Liity verkostomme!

Tietosuoja

Verkossa yksityisyys: GDPR-taistelu

Julkaistu

on


Kaksi vuotta GDPR: n täytäntöönpanon jälkeen 45% eurooppalaisista internetin käyttäjistä ei edelleenkään tunne olevansa luottavainen Internet-yksityisyyteensä. Vaikka suurimmalle osalle yrityksiä ei edelleenkään määrätä sakkoja asiakkaiden tietojen suojaamisen laiminlyönnistä, GDPR: n aiottu tarkoitus on typerä monimutkaisuus kieltäytyä jakamasta tietoja, jotka usein esitetään ponnahdusikkunana, jonka avulla voit tarkista, mitä suostut jakamaan, monet sivustot eivät edes tarjoa sinulle mahdollisuutta kieltäytyä lainkaan.

Päiväys

Uusia avoimia tietoja ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevia sääntöjä aletaan soveltaa

Julkaistu

on

17. heinäkuuta oli määräaika, jonka kuluessa jäsenvaltioiden oli saatettava muutettu direktiivi osaksi kansallista lainsäädäntöä Direktiivi avoimesta datasta ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäytöstä kansalliseen lainsäädäntöön. Päivitetyt säännöt kannustavat innovatiivisten ratkaisujen, kuten liikkuvuussovellusten, kehittämiseen, lisäävät avoimuutta avaamalla pääsyn julkisesti rahoitettuihin tutkimustietoihin ja tukevat uutta tekniikkaa, mukaan lukien tekoäly. Digitaaliseen aikakauteen sopiva Eurooppa Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestage sanoi: "Tietostrategialla määrittelemme eurooppalaisen lähestymistavan tietojen etujen hyödyntämiseksi. Uusi direktiivi on avainasemassa, jotta julkisten elinten tuottama valtava ja arvokas resurssivarasto voidaan käyttää uudelleen. Resurssit, jotka verovelvollinen on jo maksanut. Joten yhteiskunta ja talous voivat hyötyä avoimuuden lisäämisestä julkisella sektorilla ja innovatiivisilla tuotteilla. "

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton sanoi: "Nämä avointa dataa ja julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevat säännöt auttavat meitä voittamaan esteet, jotka estävät julkisen sektorin tietojen täyden uudelleenkäytön, etenkin pk-yritysten kannalta. Näiden tietojen välittömän taloudellisen arvon odotetaan nelinkertaistuvan 52 miljardista eurosta vuonna 2018 EU: n jäsenvaltioissa ja Isossa-Britanniassa 194 miljardiin euroon vuonna 2030. Lisääntyneet liiketoimintamahdollisuudet hyödyttävät kaikkia EU: n kansalaisia ​​uusien palveluiden ansiosta. "

Julkinen sektori tuottaa, kerää ja levittää tietoa monilta alueilta, esimerkiksi maantieteellisiltä, ​​oikeudellisilta, meteorologisilta, poliittisilta ja koulutuksilta. Kesäkuussa 2019 hyväksytyillä uusilla säännöillä varmistetaan, että enemmän tätä julkisen sektorin tietoa on helposti saatavilla uudelleenkäyttöä varten, mikä tuottaa arvoa taloudelle ja yhteiskunnalle. Ne johtuvat entisen julkisen sektorin tietojen uudelleenkäyttöä koskevan direktiivin (PSI-direktiivi) tarkistamisesta. Uudet säännöt tuovat lainsäädäntökehyksen ajan tasalle digitaalisen tekniikan viimeaikaisen kehityksen kanssa ja kannustavat edelleen digitaalista innovaatiota. Lisätietoja on saatavilla verkossa.  

Continue Reading

Brexit

EU myöntää Yhdistyneen kuningaskunnan tietojen riittävyyden neljän vuoden ajan

Julkaistu

on

Tänään (28. kesäkuuta) EU teki kaksi Yhdistyneen kuningaskunnan riittävyyttä koskevaa päätöstä vain kaksi päivää ennen kuin EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisessä kauppa- ja yhteistyösopimuksessa sovittu ehdollinen väliaikainen järjestelmä päättyi 30. kesäkuuta 2021. Uusilla riittävyyssopimuksilla on välitön vaikutus, kirjoittaa Catherine Feore. 

Päätöksessä tunnustetaan, että Yhdistyneen kuningaskunnan säännöt - jotka ovat itse asiassa EU: ta - olivat tyydyttäviä täyttämään EU: n suojelun taso. Päätökset ovat yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ja lainvalvontadirektiivin mukaisia ​​vaatimuksia, joiden avulla tiedot voivat liikkua vapaasti EU: sta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. 

Britannian pääministeri Boris Johnson pyysi johtavia Brexit-kannattajia, mukaan lukien kansanedustaja Iain Duncan Smith, muodostamaan työryhmän "tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin poistua EU: sta". Yksi työryhmän määrittelemistä alueista oli GDPR, jota se pitää esteenä innovoinnille ja kasvulle. 

Sen loppuraportti, työryhmä yksilöi erityisesti GDPR: n 5 ja 22 artiklan 

haittaa liiketoimintaa. GDPR: n 5 artiklassa edellytetään, että tietoja kerätään "määriteltyihin, nimenomaisiin ja laillisiin tarkoituksiin" ja "riittäviä, merkityksellisiä ja rajoitettuja tarpeellisiin". Työryhmä uskoo, että tämä rajoittaa tekoälyn kehittämistä. 

GDPR: n 22 artiklassa määrätään, että yksityishenkilöihin "ei pitäisi kohdistua päätöstä, joka perustuu yksinomaan automatisoituun käsittelyyn, mukaan lukien profilointi, jolla on oikeusvaikutuksia häneen tai vastaavasti merkittävästi häneen", Yhdistyneen kuningaskunnan osapuoli väittää, että Ihmisarviointi voi johtaa virheellisiin, selittämättömiin tai puolueellisiin päätöksiin ja sanoa, että automaattisen päätöksenteon ei pitäisi perustua yksinomaan nimenomaiseen suostumukseen, vaan sitä voidaan käyttää, jos pelaamiseen on oikeutettua tai yleistä etua.

Arvot ja avoimuusjohtaja Věra Jourová sanoi: "Yhdistynyt kuningaskunta on poistunut EU: sta, mutta tänään sen oikeudellinen järjestelmä henkilötietojen suojaamiseksi on sellainen kuin se oli. Tämän vuoksi teemme nämä riittävyyspäätökset tänään. " Jourová tunnusti parlamentin huolen mahdollisuudesta Yhdistyneen kuningaskunnan eroavaisuuksiin, mutta sanoi, että on olemassa merkittäviä takeita.  

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: "Kuukausien huolellisen arvioinnin jälkeen voimme nyt antaa EU: n kansalaisille varmuuden siitä, että heidän henkilötietojaan suojataan, kun ne siirretään Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Tämä on olennainen osa uutta suhdettamme Iso-Britanniaan. Se on tärkeää sujuvan kaupan ja tehokkaan rikollisuuden torjunnan kannalta. "

Ensimmäistä kertaa riittävyyspäätöksiin sisältyy ns. Raukeamislauseke, joka rajoittaa tiukasti niiden kestoa. Tämä tarkoittaa, että päätökset raukeavat automaattisesti neljän vuoden kuluttua. Kyseisen ajanjakson jälkeen riittävyystulokset voidaan kuitenkin uudistaa vain, jos Yhdistynyt kuningaskunta varmistaa edelleen riittävän tietosuojan tason.

Komissio on vahvistanut, että se jatkaa näiden neljän vuoden aikana Yhdistyneen kuningaskunnan oikeudellisen tilanteen seuraamista ja voi puuttua asiaan milloin tahansa, jos Yhdistynyt kuningaskunta poikkeaa nykyisestä suojelun tasosta. 

Ison-Britannian digitaalialan kaupan elimen TechUKin toimitusjohtaja Julian David sanoi: "EU: n ja Ison-Britannian riittävyyspäätöksen turvaaminen on ollut techUK: n ja laajemman teknologiateollisuuden ensisijainen tavoite vuoden 2016 kansanäänestyksen jälkeisestä päivästä lähtien. Päätös siitä, että Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojajärjestelmä tarjoaa vastaavan suojan kuin EU: n GDPR, on luottamus Yhdistyneen kuningaskunnan korkeisiin tietosuojastandardeihin ja on elintärkeää Ison-Britannian ja EU: n kaupalle, koska tietojen vapaa liikkuvuus on välttämätöntä kaikille liike-elämän aloilla. "

Yhdistynyt kuningaskunta toivoo, että tämän kysymyksen kehitystä voidaan kehittää G7: n digitaalisen ja teknologisen alan koordinointisopimuksella.

Rafi Azim-Khan, kansainvälisen asianajotoimiston Pillsburyn tietosuojajohtaja, sanoi: "Luultavasti voisit käyttää voimaa Ison-Britannian koko merituulivoimalaitokseen Yhdistyneen kuningaskunnan yritysten helpotuksella. Yhdistynyt kuningaskunta on nyt varmistanut EU: n tietolain riittävyyden toteamisen. Tämä on erittäin iso juttu kaikille Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiville yrityksille, koska sillä vältetään komplikaatiot, jotka olisivat voineet häiritä EU: sta Yhdistyneeseen kuningaskuntaan suuntautuvia tietovirtoja, samalla tavalla kuin siirrot EU: n ulkopuolelle Yhdysvaltoihin, Kaukoitään ja muihin maihin. vaikuttaa.

"On muistettava, että EU: n säännöt ovat johtaneet tietolakimuutoksiin kaikkialla maailmassa. GDPR: tä pidetään usein tietosuojalakien kultastandardina, ja sillä on ollut merkittävä aaltoileva vaikutus, kuten esimerkiksi uusien lakien vaikuttaminen, kuten Brasiliassa ja Kaliforniassa. EU on näennäisesti valmis ottamaan kovan linjan GDPR: n muutosten suhteen. On todennäköistä, että Yhdistynyt kuningaskunta pysyy melko lukkiutumattomana Euroopan kanssa, ehkä jonkin verran ryöpyttämällä "Global Britain" -toimenpiteiden sovittamiseksi. "

Continue Reading

liiketoiminta

EU voi olla 2 biljoonaa euroa parempi vuoteen 2030 mennessä, jos rajat ylittävät tiedonsiirrot varmistetaan

Julkaistu

on

DigitalEurope, johtava digitaalisesti muuttuvia teollisuudenaloja edustava ammattiliitto Euroopassa, jolla on pitkä luettelo yritysjäsenistä, mukaan lukien Facebook, vaativat yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) uudistamista. Aulan tilaama uusi tutkimus osoittaa, että kansainvälisiä tiedonsiirtoja koskevilla poliittisilla päätöksillä on nyt merkittäviä vaikutuksia kasvuun ja työpaikkoihin koko Euroopan taloudessa vuoteen 2030 mennessä, mikä vaikuttaa Euroopan digitaalisen vuosikymmenen tavoitteisiin.

Kaiken kaikkiaan Euroopalla voisi olla 2 biljoonan euron parempi tilanne digitaalisen vuosikymmenen loppuun mennessä, jos käännämme nykyiset suuntaukset ja hyödynnämme kansainvälisen tiedonsiirron voimaa. Tämä on suunnilleen koko Italian talouden koko kulloinkin. Suurin osa negatiivisen skenaarion kivusta olisi itse aiheuttama (noin 60%). EU: n oman tiedonsiirtopolitiikan vaikutukset GDPR: n mukaisesti ja osana tietostrategiaa ovat suuremmat kuin tärkeimpien kauppakumppaneidemme toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vaikutukset. Kaikki talouden alat ja koot vaikuttavat kaikkiin jäsenvaltioihin. Tietoihin perustuvat sektorit muodostavat noin puolet EU: n BKT: sta. Viennin osalta tietojenkierron rajoitukset vaikuttavat todennäköisesti eniten teollisuuteen. Tämä on ala, jossa pk-yritykset muodostavat neljänneksen kaikesta viennistä. "Eurooppa on tienhaarassa. Se voi joko asettaa oikean kehyksen digitaaliselle vuosikymmenelle nyt ja helpottaa kansainvälisiä tietovirtoja, jotka ovat välttämättömiä sen taloudelliselle menestykselle, tai se voi hitaasti seurata nykyistä suuntaustaan ​​ja siirtyä kohti tietosuojaa. Tutkimuksemme osoittaa että voimme menettää noin 2 biljoonan euron kasvun vuoteen 2030 mennessä, mikä on yhtä suuri kuin Italian talous.Digitaalisen talouden kasvu ja eurooppalaisten yritysten menestys riippuvat kyvystä siirtää tietoja. kun huomataan, että jo vuonna 2024 85 prosentin maailman BKT: n kasvusta odotetaan tulevan EU: n ulkopuolelta. Kehotamme päättäjiä käyttämään GDPR-tiedonsiirtomekanismeja sellaisina kuin ne oli tarkoitettu, nimittäin helpottamaan - ei estämään - kansainvälisiä tietoja ja pyrkiä pääsemään sääntöihin perustuvaan sopimukseen tietovirroista WTO: ssa. " Cecilia Bonefeld-Dahl
DIGITALEUROPEn pääjohtaja
Lue koko raportti täältä Poliittiset suositukset
EU: n tulisi Paranna GDPR: n siirtomekanismien elinkelpoisuutta, esimerkiksi: vakiosopimuslausekkeet, riittävyyspäätökset Turvaa kansainvälinen tiedonsiirto tietostrategiassa Prioriteetti on varmistaa tietovirtoja koskeva sopimus osana WTO: n verkkokauppaneuvotteluja
Avainlöydökset
Negatiivisessa tilanteessamme, joka heijastaa nykyistä polkua, Eurooppa voi menettää: 1.3 biljoonan euron lisäkasvu vuoteen 2030 mennessä, joka vastaa Espanjan talouden kokoa; 116 miljardin euron vienti vuosittain, vastaa Ruotsin tai EU: n kymmenen pienimmän maan vientiä EU: n ulkopuolelle; ja 3 miljoonaa työpaikkaa. Optimistisessa skenaariossa EU hyötyy: 720 miljardin euron lisäkasvu vuoteen 2030 mennessä tai 0.6 prosenttia BKT: sta vuodessa; Vienti 60 miljardia euroa vuodessa, yli puolet tuotannosta; ja 700,000 työpaikat, joista monet ovat erittäin ammattitaitoisia. Näiden kahden skenaarion ero on € 2 biljoonaa EU: n talouden bruttokansantuotteena digitaalisen vuosikymmenen loppuun mennessä. Eniten häviävä ala on teollisuus, kärsii menetys 60 miljardia euroa vientiä. Suhteellisesti media, kulttuuri, rahoitus, ICT ja useimmat yrityspalvelut, kuten konsultointi, menettävät eniten - noin 10 prosenttia viennistä. Kuitenkin, nämä samat alat voittavat eniten Pitäisikö meidän onnistua muuttamaan nykyistä suuntaamme. A suurin osa (noin 60 prosenttia) EU: n vientitappioista negatiivisessa skenaariossa sen omien rajoitusten lisääntyminen kolmansien maiden toimien sijaan. Tietojen lokalisointivaatimukset voivat vahingoittaa myös aloja, jotka eivät osallistu vahvasti kansainväliseen kauppaan, kuten terveydenhuolto. Jopa neljännes terveydenhuollon panostuksista koostuu tietoihin perustuvista tuotteista ja palveluista. Tärkeimmillä kärsineillä aloilla pk-yritysten osuus liikevaihdosta on noin kolmasosa (teollisuus) ja kaksi kolmasosaa (palvelut, kuten rahoitus tai kulttuuri). ETietopohjaisten pk-yritysten viennin arvo EU: ssa on noin 280 miljardia euroa. Negatiivisessa skenaariossa EU: n pk-yritysten vienti vähenisi 14 miljardilla eurolla, kun taas kasviskenaariossa se kasvaisi 8 euroa Tiedonsiirron arvo on vähintään 3 biljoonaa euroa EU: n talouteen vuoteen 2030 mennessä. Tämä on konservatiivinen arvio, koska mallin painopiste on kansainvälisessä kaupassa. Sisäisten tietovirtojen rajoitukset, esimerkiksi kansainvälisesti saman yrityksen sisällä, tarkoittavat, että tämä luku on todennäköisesti paljon suurempi.
Lisätietoja tutkimuksesta
Tutkimuksessa tarkastellaan kahta realistista skenaariota tiiviisti nykyisten poliittisten keskustelujen kanssa. Ensimmäisessä, negatiivisessa skenaariossa (jota kutsutaan koko tutkimuksessa haasteskenaarioksi) otetaan huomioon nykyiset rajoittavat tulkinnat Schrems II EU: n tuomioistuimen tuomio, jossa GDPR: n mukaiset tiedonsiirtomekanismit tehdään suurelta osin käyttökelvottomiksi. Siinä otetaan huomioon myös EU: n tietostrategia, joka asettaa rajoituksia muiden kuin henkilötietojen siirtämiselle ulkomaille. Ulkopuolella se harkitsee tilannetta, jossa suuret kauppakumppanit kiristävät rajoituksia tiedonkululle, myös tietojen lokalisoinnin avulla. Tutkimuksessa yksilöidään EU: n alat, jotka luottavat voimakkaasti tietoihin, ja lasketaan rajat ylittävien siirtojen rajoitusten vaikutus EU: n talouteen vuoteen 2030 mennessä. Nämä digitalisointialat eri toimialoilla ja kokoisilla yrityksillä, mukaan lukien suuri osa Pk-yritykset muodostavat puolet EU: n BKT: sta.
Lue koko raportti täältä

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa