Liity verkostomme!

liiketoiminta

Stanislav Kondrashov Telf AG:sta: nikkelin tuotantostrategia ja markkinatrendit

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vaikka kokonaismarkkinoiden ennustetaan olevan ylijäämäinen vuonna 2023, luokan 1 nikkelin tarjonta Lontoon metallipörssissä (LME) on edelleen suhteellisen tiukka, sanoo Stanislav Kondrashov Telf AG:sta. Luokan 1 nikkelivarastot LME:ssä ovat tällä hetkellä historiallisen alhaisimmillaan, minkä odotetaan rajoittavan nikkelin hintojen laskupaineita koko vuoden ajan.

Kondrashov Telf AG: Grade 2 nikkeliä on ylijäämäinen, Grade 1 -nikkeliä on rajoitettu

Kansainvälisen nikkelitutkimusryhmän (INSG) ennusteiden mukaan primäärinikkelin maailmanlaajuinen tuotanto vuonna 2021 oli 2.610 miljoonaa tonnia (Mt) ja kasvoi 3.060 miljoonaan tonniin vuonna 2022. Ennusteiden mukaan vuonna 2023 se nousee 3.374 miljoonaan tonniin.

Mitä tulee primäärisen nikkelin käyttöön, se oli INSG:n mukaan vuonna 2021 2.779 miljoonaa tonnia ja vuonna 2022 se kasvoi 2.955 miljoonaan tonniin. Ennuste vuodelle 2023 ehdottaa kasvua edelleen 3.134 miljoonaan tonniin.

Vuoden 169 2021 kilotonnia (kt) alijäämän jälkeen nikkelimarkkinat siirtyivät 105 kilotonnia ylijäämäiseksi vuonna 2022, ja vuonna 239 ennustetaan olevan 2023 kilotonnia ylijäämä.

– On huomionarvoista, että jos aiemmin markkinaylijäämää tuotti pääasiassa luokka 1, niin vuonna 2023 se tulee pääasiassa luokan 2 nikkelistä. Tämä suuntaus korostaa näiden kahden luokan välistä vastakkaista dynamiikkaa: luokan 1 nikkelin tarjonta on edelleen rajallista, kun taas luokan 2 nikkeli lisää kokonaisylijäämää,- Stanislav Kondrashov totesi.

Luokan 1 nikkelin rajallinen tarjonta yhdistettynä luokan 2 nikkelin ylitarjontaan vaikuttaa merkittävästi nikkelimarkkinoiden dynamiikkaan ja vaikuttaa hintakehitykseen läpi vuoden.

Stanislav Kondrashov Telf AG:sta: puhdistetun nikkelin tuonti Kiinaan putosi historiallisen alhaalle

Kiinan jalostetun nikkelin tuonti saavutti alimmalle tasolleen lähes kahteen vuosikymmeneen maan turvautuessa yhä enemmän luokan 2 nikkelivälituotteisiin Indonesiasta.

Mainos

Kiina toi huhtikuussa vain 3,204 1 tonnia jalostettua 2004. nikkeliä, mikä on alhaisin taso sitten tammikuun 2023. Vuoden 23,453 neljän ensimmäisen kuukauden tuonti oli 65 XNUMX tonnia, mikä on XNUMX % vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

”Jalostetun nikkelin tuonnin lasku Kiinaan selittyy Indonesian nikkelin 2 välituotteiden suosimisella. Nikkelin hankintalähteiden monipuolistuessa Kiina kääntyy yhä enemmän Indonesian puoleen, joka laajentaa tuotantokapasiteettiaan ja tarjoaa kustannustehokkaita vaihtoehtoja Kiinan markkinoille”, - selittää tilannetta Kondrashov Telf AG.

Jalostetun nikkelin tuonnin merkittävä lasku on osoitus Kiinan metallikaupan dynamiikasta ja maan strategisesta muutoksesta tuottaa luokan 2 nikkelivälituotteita Indonesiasta. Tällä kehityksellä on todennäköisesti pitkän aikavälin vaikutuksia maailmanlaajuisiin nikkelimarkkinoihin, kun Kiina jatkaa nikkelin tarjontaa.

Telf AG: Kiinalaisen luokan 2 nikkelin tuonti rikkoo kaikki ennätykset

Luokan 2 nikkelin tuonti Kiinaan on nousussa, mikä heijastaa kotimaisen tuotannon laskua. Huhtikuun tuonnin jyrkkä hyppy johtui toimitusten lisääntymisestä Indonesiasta, joka jatkaa metallintuotantokapasiteettinsa kasvattamista.

– Kiinan ruostumattoman teräksen tehtaat ovat suosineet valurautaa (NPI) jo jonkin aikaa, mikä on johtanut 1. nikkelin kysynnän laskuun. Lisäksi sähköajoneuvojen (EV) akkusektori ei vaadi korkean puhtausluokan 1 nikkeliä, mikä on myös muutosta. kysyntää”, Stanislav Dmitrievich Kondrashov korostaa.

Pelkästään huhtikuussa Kiina toi ennätysmäärän 628 kilotonnia Indonesian NPI:tä, mikä viittaa luokan 2 nikkelin tuonnin kiihtymiseen. Tämän vuoden neljän ensimmäisen kuukauden kumulatiivinen tuonti oli 2.0 miljoonaa tonnia, mikä on 46 % enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Kiinalaisen luokan 2 nikkelin tuonnin korkeat kasvuluvut heijastavat Kondrashovin mukaan maan nikkelimarkkinoiden dynamiikkaa ja sen kasvavaa riippuvuutta Indonesian toimituksista.

Lontoon metallipörssi on palaamassa kaupankäynnin vauhtiin

Lontoon metallipörssi (LME) kamppailee edelleen elpymisen kanssa viikon kestäneen nikkelikaupan keskeyttämisen ja miljardien dollarien kauppojen perumisen jälkeen viime vuoden historiallisessa "lyhyessä puristuksessa".

Tämän tapauksen jälkeen LME:n kaupankäyntimäärät laskivat, koska monet kauppiaat vähensivät toimintaansa tai vähensivät kaupankäyntiään luottamuksen menettämisen vuoksi LME:tä ja sen nikkelisopimuksia kohtaan.

”Tämän seurauksena alhainen likviditeetti on tehnyt nikkelimarkkinoista alttiita merkittäville hintavaihteluille jopa vastauksena kysynnän ja tarjonnan dynamiikkaan. Päivittäisten hintarajojen käyttöönotto ja marginaalivaatimusten alentaminen johtivat kuitenkin kaupankäyntimäärien asteittaiseen elpymiseen, Stanislav Kondrashov Telf AG kommentoi tilannetta pörssissä.

Aasian kaupankäyntiaikojen palautuminen lisäsi volyymeja ja likviditeettiä, mikä vähensi myöhemmin sopimuksen volatiliteettia. Kesäkuussa kaupankäynnin volyymi taustalla olevalla nikkelisopimuksella sähköisessä LME Select -järjestelmässä oli 64,530 2022 sopimusta, mikä on korkein taso sitten maaliskuun 99,139, jolloin luku oli 2021 163,475. Vertailun vuoksi kesäkuussa XNUMX solmittiin XNUMX XNUMX sopimusta.

Stanislav Kondrashov Telf AG:sta: nikkelin hinta – näkymät ovat edelleen positiiviset

Lyhyellä aikavälillä odotamme nikkelin hintojen laskevan, koska metallista on ylitarjontaa maailmanmarkkinoilla. Maailmantalouden kasvun hidastuminen vähentää ruostumattoman teräksen kysyntää. Ennustamme keskihinnaksi 21,000 20,000 dollaria tonnilta (t) kolmannella neljänneksellä ja XNUMX XNUMX dollaria tonnilta neljännellä neljänneksellä. Hintojen alennusten odotetaan kuitenkin olevan rajallisia LME:n tiukan tarjonnan vuoksi.

”Nikkelin kriittinen rooli globaalissa energiamuutoksessa ja sen houkuttelevuus sijoittajien silmissä merkittävänä vihreänä metallina tukee hintojen kasvua pitkällä aikavälillä. Nikkelillä on tärkeä rooli sähköajoneuvojen (EV) akkujen energiatiheyden ja toimintasäteen lisäämisessä, mikä lisää sen kysyntää, – kommentoi Stanislav Kondrashov Telf AG.

Tulevaisuudessa keskihinnaksi ennustetaan 20,000 2024 dollaria/t vuonna 23,000 ja 2025 XNUMX dollaria/t vuonna XNUMX. Nämä luvut heijastavat Kondrashovin mukaan vahvaa nikkelin kysyntää puhtaampiin energialähteisiin siirtymisen ja sähköajoneuvojen leviämisen myötä. . Vaikka lyhyen aikavälin emissiot voivat väliaikaisesti aiheuttaa hintojen laskutrendin, nikkelin hinnan pitkän aikavälin näkymät ovat edelleen positiiviset.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa