Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Henkilökohtaiset mainokset ovat tärkeitä pk-yrityksille ja muille pienille organisaatioille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Datan ja markkinoinnin yhdistyksenä DDMA on sitoutunut tiedon vastuulliseen käyttöön yli 15 vuoden ajan. Pyrimme jäsentemme kanssa oikeudenmukaiseen, turvalliseen ja läpinäkyvään verkkomainonnan ekosysteemiin. Kuluttajille tulee olla selvää, mitä heidän tiedoilleen tapahtuu ja miksi tiettyjä mainoksia näytetään. Organisaatioiden ei tule kerätä ja käyttää henkilötietoja, jos ne eivät pysty selittämään asiakkaalle sen syytä. Siksi suhtaudumme myönteisesti digitaalisiin palvelulakiin, joka tuo kohdistetuille verkkomainoksille läpinäkyvyysvelvoitteita. Vain lisäämällä avoimuutta voimme palauttaa kuluttajien luottamuksen, kirjoittaa Diana Janssen.

Henkilökohtaisen mainonnan kieltäminen tai rajoittaminen ei kuitenkaan ole tie eteenpäin, ja lisäksi se on haitallista pk-yrityksille, innovatiivisille yrittäjille ja muille pienille organisaatioille. Usein unohdetaan, että kielto voi koskea myös näitä pienempiä organisaatioita. He personoivat mainoksia, jotta he tavoittavat helposti nykyiset tai potentiaaliset asiakkaat, keräävät varoja ja tiedottavat heille. Tällä hetkellä ei ole realistista vaihtoehtoa. Monissa tapauksissa heidän taloudellinen kapasiteetti on rajallinen, mikä tekee verkkomainonnan tehokkuudesta elintärkeää. Pienyrittäjät pystyvät mainostamaan tehokkaasti rajoitetulla budjetilla ja voivat pysyä mukana Internetissä, jota hallitsevat suuret puolueet.

Varovaisuus on ratkaisevan tärkeää juuri siksi, että kielto saattaa koskea monia aloja ja yrittäjiä. Pienillä organisaatioilla on säilytettävä mahdollisuus tuoda tuotteensa, palvelunsa ja tietonsa kuluttajien tietoon. Elinkeinoelämän ja poliitikkojen on siis yhdessä pyrittävä kuluttajan ja yrittäjän asemaa paremmin turvaavan personoidun mainonnan käyttöön.

Jaamme Euroopan parlamentin huolen nykyisestä mainonnan ekosysteemistä. Suurten digitaalisten alustojen kautta leviävään suureen disinformaatioon on puututtava. Tämä on johtanut siihen, että Brysselissä on vaadittu kohdistetun tai personoidun mainonnan kieltämistä kokonaan. Väärän tiedon levittäminen ja osuva, personoitu mainonta ovat kuitenkin kaksi täysin eri asiaa. Hyvin toimivassa mainonnan ekosysteemissä tarvitaan personoitua sisältöä esimerkiksi käyttäytymisen ja hakuhistorian perusteella. Räätälöinti varmistaa, että näet sinulle merkityksellisen sisällön, kun ihmiset kohtaavat verkossa paljon tietoa.

Elinkeinoelämä ja muut sektorit tekevät lujasti töitä laadukkaiden, personoitujen mainosten eteen, jotka vaativat mahdollisimman vähän henkilötietoja. Toimialajärjestönä meidän tehtävämme on levittää aktiivisesti hyviä esimerkkejä ja auttaa organisaatioita käyttämään dataa vastuullisesti, kuten teemme datan käyttöperiaatekartan ja dataetiikkaa käsittelevän työpajan kanssa. Yksityisyysystävällinen personoitu mainonta, jossa asiakas voi hallita tietojaan, on mahdollista GDPR:n tiukkojen tietojen minimoimista koskevien sääntöjen puitteissa.

Poliitikot voivat auttaa liike-elämää tiedoilla ja työkaluilla olemassa olevien sääntöjen noudattamiseen ja niiden täytäntöönpanoon. Pelkkä personoidun mainonnan kieltäminen tai rajoittaminen ei auta kuluttajaa. Se vain vaikeuttaa pienten organisaatioiden tavoittaa yleisönsä.

Diana Janssen on DDMA:n johtaja, Alankomaiden suurin tietopohjaisen markkinoinnin, palvelun ja myynnin kauppajärjestö.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa