Liity verkostomme!

Ilmailu / lentoyhtiöt

Uuden EUROCONTROL 2021-2027 -ennusteen mukaan liikenne elpyy vuoden 2019 tasolle vuoden 2023 loppuun mennessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Eurocontrolin uuden ennusteen mukaan vuoden 2019 lentojen määrä Euroopassa voi elpyä jo vuonna 2023. Tämä ennuste sisältää kolme skenaariota, ja sekä perus- että korkeat skenaariot osoittavat elpymistä vuoden 2019 tasolle vuoden 2023 aikana, kun taas matalan skenaarion osalta tämä viivästyy vuoteen 2027 saakka. Se päivittää ja laajentaa toukokuussa 2021 tehtyä ennustetta , ennen kesäkautta. EUROCONTROLin pääjohtaja Eamonn Brennan kommentoi: ”Viime vuonna meillä oli vain viisi miljoonaa lentoa, mutta tämä kesä on ollut erittäin rohkaiseva, ja liikenne on lähellä aikaisempaa korkeaa skenaarioamme ja lentoyhtiöiden odotuksia. Tämän seurauksena odotamme tänä vuonna noin 6.2 miljoonaa lentoa - edelleen 44% vähemmän kuin vuonna 2019. Olemme optimistisia liikenteen palautumisesta vuoden 2019 tasolle odotettua aikaisemmin, ja perusskenaarion mukaan 9.8 miljoonaa lentoa vuonna 2022, vain 11 % alhaisempi kuin vuonna 2019. Mutta meidän on oltava tietoisia siitä, että on edelleen olemassa merkittäviä negatiivisia riskejä, jotka voivat vaikuttaa elpymiseen ”. Korkean skenaarion mukaan rokotuskampanjaa jatketaan sekä Euroopassa että maailmanlaajuisesti. Luotettavat rokotteet ovat edelleen tehokkaita, myös muunnelmia vastaan. Koordinoidulla alueiden välisellä lähestymistavalla matkustusrajoituksia kevennetään ja useimmat alueiden väliset virrat alkavat uudelleen vuoden 2022 puolivälissä. Liikematkustus toipuu nopeasti tässä skenaariossa. Perusskenaario on samanlainen, mutta Euroopan ulkopuoliset virrat elpyvät melko hitaasti (osittain alueiden välisen koordinoidun lähestymistavan puutteen seurauksena) ja työmatkat toipuvat vasta COVID-tasoa edeltäneelle tasolle vuonna 2023. useista negatiivisista riskeistä, kuten rokotusten hitaasta/hajanaisesta määrästä, uusien rokotteiden tarpeesta vaihtoehtojen vuoksi, lukituksen ja vastaavien toimenpiteiden uudelleen käyttöönotosta, matkarajoitusten jatkamisesta tai uudelleen asettamisesta, taloudellisista riskeistä, mukaan lukien korkeat energian hinnat ja ihmisten halukkuus lentää pitkällä aikavälillä.   EUROCONTROL 7 vuoden ennuste
Liikenneluvut viittaavat lentojen määrään, mukaan lukien sekä matkustaja että rahti. Viimeaikaisten kokemusten mukaan matkustajamäärän elpyminen on jäljessä lentojen määrän kasvusta. Näitä skenaarioita käytettiin myös kesäkuussa 2021 laaditun kuukausittaisen ennusteen tarkistamiseen ja laajentamiseen. Tämä uusi kuukausittainen ennuste osoittaa jatkoa viimeaikaisille myönteisille suuntauksille erityisesti joulukuun 2021 loma -aikana.
EUROCONTROL 7 vuoden ennuste
Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Nettisivu josta löydät ennusteasiakirjan, sen aluemäärittelyliitteen ja tilastotaulukon, joka sisältää tiedot yksittäisten valtioiden mukaan.

Jaa tämä artikkeli:

Ilmailu / lentoyhtiöt

Kuluttajansuoja: Lentoyhtiöt sitoutuvat korvaamaan ne ajoissa lentojen peruutusten jälkeen

Julkaistu

on

Komission ja kansallisten kuluttajansuojaviranomaisten kanssa käydyn vuoropuhelun jälkeen 16 suurta lentoyhtiötä ovat sitoutuneet parantamaan matkustajien tiedottamista ja hyvittämään ne hyvissä ajoin. Komissio oli varoittanut Kuluttajansuojayhteistyö (CPC) täytäntöönpanoviranomaiset joulukuussa 2020 käsittelemään useiden lentoyhtiöiden peruutus- ja korvauskäytäntöjä COVID-19-pandemian yhteydessä.

Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders sanoi: ”On hyvä uutinen kuluttajille, että lentoyhtiöt tekivät yhteistyötä vuoropuhelujen aikana ja sitoutuivat kunnioittamaan matkustajien oikeuksia ja parantamaan heidän viestintäänsä.” Liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean lisäsi: ”Olen tyytyväinen siihen, että suurin osa korvauskannasta on poistettu ja että kaikki asianomaiset lentoyhtiöt ovat sitoutuneet ratkaisemaan jäljellä olevat ongelmat. Tämä on ratkaisevan tärkeää matkustajien luottamuksen palauttamiseksi. Lentoliikenteen elpyminen riippuu tästä. Siksi arvioimme parhaillaan myös sääntelyvaihtoehtoja matkustajien suojan vahvistamiseksi tulevalta kriisiltä, ​​kuten kestävän ja älykkään liikkuvuuden strategiassa on suunniteltu. ”

CPC -verkosto lopettaa nyt vuoropuhelunsa kaikkien lentoyhtiöiden kanssa, mutta seuraa edelleen, toteutetaanko sitoumukset oikein. Lisätietoja on saatavilla tätä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

Teknologia lähtee johtavalle lentoyhtiölle

Julkaistu

on

Johtava lentoyhtiö on edelläkävijä korkean teknologian ratkaisuissa, joilla matkustajat pysyvät turvassa ja terveinä.

Emirates on hyödyntänyt kumppanuuttaan Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Aviation X-lab -innovaatiohautomo-ohjelman kanssa robottipuhdistuskokeiden pilotoimiseksi.

Nämä ovat tällä hetkellä käytössä Dubain lentokentän allekirjoitusloungeissa. Robotit käyttävät erikoistekniikkaa useimpien virusten poistamiseen ja lentoyhtiön tiedottajan mukaan "varmistavat terveemmän ympäristön".

Tiedottaja sanoi: "Kaikki bioturvallisuuskäytäntömme tarkistetaan ja päivitetään jatkuvasti uusimpien lääketieteellisten ohjeiden mukaisesti."

Mainos

Emirates Belux -maapäällikkö Jean-Pierre Martin esitteli joitakin tiedotustoimia, joita lentoyhtiö on tehnyt vastatakseen meneillään olevaan terveyspandemiaan.

Sen lisäksi, että se oli yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä, joka otti käyttöön PPE: t (henkilökohtaiset suojavarusteet) etulinjan työntekijöilleen helmikuussa 2020, kun COVID-19-rokotteet tulivat saataville, yhtiö on myös toteuttanut kampanjan, jolla kannustetaan työntekijöitä suojautumaan ja muut.

Tämä on johtanut siihen, että yli 95% kaikista työntekijöistä on täysin rokotettu.

Mainos

Lentoyhtiö on myös ollut edelläkävijä matkustamisen digitaalisten todentamisratkaisujen käyttöönotossa IATA Travel Passin hyväksymisestä kumppanuuteen Yhdistyneiden arabiemiirikuntien terveysviranomaisten kanssa, jotta COVID-19-matkustusasiakirjat voidaan saumattomasti tarkistaa.

Nämä projektit tarjoavat useita etuja paremmista asiakaskokemuksista paperin käytön vähentämiseen ja matkustusasiakirjojen tarkastusten tehokkuuden ja luotettavuuden parantamiseen.

Emirates oli yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä, joka liittyi IATA: n Travel Passiin huhtikuussa, ja tarjoaa tällä hetkellä tämän mukavuuden asiakkaille, jotka lentävät Dubain ja 10 kaupungin välillä.Suunnitelmissa on laajentaa palvelua koko verkossaan, kun IATA jatkaa laajentumistaan ​​ja suojaa palveluntarjoajia markkinoille. Lokakuuhun mennessä lentoyhtiö olisi laajentanut IATA Travel Passin käyttöönottoa asiakkailleen kaikissa kohteissaan.

Tiedottaja lisäsi: "Viimeisen vuoden aikana Emirates on tehnyt tiivistä yhteistyötä viranomaisten ja sen ilmailukumppaneiden kanssa varmistaakseen kaikkien lentoaseman matkustajien ja työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden, vaikka terveyskäytännöt kehittyivät jatkuvasti ympäri maailmaa."

”Jo ennen kuin Maailman terveysjärjestö julisti COVID-19: n virallisesti pandemiaksi, olimme jo ottaneet käyttöön parannetut puhdistus- ja desinfiointiprotokollat ​​kaikissa asiakaspisteissämme lentokentällä ja laivalla. Olemme asentaneet lentokentälle suojakilvet kaikkiin lähtöselvityspisteisiin ja toteuttaneet fyysisen etäisyyden kaikilla alueilla. ”

Hän sanoi, että kentällä olevat joukkueet keräävät ja tarkistavat uusimmat pääsyvaatimukset kullekin määränpäälle. Myös yhtiön COVID-19-tietokeskusta päivitetään vähintään kerran päivässä ja lisätään: "Tästä on tullut yksi tärkeimmistä luotettavista tietolähteistä matkailijoille".

Yhtiö hyödyntää tekniikkaa myös muilla aloilla.

Vuonna 2019 yhtiö aloitti biometrisen tekniikan testaamisen ja käyttöönoton eri asiakasmatkan yhteyspisteissä lentokentällä. Kuluneen vuoden aikana lentoyhtiö seurasi biometrisen teknologiansa käyttöönottoa, ja tänään sillä on yli 30 biometristä kameraa aktiivisesti toiminnassa Dubain lentoaseman solmukohdassa, myös lähtöselvitystiskillä, ensimmäisen ja Business-luokan sisäänkäynneillä oleskelutilat ja valitse nousuportit.

Käyttöönoton jälkeen yli 58,000 380,000 asiakasta on käyttänyt tätä kätevää, kontaktitonta ja suojattua todentamismahdollisuutta päästäkseen loungeen, ja yli XNUMX XNUMX asiakasta on käyttänyt biometrisiä portteja lennolle nousemiseen.

Sen uusia itsepalvelupisteiden sisäänkirjautumis- ja laukkukioskeja on käytetty yhä enemmän sen käyttöönoton jälkeen syyskuussa 2020. Pelkästään heinä- ja elokuussa yli 568,000 XNUMX asiakasta käytti tätä palvelua, minkä ansiosta he pystyivät ohittamaan jonotuksen tiskillä.

Yhtiö on myös ottanut käyttöön uutta tekniikkaa, joka helpottaa asiakkaiden ilmoittamista viivästyneistä tai vaurioituneista laukkuista.

Kesämatkakuukausien aikana heinä- ja elokuussa lentoyhtiö käsitteli keskuksessaan lähes 1.2 miljoonaa asiakasta, kun vastaava luku vuonna 402,000 oli 2020 2020 asiakasta. Itse asiassa vuonna 15.8 se oli suurin kansainvälinen lentoyhtiö, joka kuljetti yli 2021 miljoonaa matkustajaa IATA: n viimeisimmän World Air Transport Statistics XNUMX: n mukaan.

Dubain avaamisen jälkeen kansainvälisille vierailijoille Emirates on vähitellen palauttanut verkostonsa ja lentoaikataulunsa vain muutamasta kaupungista heinäkuussa 2020 yli 120 kohteeseen tänään, ja lisää lentoja kerrotaan yli 20 Emirates-reitille lokakuuhun mennessä.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading

Ilmailu / lentoyhtiöt

Kazakstan tilaa kaksi raskaan liikenteen lentokoneita Airbusilta

Julkaistu

on

Neuvottelut Kazakstanin tasavallan teollisuus- ja infrastruktuurikehitysministerin Beibut Atamkulovin kanssa AIRBUS -varapresidentin Alberto Gutierrezin kanssa päättyivät sopimuksen allekirjoittamiseen kahden A400M -lentokoneen ostamisesta (Kuvassa) Kazakstanin puolustusministeriön tarpeisiin.

Airbus A400M: n raskaan nostimen sotilaskuljetuslentokone pystyy suorittamaan sotilas-, siviili- ja humanitaarisia ilmakuljetusoperaatioita, ja se on tehokas nopeaan reagointiin hätätilanteissa.

Airbus A400M: n toimitussopimus sisältää joukon palveluja henkilöstön koulutukseen ja tekniseen tukeen.

Ensimmäisen lentokoneen toimituksen on määrä tapahtua vuonna 2024. Kazakstanista tulee maailman yhdeksäs maa, joka käyttää tätä tyyppisiä lentokoneita yhdessä Saksan, Ranskan, Yhdistyneen kuningaskunnan, Espanjan, Turkin, Belgian, Malesian ja Luxemburgin kanssa.

Mainos

Kokouksen osanottajat keskustelivat myös valmistautumisesta AIRBUS -sotilas- ja siviililentokoneiden huolto- ja korjauskeskuksen perustamiseen Kazakstanin ilmailuteollisuuden LLP -tukikohtaan. Neuvottelujen jälkeen osapuolet allekirjoittivat yhteisymmärrys- ja yhteistyöpöytäkirjan.

”Yhteistyö AIRBUSin kanssa ja AIRBUSin tuottaman sotilas- ja siviililentokoneiden sertifioidun huolto- ja korjauskeskuksen luominen Kazakstaniin on laajamittainen ja molempia osapuolia hyödyttävä projekti, jolla on pitkän aikavälin näkymät. Palvelukeskus voi kattaa koko Keski -Aasian alueen ”, Beibut Atamkulov totesi.

AIRBUS D&S -asiantuntijoiden odotetaan saapuvan tämän vuoden syyskuussa suorittamaan teknisen tarkastuksen Kazakstanin ilmailuteollisuuden LLP: n valmiuksista.

Mainos

A400M on nykyään monipuolisin lentokone, joka täyttää maailmanlaajuisten ilmavoimien ja muiden organisaatioiden erilaiset tarpeet 21 -luvulla. Se voi suorittaa kolme hyvin erilaista tehtävää: taktiset ilmakuljetusoperaatiot, strategiset ilmakuljetusoperaatiot ja toimia säiliöaluksena. A400M: ssä on neljä ainutlaatuista Europrop International (EPI) TP400 -potkuriturbiinimoottoria, jotka toimivat vastakkaisiin suuntiin. Se on ihanteellinen lentokone, joka täyttää maiden erilaiset vaatimukset sotilaallisissa ja humanitaarisissa tehtävissä yhteiskunnan hyväksi.

Jaa tämä artikkeli:

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa