Liity verkostomme!

Kilpailu

Komissio käynnistää tutkimuksen Facebook Marketplacessa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on tänään (4. kesäkuuta) aloittanut muodollisen tutkimuksen arvioidakseen, onko Facebook rikkonut EU: n kilpailusääntöjä, kirjoittaa Catherine Feore. 

Online-luokiteltujen mainosten tarjoajat mainostavat palveluitaan Facebookin kautta ja kilpailevat samalla Facebookin omien luokiteltujen ilmoitusten, Facebook Marketplace -palvelun kanssa. Komissio tutkii, olisiko Facebook voinut antaa Facebook Marketplacelle epäoikeudenmukaisen kilpailuedun käyttämällä kilpailevilta tarjoajilta saatuja tietoja Facebookissa mainostamalla. 

Virallisessa tutkimuksessa arvioidaan myös, yhdistääkö Facebook luokiteltujen mainosten Facebook Marketplace -palvelun sosiaaliseen verkostoonsa. Komissio tutkii, onko Facebook Marketplacen upottaminen sosiaaliseen verkostoon sidontamuoto, joka antaa sille edun tavoittaa asiakkaita. 'Sosiaalisena markkinapaikkana' voit nähdä myös laajemmat profiilit, keskinäiset ystävät ja keskustella Facebook-messengerin avulla, jotka ovat erilaisia ​​palveluntarjoajia.

Komissio huomauttaa, että Facebookilla on kuukausittain lähes kolme miljardia ihmistä ja lähes seitsemän miljoonaa yritystä mainostaa, joten Facebookilla on pääsy valtavaan tietoon sosiaalisen verkostonsa käyttäjien toiminnasta ja muualta, jotta se voi kohdistaa tiettyihin asiakasryhmiin .

Kilpailupolitiikasta vastaava varapuheenjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Tarkastelemme yksityiskohtaisesti, onko Facebookilla perusteetonta kilpailuetua etenkin online-luokiteltujen mainosten alalla, jossa ihmiset ostavat ja myyvät tavaroita joka päivä, ja missä Facebook kilpailee myös yritysten kanssa, joilta se kerää tietoja. Nykyisessä digitaalitaloudessa tietoja ei pidä käyttää kilpailua vääristävillä tavoilla. " 

UK: "Teemme tiivistä yhteistyötä Euroopan komission kanssa"

Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailu- ja markkinointiviranomainen (CMA) on myös käynnistänyt tutkimuksen Facebookin toiminnasta tällä alalla. Komission kilpailun tiedottaja Ariana Podesta sanoi: "Komissio pyrkii tekemään tiivistä yhteistyötä Ison-Britannian kilpailu- ja markkinaviranomaisen kanssa riippumattomien tutkimusten kehittyessä."

CMA: n toimitusjohtaja Andrea Coscelli sanoi: "Aiomme tutkia perusteellisesti Facebookin tietojen käytön arvioidaksemme, antavatko sen liiketoimintakäytännöt sille epäoikeudenmukaisen edun online-dating- ja luokiteltujen mainosten aloilla.

"Tällainen etu voi vaikeuttaa kilpailevien yritysten, mukaan lukien uudet ja pienemmät yritykset, menestymistä ja vähentää asiakkaiden valinnanvaraa.

"Teemme tiivistä yhteistyötä Euroopan komission kanssa, kun kumpikin tutkimme näitä asioita, ja jatkamme koordinointia muiden virastojen kanssa näiden maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiseksi."

CMA on korostanut, kuinka Facebook-kirjautumista, jota voidaan käyttää kirjautumalla muihin verkkosivustoihin, sovelluksiin ja palveluihin heidän Facebook-kirjautumistietojaan käyttämällä, voitaisiin käyttää Facebooksin omien palvelujen hyödyntämiseen. CMA korostaa myös Facebook-treffipalvelua - treffiprofiilipalvelua, jonka se lanseerasi Euroopassa vuonna 2020.

Yhdistyneen kuningaskunnan digitaalisten markkinoiden yksikkö (DMU) on alkanut tarkastella tätä uutta tutkimusta, joka koskee Facebookin markkinointitietojen käyttöä, tutkia, miten käytännesäännöt voisivat toimia käytännössä hallita digitaalisten alustojen ja ryhmien, kuten pienyritysten, suhdetta. luottaa näihin alustoihin tavoittaa potentiaaliset asiakkaat. 

DMU toimii "varjossa", ei lakisääteisessä muodossa, odottaessaan lainsäädäntöä, joka antaa sille kaikki valtuudet. Tätä ennen CMA jatkaa työtään kilpailun ja kuluttajien etujen edistämiseksi digitaalisilla markkinoilla, mukaan lukien tarvittaessa täytäntöönpanotoimet.

liiketoiminta

Kilpailulaki: Komissio lähettää väitetiedoksiannon Applelle App Storen sääntöihin musiikin suoratoistopalvelujen tarjoajille

Julkaistu

on

Euroopan komissio on ilmoittanut Applelle alustavasta näkemyksestään, että se vääristi kilpailua musiikin suoratoistomarkkinoilla, koska se väärinkäytti määräävää asemaansa musiikin suoratoistosovellusten jakelussa App Storen kautta. Komissio kiistää Applen oman sovelluksen sisäisen ostomekanismin pakollisen käytön musiikin suoratoistosovellusten kehittäjille sovellusten jakamiseksi Applen App Storen kautta. Komissio on myös huolestunut siitä, että Apple soveltaa tiettyjä rajoituksia sovelluskehittäjiin, mikä estää heitä ilmoittamasta iPhonen ja iPadin käyttäjille vaihtoehtoisista, halvemmista ostomahdollisuuksista.

Väitetiedoksianto koskee näiden sääntöjen soveltamista kaikkiin musiikin suoratoistosovelluksiin, jotka kilpailevat Applen musiikin suoratoistosovelluksen ”Apple Music” kanssa Euroopan talousalueella (EEA). Se on jatkoa Spotifyn valitukselle. Komission alustava näkemys on, että Applen säännöt vääristävät kilpailua musiikin suoratoistopalvelujen markkinoilla nostamalla kilpailevien musiikin suoratoistosovellusten kehittäjien kustannuksia. Tämä puolestaan ​​nostaa kuluttajien hintoja sovellusten sisäisistä musiikkitilauksista iOS-laitteilla. Lisäksi Apple tulee välittäjäksi kaikille IAP-tapahtumille ja ottaa vastaan ​​laskutussuhteen sekä siihen liittyvän viestinnän kilpailijoille. Jos se vahvistetaan, se rikkoo Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 102 artiklaa, jossa kielletään määräävän markkina-aseman väärinkäyttö. Väitetiedoksiannon lähettäminen ei vaikuta tutkimuksen tulokseen.

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Sovelluskaupoilla on keskeinen rooli nykypäivän digitaalisessa taloudessa. Voimme nyt tehdä ostoksiamme, käyttää uutisia, musiikkia tai elokuvia sovellusten kautta verkkosivustojen vierailun sijaan. Alustava havaintomme on, että Apple on portinvartija iPhonen ja iPadin käyttäjille App Storen kautta. Apple Musicin kanssa Apple kilpailee myös musiikin suoratoistopalvelujen tarjoajien kanssa. Asettamalla App Storelle tiukat säännöt, jotka haittaavat kilpailevia musiikin suoratoistopalveluja, Apple riistää käyttäjiltä halvemmat musiikin suoratoistovalinnat ja vääristää kilpailua. Tämä tapahtuu perimällä kilpailijoilta korkeita palkkioita kustakin App Storen tapahtumasta ja kieltämällä heitä ilmoittamasta asiakkailleen vaihtoehtoisista tilausvaihtoehdoista. " Täysi lehdistötiedote on saatavana verkossa.

Continue Reading

Kilpailu

Vestager syyttää Applea väärinkäytöksestään portinvartijana musiikin suoratoistomarkkinoilla

Julkaistu

on

Euroopan komissio syyttää Applea väärinkäytöksestään portinvartijana musiikin suoratoistomarkkinoilla.

Väitetiedoksiannossaan komissio sanoo, että musiikin suoratoistosovellusten kehittäjien, jotka haluavat tavoittaa Apple-laitteen käyttäjät (iPhone, iPad), on käytettävä Apple Storea ja heiltä veloitetaan 30%: n provisio kaikista tilauksista. Heidän on myös noudatettava Applen ohjauksenestomääräyksiä, jotka rajoittavat kehittäjiä ilmoittamasta kuluttajille vaihtoehtoisista ostomahdollisuuksista sovellusten ulkopuolella. 

Kilpailupolitiikasta vastaava varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager totesi: "Alustava havainnollamme on, että Apple on portinvartija iPhonen ja iPadin käyttäjille App Storen kautta. Apple Musicin kanssa Apple kilpailee myös musiikin suoratoistopalvelujen tarjoajien kanssa. Asettamalla App Storelle tiukat säännöt, jotka haittaavat kilpailevia musiikin suoratoistopalveluja, Apple riistää käyttäjiltä halvemmat musiikin suoratoistovalinnat ja vääristää kilpailua. Tämä tapahtuu perimällä kilpailijoilta korkeita palkkioita kustakin App Storen tapahtumasta ja kieltämällä heitä ilmoittamasta asiakkailleen vaihtoehtoisista tilausvaihtoehdoista. "

Euroopan kansanpuolueen ryhmän talousasioista vastaava Euroopan parlamentin jäsen Markus Ferber suhtautui myönteisesti kehitykseen: "On aina suuri riski väärinkäytöksistä, jos Apple-kaltainen alustaoperaattori antaa etusijan omille palveluilleen alustallaan kilpaileviin palveluihin verrattuna. 

“Apple on käyttänyt App Storeaan jonkin aikaa pitääkseen kilpailijansa loitolla käyttämällä hankalia sopimuslausekkeita ja kohtuuttomia palkkioita. Käyttämällä näitä kilpailunvastaisia ​​käytäntöjä portinvartijat, kuten Apple, estävät todellisen kilpailun syntymisen ensinnäkin. "

Pahasti myöhästynyt

Ferber kutsui myös komission toimia kauan myöhässä: ”Kesti vuosia, ennen kuin EU: n kilpailuviranomaiset saivat toimimaan yhdessä. Applen kilpailijoiden on pitänyt ottaa osuma tällä välin. Meidän on pikaisesti siirryttävä kilpailun jälkitarkastuksesta markkinoiden väärinkäytön ennaltaehkäisyyn. Digitaalisten markkinoiden laki voi olla tehokas väline tässä suhteessa. "

Continue Reading

Laajakaista

Aika, jonka #EurooppaYhdistys voi sulkea pitkäaikaisista #digital-aukoista

Julkaistu

on

Euroopan unioni julkisti äskettäin eurooppalaisen osaamisohjelmansa, joka on kunnianhimoinen järjestelmä sekä työvoiman osaamiseksi että osaamisen täydentämiseksi. Oikeus elinikäiseen oppimiseen, joka on kirjattu Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilariin, on saanut uuden merkityksen koronaviruspandemian seurauksena. Kuten työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit selitti: "Työvoimamme ammattitaito on yksi keskeisistä vastauksistamme elpymiseen, ja tarjoamalla ihmisille mahdollisuus rakentaa tarvitsemansa taidot ovat avain vihreään ja digitaaliseen valmistautumiseen. siirtymät ”.

Vaikka eurooppalainen blokki on usein tehnyt otsikoita ympäristöaloitteistaan ​​- etenkin Von der Leyenin komission keskipisteessä, Euroopan vihreässä diilissä -, sen on sallittu digitalisaation laskevan jonkin verran. Erään arvion mukaan Eurooppa käyttää vain 12 prosenttia digitaalisesta potentiaalistaan. Toteuttaakseen tämän laiminlyötyn alueen EU: n on ensin puututtava digitaaliseen epätasa-arvoon blokin 27 jäsenvaltiossa.

Vuoden 2020 digitaalitalouden ja yhteiskunnan indeksi (DESI), joka on vuotuinen yhdistetty arvio, jossa esitetään yhteenveto Euroopan digitaalisesta suorituskyvystä ja kilpailukyvystä, tukee tätä väitettä. Viimeisin kesäkuussa julkaistu DESI-raportti havainnollistaa epätasapainoa, joka on jättänyt EU: n digitaalisen tilkkutäkkeen eteen. DESI: n tietojen paljastamat jyrkät jakaumat - jakautuvat jäsenvaltioiden ja seuraavien välillä, maaseutu- ja kaupunkialueiden, pienten ja suurten yritysten tai miesten ja naisten välillä - tekevät täysin selväksi, että vaikka jotkut EU: n osat ovat valmiita seuraavaan sukupolven tekniikkaa, toiset ovat jääneet huomattavasti jälkeen.

Haukottava digitaalinen kuilu?

DESI arvioi digitalisoinnin viittä pääkomponenttia - liitettävyyttä, inhimillistä pääomaa, Internet-palvelujen omaksumista, yritysten integrointia digitaalitekniikkaan ja digitaalisten julkisten palvelujen saatavuutta. Näiden viiden kategorian välillä ilmenee selkeä rako parhaiten suoriutuneiden maiden ja pakkauksen pohjassa olevien maiden välillä. Suomi, Malta, Irlanti ja Alankomaat erottuvat tähtien esittäjiksi erittäin edistyneellä digitaalitaloudella, kun taas Italiassa, Romaniassa, Kreikassa ja Bulgariassa on paljon tekemistä.

Tämä kokonaisnäkymä digitalisaation kasvavasta kuilusta vahvistetaan raportin yksityiskohtaisissa osissa jokaisesta näistä viidestä luokasta. Esimerkiksi laajakaistapeitto, Internet-nopeudet ja seuraavan sukupolven pääsyvalmiudet ovat kriittisiä henkilökohtaiseen ja ammatilliseen digitaalikäyttöön - silti osa Euroopasta jää kaikilla näillä alueilla.

Laajakaistan käyttö on villisti erilaista

Laajakaistan kattavuus maaseutualueilla on edelleen erityinen haaste - 10 prosenttia Euroopan maaseutualueiden kotitalouksista ei edelleenkään ole kiinteän verkon peittämä, kun taas seuraavan sukupolven pääsyteknologia ei kata 41 prosenttia maaseudun kodeista. Siksi ei ole yllättävää, että huomattavasti harvemmalla maaseudulla asuvalla eurooppalaisella on tarvitsemansa digitaaliset perustaidot verrattuna suurempien kaupunkien maanmiehiin.

Vaikka nämä maaseutualueiden kytkentävajeet ovat huolestuttavia, varsinkin kun otetaan huomioon, kuinka tärkeitä digitaaliset ratkaisut, kuten tarkkuusviljely, ovat Euroopan maatalouden kestävyyden parantamiseksi, ongelmat eivät rajoitu maaseutualueisiin. EU oli asettanut tavoitteeksi, että vähintään 50 prosentilla kotitalouksista on ultranopeat (100 Mbps tai nopeammat) laajakaistaliittymät vuoden 2020 loppuun mennessä. Vuoden 2020 DESI-indeksin mukaan EU on kuitenkin selvästi alle merkinnän: vain 26 % eurooppalaisista kotitalouksista on tilannut tällaisia ​​nopeita laajakaistapalveluja. Tämä on ongelma käyttöönoton sijasta infrastruktuurin sijasta - 66.5 prosenttia eurooppalaisista kotitalouksista on verkon peittämä, joka pystyy tarjoamaan vähintään 100 Mbit / s laajakaistan.

Jälleen kerran, maanosan digitaalisen kilpailun edelläkävijöiden ja jälkeenjääneiden välillä on radikaali ero. Ruotsissa yli 60% kotitalouksista on tilannut erittäin nopean laajakaistan, kun taas Kreikassa, Kyproksessa ja Kroatiassa alle 10% kotitalouksista tarjoaa niin nopean palvelun.

Jäljellä olevat pk-yritykset

Samanlainen tarina vaivaa Euroopan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä), jotka edustavat 99 prosenttia kaikista EU: n yrityksistä. Vain 17% näistä yrityksistä käyttää pilvipalveluja ja vain 12% käyttää big data -analytiikkaa. Kun nämä tärkeät digitaaliset työkalut otetaan käyttöön niin alhaisella tasolla, eurooppalaiset pk-yritykset voivat jäädä paitsi muiden maiden yrityksistä - esimerkiksi 74% Singaporen pk-yrityksistä on todennut, että pilvipalvelut ovat yksi investoinneista, joilla on mitattavin vaikutus mutta menettää kentän suurempia EU: n yrityksiä vastaan.

Suuremmat yritykset piilottavat valtaosan pk-yritykset digitaalitekniikan integroinnissa - noin 38.5% suuryrityksistä hyödyntää jo edistyneiden pilvipalvelujen etuja, kun taas 32.7% luottaa big data -analytiikkaan. Koska pk-yrityksiä pidetään Euroopan talouden selkärangana, on mahdotonta kuvitella onnistunutta digitaalista siirtymistä Euroopassa ilman, että pienemmät yritykset lisäävät vauhtia.

Digitaalinen kuilu kansalaisten välillä

Vaikka Eurooppa onnistuisi kuitenkin kaventamaan nämä aukot digitaalisessa infrastruktuurissa, se merkitsee vain vähän
ilman inhimillistä pääomaa sen tukemiseen. Noin 61 prosentilla eurooppalaisista on vähintään digitaaliset perustaidot, vaikka tämä luku onkin hälyttävän alhainen joissakin jäsenvaltioissa - esimerkiksi Bulgariassa vain 31 prosentilla kansalaisista on edes perustavanlaatuiset ohjelmistotaidot.

EU: lla on edelleen vaikeuksia varustaa kansalaisiaan edellä mainitut perustaidot, joista on yhä enemmän tulossa edellytys monille työtehtäville. Tällä hetkellä vain 33 prosentilla eurooppalaisista on edistyneempiä digitaalisia taitoja. Tieto- ja viestintätekniikan (ICT) asiantuntijat puolestaan ​​muodostavat vähäisen 3.4 prosenttia EU: n kokonaistyövoimasta - ja vain yksi kuudesta on naisia. Ei ole yllättävää, että tämä on luonut vaikeuksia pk-yrityksille, jotka kamppailevat rekrytoida näitä erittäin kysyttyjä asiantuntijoita. Noin 1% Romaniassa ja Tšekissä toimivista yrityksistä ilmoitti ongelmista yrittäessään täyttää tietotekniikan asiantuntijoiden tehtäviä, mikä hidastaa epäilemättä näiden maiden digitaalisia muutoksia.

Viimeisimmässä DESI-mietinnössä tuodaan voimakkaasti esiin äärimmäiset erot, jotka jatkavat Euroopan digitaalisen tulevaisuuden estämistä, kunnes niihin puututaan. Eurooppalainen osaamisohjelma ja muut ohjelmat, joiden tarkoituksena on valmistaa EU: ta sen digitaaliseen kehitykseen, ovat tervetulleita askelia oikeaan suuntaan, mutta eurooppalaisten päättäjien tulisi laatia kattava järjestelmä koko ryhmän nopeuttamiseksi. Heillä on myös erinomainen tilaisuus tehdä niin - 750 miljardin euron elvytysrahasto, jota ehdotettiin Euroopan blokin auttamiseksi nousemaan koronaviruspandemian jälkeen. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on jo korostanut, että tähän ennennäkemättömään investointiin on sisällyttävä määräyksiä Euroopan digitalisaatiosta: DESI-mietinnössä on tehty selväksi, mitkä digitaaliset aukot on korjattava ensin.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa