Liity verkostomme!

Bisnes

Pilvipalvelut: ovatko ne yritysten tulevaisuutta?

SHARE:

Julkaistu

on

Teknologinen vallankumous on muuttanut kaiken kasvot ruuan ostamisesta kansainväliseen matkustamiseen, ja lähes jokainen ala on nyt jossain määrin tietokoneistettu. Yksi tärkeimmistä digitalisaation mullistamista asioista on tiedon tallennus, olipa kyseessä sitten yrityksen asiakaspostituslista tai pankin tietue kaikista asiakkaiden tileillä tapahtuvista tapahtumista.

Tämä tarkoittaa, että tiedon tallennustarpeesta on tullut viime vuosina yhä kiireellisempi, erityisesti keskuudessa yritykset joilla on paljon tietoa asiakkaistaan. Esimerkiksi verkkosupermarketissa on tuhansia tietoja, kuten tuotetietoja, asiakastietoja, maksu- ja tapahtumatietoja sekä markkinointitietoja.

Yritykset eivät vain tarvitse kapasiteettia tallentaa tätä runsaasti tietoa, vaan niiden on myös varmistettava, että jokainen tiedosto tallennetaan asianmukaisesti asiakkaidensa yksityisyyden ja turvallisuuden säilyttämiseksi. Tämä on synnyttänyt kokonaisen teollisuuden, joka on omistautunut tietojen tallentamiseen ja turvallisuuteen, sillä yritykset ja yksityishenkilöt tarvitsevat yhä enemmän tiedontallennusratkaisuja, jotka ovat käytännöllisiä ja turvallisia.

Mikä on pilvitallennus?

Ajat, jolloin levykkeellä saattoi olla kaikki yrityksesi hoitamiseen tarvittava, ovat menneet, mutta mikä on korvannut fyysiset tallennusratkaisut, jotka olivat aikoinaan ainoa tapa tallentaa tietoja. Pilvitallennus antaa yrityksille mahdollisuuden säilyttää tietonsa, asiakkaiden osoitteista sovelluksiin ja ohjelmiin, palvelimilla, joita säilytetään muualla.

Pilvitallennuslla on monia etuja sekä liiketoiminnan että asiakkaiden näkökulmasta, mukaan lukien:

Pääsy

Mainos

Pilvitallennustilaa käytetään Internetin kautta, joten käyttäjien tarvitsee vain mennä verkkoon nähdäkseen tarvitsemansa tiedot. Näin organisaation edustajat pääsevät käsiksi asiaankuuluviin tietoihin missä tahansa, jolloin kentällä työskentelevät edustajat voivat nähdä tietokantojen uusimmat versiot, analyyttiset raportit ja kaikki muut liikkeellä ollessaan.

Se tarkoittaa myös sitä, että organisaatiot voivat jatkaa toimintaansa, jos ne eivät esimerkiksi äärimmäisten sääolosuhteiden tai luonnonkatastrofien vuoksi pääse tavallisiin tiloihinsa, ja henkilökunta voi työskennellä helposti kotoa käsin. Pilvitallennustilan käyttö voi myös antaa yrityksille mahdollisuuden maksimoida toimistotilansa poistamalla paikan päällä olevien tallennusratkaisujen tarpeen.

Turvallisuus

Jotkut yritykset käyttävät pilvitallennusta varmuuskopiona tietojensa suojaamiseksi, jos heidän ensisijaiselle tallennusvaihtoehdolle tapahtuu jotain. Jos organisaatio kärsii tulipalosta tai tulvasta, joka vaikuttaa sen palvelinhuoneeseen, murtautumisesta tai muusta katastrofaalisesta tapahtumasta, se voi palauttaa tiedot pilvitallennustilan varmuuskopiosta.

Pilvitallennus voidaan myös salata missä määrin yritys tarvitsee suojatakseen sitä verkkohyökkäyksiltä, ​​kuten hakkereilta tai tiedon louhinnalta. Jokaisen yrityksen edun mukaista on käyttää verkkoturvallisuuteen erikoistuneen yrityksen palveluita, jotka voivat yhdistää sen muihin palveluihin ja hyödyntää pilvipalvelun asiantuntemusta, kuten esim. pilvipohjainen verkkosuodatus yrityksille ja tietojen salaus.

Rahaa säästävä

Ulkoinen pilvitallennus on usein halvempi ja kustannustehokkaampi tapa hallita dataa, koska infrastruktuurin asennuskustannukset maksavat palveluntarjoajat voivat käyttää sitä useiden yritysten palvelemiseen. Ylläpito- ja huoltokustannukset sisältyvät sopimukseen ja monet toimittajat tarjoavat myös muita tietoturva- ja ohjelmistoratkaisuja.

Pilvitallennus voi myös vähentää yritysten henkilöstö- ja käyttökustannuksia, koska henkilökunta voi päivittää ja muokata tiedostoja välittömästi sen sijaan, että heidän tarvitsee ladata niitä fyysisen yhteyden kautta. Sen avulla henkilökunta voi myös työskennellä etänä ja tehdä yhteistyötä tehokkaasti, mukaan lukien ihmiset voivat työskennellä kaikkien tiedostojensa uusimman version parissa, vaikka he kirjautuisivat sisään eri laitteista.

Koska pilvitallennus mahdollistaa palvelun jatkuvuuden jopa sähkökatkojen tai tietojen katoamisen yhteydessä yhdessä paikassa, se voi vähentää yritysten mahdollisiin seisokkiin liittyviä kustannuksia.

skaalautuvuus

Yleinen yritysten kohtaama ongelma on tarve tallentaa yhä enemmän dataa liiketoiminnan kasvaessa. Nopea kasvu, muutoksia tapaan tiedot kerätään tai käsitellään, tai laajentuminen uusille markkinoille voi kaikki vaikuttaa yrityksen tiedontallennustarpeisiin.

Pilvitallennuspalvelun käyttö tarkoittaa, että yritys voi lisätä käytettävissä olevaa tallennustilaa suhteellisen helposti ilman kalliita laitteistopäivityksiä tai lisäinfrastruktuuria. Tämä on tärkeä tekijä yrityksille, jotka eivät halua joutua menettämään potentiaalista liiketoimintaa järjestelmän seisokkien vuoksi.

Pilvitallennustilan tulevaisuus

Yhä useammat yritykset tarvitsevat yhä enemmän digitaalista tallennustilaa, joten pilvitallennustilan kysyntä kasvaa. Monet organisaatiot haluavat keskittyä ydinliiketoimintaansa mahdollisuuksien mukaan ulkoistamalla, ja pilviratkaisut tekevät tästä helpompaa kuin koskaan.

Kun etätyöstä tulee suositumpi valinta työnantajien ja työntekijöiden keskuudessa, pilvitallennus tarjoaa molempien tarvitsemaa joustavuutta. Niin kauan kuin he voivat käyttää Internetiä, ihmiset kaikkialta maailmasta voivat tehdä yhteistyötä ja työskennellä yhdessä riippumatta siitä, voivatko he kaikki olla fyysisesti yhdessä tai eivät.

Pilvitallennustilan turvallisuusnäkökohta on myös erittäin houkutteleva, varsinkin pienille yrityksille, jotka eivät ehkä pysty perustelemaan kustannuksia, jotka aiheutuvat jonkun palkkaamisesta hallitsemaan tietojaan. Pilvitallennus on tyylikäs ja tehokas ratkaisu ongelmaan, jossa kasvavat tietomäärät säilytetään toiminnan laajentuessa.

Yritykset, jotka haluavat pysyä ajan tasalla ja hyödyntää uusin teknologia voivat hyötyä pilvitallennustilasta. Koska tarjottavaa on niin paljon, kustannussäästöistä parempaan tietoturvaan, se on vaihtoehto, joka voi vaikuttaa valtavasti minkä tahansa organisaation sujuvaan toimintaan.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa