Liity verkostomme!

Digitaalinen talous

Toimitusjohtajan yhteinen julkilausuma: "Euroopan on muutettava digitaaliset tavoitteensa konkreettisiksi teoiksi"

SHARE:

Julkaistu

on

Me, Euroopan johtavien televiestintäyritysten toimitusjohtajat, kehotamme EU:n päättäjiä kohdistamaan Euroopan digitaaliset tavoitteet tiiviisti tukevaan politiikkaan ja sääntelyekosysteemiin. Alamme investoi voimakkaasti tuodakseen uusia digitaalisia verkkoja kaikille eurooppalaisille: televiestintäinvestoinnit ovat nyt saavuttaneet 52.5 miljardia euroa vuodessa Euroopassa, mikä on korkein kuuteen vuoteen. Innovoimme 5G-, kuitu- ja kaapeliverkkojemme lisäksi yhteistyöhankkeilla Open-RAN-, reunapilvi- ja datapalveluissa. Toimimme päättäväisesti ilmastonmuutoksen suhteen ennakoimalla omat ilmastoneutraaliustavoitteemme, mutta myös edistämällä laajaa ICT:n käyttöönottoa: tämä voi mahdollistaa jopa 15 prosentin vähennyksen koko talouden hiilidioksidipäästöissä.

Myös Euroopan poliittiset johtajat ovat tehostaneet ponnistelujaan digitaalisen johtajuuden saavuttamiseksi. Hyväksyttyään 20 %:n määrärahat digitaaliseen siirtymiseen Euroopan elvytyssuunnitelmassa ja tukemalla tätä kunnianhimoisilla EU:n digitaalisen vuosikymmenen tavoitteilla Eurooppa on käännekohdassa. Tarvitsemme nyt konkreettisia ja välittömiä toimia tarttuaksemme tilaisuuteen ja edistääksemme teknologista innovaatiota ja osallisuutta. Euroopan globaali rooli ei voi rajoittua muiden rakentaman teknologian ostamiseen ja säätelyyn: meidän on luotava edellytykset kotimaisen digitaalisen infrastruktuurin ja palvelujen menestymiselle ja asetettava globaaleja standardeja, joihin muut voivat pyrkiä.

Näiden yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi vaadimme toimia kolmella alalla:
• Selkeä linjaus Euroopan digitaalisen johtajuuden tavoitteiden ja kilpailupolitiikan välillä. Myönteiset signaalit teollisuuden yhteistyöstä – verkkojen jakamisesta IPCEI-hankkeisiin ja muihin yhteistyömuotoihin – ovat tärkeitä edistysaskeleita, ja niitä olisi vahvistettava. Televiestintäalan mittakaavan rakentaminen on edelleen prioriteetti niin sisämarkkinoiden kuin markkinoiden välillä: tämä on EU:n ja sen kansalaisten strategisen edun mukaista.
• Vahva poliittinen sisäänosto sen varmistamiseksi, että sääntelytoimet edistävät investointeja gigabit-verkkoihin, mikä edellyttää 300 miljardin euron lisäinvestointejavii. Sääntelyn on heijastettava täysin markkinoiden realiteetteja nyt ja tulevaisuudessa. Nimittäin se, että teleoperaattorit kilpailevat kasvokkain suuren teknologian palvelujen kanssa eloisilla markkinoilla. Korkeat taajuuksien hinnat ja huutokaupat, jotka pakottavat keinotekoisesti kestämättömät tulokkaat markkinoille, on lopetettava. Viimeaikaiset ajatukset Euroopan komission ehdotuksen muuttamisesta laajentamalla vähittäishintasääntelyä kansainvälisiin puheluihin – kilpailevilla markkinoilla, joilla on monia ilmaisia ​​vaihtoehtoja – ovat ristiriidassa Digital Decaden tavoitteiden kanssa: arvioimme, että ne poistaisivat alalta väkisin yli 2 miljardin euron tulot 4 vuoden jakso, joka vastaa 2.5 % alan vuotuisesta mobiiliinfrastruktuurin investointikapasiteetista viii . Lisäksi meneillään oleva poliittinen työ käyttöönottokustannusten vähentämiseksi on olennaista, ja sen pitäisi edetä nopeasti.
• Uusi pyrkimys tasapainottaa suhde maailmanlaajuisten teknologiajättien ja Euroopan digitaalisen ekosysteemin välillä. Horisontaaliset toimenpiteet, kuten digitaalimarkkinalaki, ovat ratkaisevassa asemassa, ja siksi tuemme niitä voimakkaasti. Lisäksi meidän on otettava huomioon myös tärkeitä alakohtaisia ​​asioita. Suuri ja kasvava osa verkkoliikenteestä on suurten teknologia-alustojen tuottamaa ja rahallistavaa, mutta se vaatii jatkuvaa, intensiivistä verkkoinvestointia ja -suunnittelua tietoliikennesektorilta.

Tämä malli – jonka avulla EU:n kansalaiset voivat nauttia digitaalisen muutoksen hedelmistä – voi olla kestävä vain, jos tällaiset suuret teknologia-alustat osallistuvat oikeudenmukaisesti myös verkkokustannuksiin. Lisäksi meidän on varmistettava, että uudet teollisuusstrategiat antavat eurooppalaisille toimijoille – myös puhelinyhtiöille – mahdollisuuden kilpailla menestyksekkäästi globaaleissa data-avaruksissa, jotta voimme kehittää eurooppalaisen tietotalouden, joka perustuu todellisiin eurooppalaisiin arvoihin. Eurooppa tarvitsee vahvan telealan ja ekosysteemejä. Olemme valmiita auttamaan instituutioita muokkaamaan edelleen poliittista ympäristöä, joka nopeuttaa digitalisaatiota kaikkien Euroopan kansalaisten ja yritysten hyödyksi.

Allekirjoittajat: Thomas Arnoldner, toimitusjohtaja, Telekom Austria Nikolai Andreev, toimitusjohtaja, Vivacom Guillaume Boutin, toimitusjohtaja, Proximus Group Sigve Brekke, toimitusjohtaja, Telenor Group Joost Farwerck, toimitusjohtaja ja johtokunnan puheenjohtaja, KPN Alexandre Fonseca, toimitusjohtaja Altice Portugal Timotheus Höttges, toimitusjohtaja, Deutsche Telekom Philip Jansen, toimitusjohtaja, BT Group Allison Kirkby, toimitusjohtaja, Telia Company José María Alvarez Pallete, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Telefónica Nick Read, toimitusjohtaja, Vodafone Group Stéphane Richard, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Orange Group Urs Schaeppi, toimitusjohtaja, Swisscom

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa