Liity verkostomme!

Tekijänoikeuslainsäädäntö

Komissio kehottaa jäsenvaltioita noudattamaan tekijänoikeuksia digitaalisilla sisämarkkinoilla koskevia EU: n sääntöjä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Komissio on pyytänyt Itävallaa, Belgiaa, Bulgariaa, Kyprosta, Tšekkiä, Tanskaa, Viroa, Kreikkaa, Espanjaa, Suomea, Ranskaa, Kroatiaa, Irlantia, Italiaa, Liettuaa, Luxemburgia, Latviaa, Puolaa, Portugalia, Romaniaa, Ruotsia, Sloveniaa ja Slovakiaa kommunikoimaan tietoa siitä, miten tekijänoikeuksia digitaalisilla sisämarkkinoilla koskevaan direktiiviin (Direktiivi 2019 / 790 / EU) saatetaan osaksi kansallista lainsäädäntöään. Euroopan komissio on myös pyytänyt Itävallan, Belgian, Bulgarian, Kyproksen, Tšekin tasavallan, Viron, Kreikan, Espanjan, Suomen, Ranskan, Kroatian, Irlannin, Italian, Liettuan, Luxemburgin, Latvian, Puolan, Portugalin, Romanian, Slovenian ja Slovakian välittämään tietoja miten direktiivi 2019/789 / EU online-televisio- ja radio-ohjelmissa on otettu osaksi kansallista lainsäädäntöään.

Koska edellä mainitut jäsenvaltiot eivät ole ilmoittaneet kansallisista täytäntöönpanotoimista tai ovat tehneet ne vain osittain, komissio päätti tänään aloittaa rikkomusmenettelyt lähettämällä viralliset ilmoitukset. Kahden direktiivin tavoitteena on nykyaikaistaa EU: n tekijänoikeussääntöjä ja antaa kuluttajille ja tekijöille mahdollisuus hyödyntää digitaalista maailmaa parhaalla mahdollisella tavalla. Ne vahvistavat luovan teollisuuden asemaa, mahdollistavat digitaalisen käytön lisäämisen yhteiskunnan ydinalueilla ja helpottavat radio- ja televisio-ohjelmien jakelua EU: ssa. Määräaika näiden direktiivien saattamiselle osaksi kansallista lainsäädäntöä oli 7. kesäkuuta 2021. Näillä jäsenvaltioilla on nyt kaksi kuukautta aikaa vastata kirjeisiin ja toteuttaa tarvittavat toimenpiteet. Jos tyydyttävää vastausta ei saada, komissio voi päättää antaa perusteltuja lausuntoja.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa