Liity verkostomme!

Bisnes

Kuinka sijoittaa viiteen Euroopan parhaaseen indeksiin vuonna 5

SHARE:

Julkaistu

on

Oletko kokenut elinkeinonharjoittaja, joka suunnittelee haaroittumista muille markkinoille? Tai ehkä olet uusi kaupankäynnissä ja haluat tietää, mistä aloittaa. Indeksit mittaavat pörssin osakkeiden ryhmän toimintaa keskittyen hintaliikkeiden vaihteluihin.  

Eri puolilla maailmaa on olemassa erilaisia ​​indeksejä. Mutta olitpa uusi markkinoilla tai et, eurooppalaisiin osakeindekseihin sijoittaminen voi tarjota sijoitusmahdollisuuksia ja auttaa sinua hyödyntämään eri Euroopan maiden talouskasvua. Tässä on avuksi yhteenveto viidestä Euroopan suurimmasta indeksistä vuodelle 2024. 

Miksi katsoa viisi parasta? 

Kannattaa käyttää aikaa punnitsemaan, mitä eri indeksit tarjoavat. Haluat ehkä tarkistaa ainesosat ja asetukset tai tutkia yleistä suorituskykyä ennen sukellusta. 

Samalla yleiskatsauksen saat myös mahdollisuuden rakentaa sijoitusstrategioita ja käyttää työkaluja kaupankäyntialustoilla päästäksesi markkinoille. Valitse Tradun kaltainen alusta, jotta voit selvitä, kuinka lähestyt haluamaasi indeksiä. 

FTSE 100

Mainos

FTSE 100 on Yhdistyneen kuningaskunnan vertailuindeksi, joka kattaa Lontoon pörssin 100 parasta yritystä. Nämä yritykset kattavat laajan valikoiman toimialoja, mukaan lukien rahoitus, energia, terveydenhuolto ja kulutushyödykkeet. Ison-Britannian taloudellisen tilanteen heijastuksena sijoittajat tarkkailevat FTSE 100:aa tiiviisti kaikkialla maailmassa.

Sijoittaminen FTSE 100 -listalle tarjoaa mahdollisuuden nähdä Ison-Britannian suurimpien ja vakiintuneiden yritysten suorituskyky. Elinkeinonharjoittajana on kuitenkin tärkeää, että olet tietoinen indeksin raskaasta painotuksesta tiettyihin sektoreihin, kuten rahoituspalveluihin ja energiaan. Haluat ehkä hajauttaa indeksiä tai tarkastella muita indeksejä muilla alueilla torjuaksesi toimialakohtaisia ​​riskejä.

DAX

DAX on Saksan tärkein osakeindeksi. Se koostuu 30 suurimmasta ja aktiivisimmasta Frankfurtin pörssissä listatusta yrityksestä. Nämä yritykset kattavat eri toimialoja painottaen valmistus-, teknologia- ja autoteollisuutta. Tämä tarkoittaa, että DAX osoittaa Saksan teollisuuden ja talouden kehityssuuntia.

Jos olet kiinnostunut Saksan vientiin suuntautuneesta taloudesta, DAX voi olla täydellinen valinta. On kuitenkin tärkeää tunnistaa indeksin herkkyys maailmankaupan dynamiikkaan ja talouden heilahteluille. Kuten FTSE 100:ssa, monipuolistaminen on tässä avainasemassa. 

CAC 40

CAC 40 edustaa Euronext Paris -listalla listattua 40 parasta yritystä. Aloja ovat luksustuotteet, ilmailu ja televiestintä. Indeksi vaikuttaa maan talouteen ja sijoittajien mielialaan.

CAC 40:een sijoittamiseksi kannattaa tasapainottaa vallitsevat luksustavara- ja kuluttajasektorit muiden pörssejen mahdollisuuksien kanssa. 

EUROSTOXX 50

EUROSTOXX 50 on euroalueen johtava indeksi, joka sisältää 50 suurinta ja likvideimpää osaketta 12 euroalueen maassa. Sen on suunnitellut STOXX, joka on Deutsche Börse Groupin omistama indeksien tarjoaja. 

Täällä on edustettuna useita toimialoja, mukaan lukien pankkitoiminta, lääketeollisuus ja teknologia, joten indeksi tarjoaa laajan näkyvyyden alueen talousmaisemaan.

Jos haluat sijoittaa EURO STOXX 50 -rahastoon, pääset tutustumaan euroalueen suurimpiin yrityksiin samalla kun haet eri maiden ja sektoreiden toimintaa. Tämä tekee siitä toivottavan vaihtoehdon, jos yrität hyödyntää indeksejä. 

Mutta on välttämätöntä seurata taloudellista ja poliittista dynamiikkaa euroalueella, sillä ne voivat vaikuttaa indeksin kehitykseen. Suuret tapahtumat voivat vaikuttaa siihen, miten markkinat liikkuvat. Lisäksi valuuttakurssien vaihtelut voivat vaikuttaa euromääräisen omaisuuden omistavien sijoittajien tuottoon.

Jos aiot haarautua indekseihin tai harkitset kaupankäyntiä indeksillä, jota et ole aiemmin harkinnut, kannattaa harkita Euroopan tarjontaa. Mutta muista tehdä järkeviä liikkeitä ja olla tietoinen liittyvistä riskeistä ennen kuin sukellat.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa