamuksesta, innovaatioista ja liiketoimintamahdollisuuksista. "

Digitaalipalvelulaki

Digitaalisten palvelujen tilanne on nykyään huomattavasti erilainen kuin 20 vuotta sitten, jolloin verkkokauppadirektiivi hyväksyttiin. Online-välittäjistä on tullut elintärkeitä toimijoita digitaalisessa muutoksessa. Erityisesti verkkofoorumit ovat tuottaneet merkittäviä etuja kuluttajille ja innovaatioille, ovat helpottaneet rajat ylittävää kauppaa unionissa ja sen ulkopuolella sekä avanneet uusia mahdollisuuksia monille eurooppalaisille yrityksille ja kauppiaille. Samalla niitä voidaan käyttää välineenä laittoman sisällön levittämiseen tai laittomien tuotteiden tai palvelujen myyntiin verkossa. Jotkut erittäin suuret toimijat ovat nousseet lähes julkisiksi tiloiksi tietojen jakamiselle ja verkkokaupalle. Ne ovat luonteeltaan systeemisiä ja aiheuttavat erityisiä riskejä käyttäjien oikeuksille, tiedonkululle ja yleisön osallistumiselle.

Digitaalipalvelulain mukaan sitovia EU: n laajuisia velvoitteita sovelletaan kaikkiin digitaalisiin palveluihin, jotka yhdistävät kuluttajat tavaroihin, palveluihin tai sisältöön, mukaan lukien uudet menettelyt laittoman sisällön poistamiseksi nopeammin sekä kattavan suojan käyttäjien perusoikeuksille verkossa. Uusi kehys tasapainottaa käyttäjien, välitysalustojen ja viranomaisten oikeudet ja velvollisuudet, ja se perustuu eurooppalaisiin arvoihin - mukaan lukien ihmisoikeuksien, vapauden, demokratian, tasa-arvon ja oikeusvaltion kunnioittaminen. Ehdotus täydentää Euroopan demokratian toimintasuunnitelma Tavoitteena on tehdä demokratioista joustavampia.

Digitaalisia palveluja koskevalla lailla otetaan konkreettisesti käyttöön joukko uusia, yhdenmukaistettuja EU: n laajuisia digitaalisia palveluja koskevia velvoitteita, jotka on porrastettu huolellisesti näiden palvelujen koon ja vaikutusten perusteella, kuten:

 • Säännöt laittomien tuotteiden, palvelujen tai sisällön poistamiseksi verkossa;
 • suojatoimenpiteet käyttäjille, joiden sisältö on virheellisesti poistettu alustoilla;
 • uudet velvoitteet erittäin suurille alustoille ryhtyä riskiperusteisiin toimiin järjestelmien väärinkäytön estämiseksi;
 • laaja-alaiset avoimuustoimenpiteet, myös online-mainonnassa ja algoritmeissa, joita käytetään sisällön suosittelemiseen käyttäjille;
 • uudet valtuudet tutkia alustojen toimintaa muun muassa helpottamalla tutkijoiden pääsyä keskeisiin alustadataan;
 • uudet säännöt liikekäyttäjien jäljitettävyydestä online-markkinapaikoilla, jotta laittomien tavaroiden tai palvelujen myyjiä voidaan jäljittää, ja
 • viranomaisten välinen innovatiivinen yhteistyöprosessi tehokkaan täytäntöönpanon varmistamiseksi yhtenäismarkkinoilla.

Alustoja, jotka tavoittavat yli 10 prosenttia EU: n väestöstä (45 miljoonaa käyttäjää), pidetään luonteeltaan järjestelmällisinä, ja niihin sovelletaan paitsi erityisiä velvoitteita hallita omia riskejä myös uusi valvontarakenne. Tämä uusi vastuuvelvollisuuden kehys koostuu kansallisten digitaalisten palvelujen koordinaattoreista koostuvasta johtokunnasta, jolla on komission erityisvaltuudet erittäin suurten alustojen valvonnassa, mukaan lukien kyky määrätä niistä suoraan seuraamuksia.

Digitaalisten markkinoiden laki

Digitaalisten markkinoiden laissa puututaan negatiivisiin seurauksiin, joita digitaalisten portinvartijoina toimivien alustojen sisämarkkinoille aiheuttavat tietyt käyttäytymät. Nämä ovat alustoja, joilla on merkittävä vaikutus sisämarkkinoihin, jotka ovat tärkeä portti yrityskäyttäjille tavoittaa asiakkaansa ja joilla on tai on ennakoitavissa olevan vakiintunut ja kestävä asema. Tämä voi antaa heille vallan toimia yksityisinä sääntelytoimittajina ja toimia pullonkaulina yritysten ja kuluttajien välillä. Joskus tällaisilla yrityksillä on hallinto koko alustan ekosysteemeistä. Kun portinvartija harjoittaa epäreiluja liiketoimintakäytäntöjä, se voi estää tai hidastaa yrityskäyttäjiensä ja kilpailijoidensa arvokkaiden ja innovatiivisten palvelujen tavoittamista kuluttajaan. Esimerkkejä näistä käytännöistä ovat näillä alustoilla toimivien yritysten tietojen epäoikeudenmukainen käyttö tai tilanteet, joissa käyttäjät lukitaan tiettyyn palveluun ja heillä on rajalliset mahdollisuudet vaihtaa toiseen.

Digitaalisten markkinoiden laki perustuu vaakatasoon Yritysten sääntelyalusta, EU: n havainnoista Online-alustalouden seurantakeskusja komission laajasta kokemuksesta verkkomarkkinoiden käsittelyssä kilpailulainsäädännön valvonnan avulla. Siinä vahvistetaan erityisesti yhdenmukaistetut säännöt, joilla määritetään ja kielletään portinvartijoiden epäoikeudenmukaiset käytännöt ja tarjotaan markkinatutkimuksiin perustuva täytäntöönpanomekanismi. Sama mekanismi varmistaa, että asetuksessa asetetut velvoitteet pidetään ajan tasalla jatkuvasti kehittyvässä digitaalisessa todellisuudessa.

Digitaalisten markkinoiden laki konkreettisesti:

 • Koskee vain sellaisia ​​ydinfoorumin palvelujen suurimpia tarjoajia, jotka ovat alttiimpia epäoikeudenmukaisille käytännöille, kuten hakukoneet, sosiaaliset verkostot tai online-välityspalvelut, jotka täyttävät portinvartijaksi nimittämisen objektiiviset lainsäädännölliset kriteerit.
 • määritellä määrälliset kynnysarvot perustaksi oletettujen portinvartijoiden tunnistamiseksi. Komissiolla on myös toimivalta nimetä yritykset portinvartijaksi markkinatutkimuksen jälkeen;
 • kieltää useita selkeästi epäoikeudenmukaisia ​​käytäntöjä, kuten estämällä käyttäjiä poistamasta valmiiksi asennettuja ohjelmistoja tai sovelluksia;
 • vaatia portinvartijoita toteuttamaan ennakoivasti tiettyjä toimenpiteitä, kuten kohdennettuja toimenpiteitä, joiden avulla kolmansien osapuolten ohjelmistot voivat toimia oikein ja olla vuorovaikutuksessa omien palvelujensa kanssa;
 • määrätä noudattamatta jättämisestä seuraamuksia, joihin voi sisältyä sakkoja, jotka ovat jopa 10 prosenttia portinvartijan maailmanlaajuisesta liikevaihdosta, uusien sääntöjen tehokkuuden varmistamiseksi. Toistuvien rikkojien kohdalla nämä seuraamukset voivat sisältää myös velvoitteen toteuttaa rakenteellisia toimenpiteitä, jotka saattavat ulottua tiettyjen yritysten myyntiin, jos muita yhtä tehokkaita vaihtoehtoisia toimenpiteitä ei ole käytettävissä sääntöjen noudattamisen varmistamiseksi, ja
 • sallia komission suorittaa kohdennettuja markkinatutkimuksia arvioidakseen, onko näihin sääntöihin lisättävä uusia portinvartijakäytäntöjä ja -palveluita sen varmistamiseksi, että uudet portinvartijasäännöt pysyvät digitaalisten markkinoiden nopeassa tahdissa.

Seuraavat vaiheet

Euroopan parlamentti ja jäsenvaltiot keskustelevat komission ehdotuksista tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä. Jos lopullinen teksti hyväksytään, sitä sovelletaan suoraan kaikkialla Euroopan unionissa.

Tausta

Digitaalipalvelulaki ja digitaalimarkkinalaki ovat eurooppalainen vastaus syvälliseen pohdintaprosessiin, johon komissio, EU: n jäsenvaltiot ja monet muut lainkäyttöalueet ovat viime vuosina osallistuneet ymmärtääkseen digitalisaation - ja erityisesti online-alustojen - vaikutukset perusoikeuksia, kilpailua ja yleisemmin yhteiskuntiamme ja talouksiamme.

Komissio kuuli monia sidosryhmiä valmistellessaan tätä lainsäädäntöpakettia. Kesällä 2020 komissio kuuli sidosryhmiä tukeakseen edelleen analysointia ja todisteiden keräämistä sellaisten erityiskysymysten kattamiseksi, jotka saattavat edellyttää EU: n tason toimia digitaalipalvelulain ja uuden kilpailutyökalun yhteydessä. perustana digitaalimarkkinalakia koskevalle ehdotukselle. Kesäkuusta 2020 syyskuuhun 2020 kestäneelle avoimelle julkiselle kuulemiselle tämän päivän paketin valmistelussa saatiin yli 3,000 vastausta digitaalitalouden kaikilta alueilta ja kaikkialta maailmasta. 

Lisätietoja

Kysymyksiä ja vastauksia digitaalisista palveluista

Kysymyksiä ja vastauksia digitaalisista markkinoista

Faktasivu: Digitaalisten palvelujen laki

Faktasivu: Digitaalisten markkinoiden laki

Digitaalisten palvelujen lakia koskevan julkisen kuulemisen tulokset

Uutta kilpailuvälinettä koskevan julkisen kuulemisen tulokset

Kilpailulainsäädäntöä käsittelevä verkkosivusto

Euroopan demokratian toimintasuunnitelma

Presidentti von der Leyenin poliittiset suuntaviivat

Esite - Kuinka online-alustat muokkaavat elämäämme ja yritystämme?

 

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Nousussa