Liity verkostomme!

Bisnes

Onko liiketoiminnan harjoittamisessa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa vaaroja?

SHARE:

Julkaistu

on

Dubain kansainvälinen finanssikeskus (DIFC) verkkomainonnassaan väittää tarjoavansa maailmanluokan, kukoistavan ja vakaan liiketoimintaympäristön. Sen mukaan se tarjoaa tukevan ekosysteemin, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä aloittamaan, kasvamaan ja menestymään.

Yksi mittari sen oikeudesta vaatia tällaisia ​​valtakirjoja on se, että muut emiraattivaltiot, kuten Abu Dhabi ja Ras Al Khaimah (RAK) ovat tehneet sopimuksen DIFC:n kanssa Dubaissa, jossa he suostuvat välimiesmenettelyyn ja vaativat tulla kuulluiksi siellä, jos sen sopimusvelvoite niin määrää.

DIFC puolestaan ​​haluaa tulla tunnetuksi ja tunnustetuksi kansainvälisesti turvalliseksi riita- ja välimiespaikkaksi. Monilla kansainvälisillä asianajotoimistoilla on nyt toimistoja siellä.

Tämän lisäksi Emiratesilla on yhteinen sopimus HMCS:n kanssa toistensa tuomioiden tunnustamisesta ja tämä liittyy loogisesti täytäntöönpanoon.

Monet yksityishenkilöt ja monikansalliset yritykset ovat nyt vasta ymmärtäneet tämän seuraukset.

Yksi esimerkki on Tapaus Azima vs Ras Al Khaima, joka jyrisee paitsi Lontoon High Courtissa, myös Pohjois-Carolinan Middle Districtin piirioikeudessa, jossa on ollut Nicholas Del Rosso-niminen yksityisetsivä. syytetään amerikkalaisen ilmailuliikemiehen Farhad Aziman hakkeroinnista.

Mainos

Lontoon High Court myönsi jatkoa a maailmanlaajuinen jäädytysmääräys Ras Al Khaimah Investment Authorityä (RAKIA) vastaan, joka on osavaltion suvereeni sijoitusrahasto Ras Al Khaimah, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien emiraatti.

Azima asianajajiensa kautta 180 pariton sivu arkistointi, väittää, että Del Rosso, entinen pääkaupunkiseudun poliisi ja yksityisetsivä alun perin Lontoosta,  hakkeroi hänen sähköpostinsa puolesta yhdysvaltalaisen asianajotoimiston nimeltä Decherts.

Tämän lisäksi, iDel Rosson väitetään hakkeroineen toisen asianajotoimiston tiedostot, joka ei ole suoraan yhteydessä Azimaan. Kanne on valitus päätöksestä, jolla rajoitetaan pääsyä Del Rosson tiedostoihin.

Del Rosso on todellakin vanha hakkeri. Hän on työskennellyt aiemmin Krollilla ja oli mukana hakkeroinnissa monta vuotta sitten British Airways – Virgin -kiistassa. Mukaan Brian Basham, nyt eläkkeellä PR-asiantuntija Del Rosso pelasi kentän molemmin puolin eikä voinut vastustaa erittäin hyvää lounasta.

Azima ei vain iloitse viime kuussa annetusta maailmanlaajuisesta jäädytysmääräyksestä, vaan pyrkii myös RAK yli 20 miljoonan punnan vahingoista YhdysvalloissaK.

varten Ras Al Khaima vahinko voi kuitenkin olla suurempi ja jatkuva. Ras Al Khaima Investment Authority suhtautuu myönteisesti sisäänpäin suuntautuviin sijoituksiin ja on myös ottanut sijoitusasemia joihinkin niistä, mahdollisesti osakkeenomistajana.

Ras Al Khaiman MOA Dubain kanssa tarkoittaa, että sen on pantava täytäntöön kaikki oikeudenkäynnit, mukaan lukien maailmanlaajuiset jäädyttämismääräykset, joilla on seurauksia mihin tahansa muuhun maassa sijaitsevaan yritykseen tai yksityishenkilöön. Ras Al Khaima. 

Yksinkertaisesti sanottuna voi hyvinkin olla vaara, että Azima ryhtyy oikeustoimiin ja panee täytäntöön mitä tahansa tahoa, joka harjoittaa yhteisyritystä RAK Investment Authorityn kanssa ja jolla on omaisuutta, joka voidaan takavarikoida tai nostaa kanteen.

DIFC:ltä on pyydetty kommenttia, mutta se ei ole vielä vastannut.

Kirjoittajaan voi ottaa yhteyttä osoitteessa [sähköposti suojattu]

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa