Liity verkostomme!

liiketoiminta

Vaikuta sijoittajiin, sinulla ei ole muuta menetettävää kuin hermosi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vuosi 2022 ei ole toistaiseksi ollut armollinen sijoittajille. Toimitusketjun ruuhkat, Koronan jälkeiset kysyntäpiikit, laajalle levinnyt inflaatio ja sota Euroopan sydämessä ovat saaneet jo ennestään epävakaat markkinat taantumaan. Perinteiset sidosryhmät, piensijoittajista pääomasijoittajiin, ryhtyvät varotoimiin, arvioivat salkkuja uudelleen ja erehtyvät varovaisuuteen. Tasainen perinteinen arvosijoittaminen on jälleen tullut täyttämään tilan, jossa kunnianhimoiset kasvuosakkeet olivat tulleet hallitsemaan, kirjoittaa Merav Galili.

Silti jopa näinä myrskyisinä aikoina on yksi sijoittajaryhmä, jonka täytyy emme laita jarrut päälle. Pikemminkin sosiaalisiin vaikutuksiin vaikuttavien sijoittajien – jotka tulevat ainutlaatuiselta rahoituksen alasektorilta, joka tarjoaa rahoitusta sosiaalisiin ja ympäristöhaasteisiin vastanneille – on nyt nostettava jalkansa kaasulle ja työnnettävä eteenpäin.

Syy tähän on yksinkertainen. Vaikutussijoittajat eivät ole keskittyneet kvantitatiivisen taloudellisen tuoton selkeään lopputulokseen. Sitä vastoin he pyrkivät ohjaamaan resursseja ja asiantuntemusta kohti niitä, joita YK on kutsunut kestävän kehityksen tavoitteiksi (SDG). Yhä useammat kansainväliset sijoittajat katsovat ARR-rajan ulkopuolelle ja rohkaisevat yrityksiä toimimaan vastuullisesti vaikuttaakseen myönteisesti maailmaamme.

Termejä Environmental, Social ja Governance (ESG), Socially Responsible Investing (SRI), Social Impact Investing (SII) ja Sustainable Development Goals (SDG) käytetään usein vaihtokelpoisina, mikä aiheuttaa sekaannusta. Todellisuudessa jokaisella on erillinen merkitys, ja kunkin termin välillä on merkittäviä ja tärkeitä vivahteita.

ESG on keskittynyt yrityksen politiikkaan ympäristö-, sosiaali-, eettisiä ja hallintokäytäntöjä kohtaan. SRI tarkoittaa eettisiin näkökohtiin liittyvien selkeiden kriteerien lisäämistä sijoitusten analysointiin. SII (social Impact Investing, tai lyhennettynä vain "vaikutusinvestointi") keskittyy tukemaan yrityksiä, jotka itse heillä on myönteinen vaikutus ympäristöönsä. Siksi haasteena onkin skaalata tämä innovaatio ja levittää se niille, jotka tarvitsevat sen etua eniten.

Kestävän kehityksen tavoitteet (SDG) tarjoavatkin elintärkeän kehyksen, joka koostuu 17 toisiinsa liittyvästä maailmanlaajuisesta tavoitteesta, jotka on suunniteltu "suunnitelmaksi paremman ja kestävämmän tulevaisuuden saavuttamiseksi kaikille" ohjaamaan investointeja.


Viime vuosina Israelin kaltaisen innovaatiokeskuksen ja teknologisen voimanlähteen vaikutussijoittaminen on osoittanut tuovan uskomatonta lisäarvoa. Luovuuden keskus antaa sijoittajalle mahdollisuuden hyödyntää vahvoja paikallisia yhteyksiä sosiaalisiin yrittäjiin, innovaattoreihin ja sijoittajiin, jotka kaikki ovat osa Israelin start-up-kansain synergiaverkostoa; erityisesti maataloustekniikan, terveydenhuollon, koulutuksen ja työllisyyden, energian ja veden aloilla.

Mainos

Investointia tukevaa synergistä ekosysteemiä voidaan edelleen hyödyntää käyttämällä niin kutsuttua inkubaatio- ja jakelumallia. Tämä edellyttää kokeneen sijoittajan kertynyttä paikallista tietämystä ja asiantuntemusta ja samalla nopeuttaa jakelua kohdemaiden yritysten ja päättäjien liittoutuman kesken.


Yhteiskunnallisesti vaikuttavien teknologioiden integroiminen hankkeisiin riskipainotettujen ja vaikutusta tehostavien rahoituspakettien avulla voi näin ollen luoda kestäviä yrityksiä, jotka sopivat hyvin sekä tuottamaan voittoa että saavuttamaan yhteiskunnallisia tavoitteita. Tärkeää on, että realisoituneet voitot voivat olla sitten sijoitetaan uudelleen tavoitteena laajentaa liiketoiminnan toimintaa ja tehostaa yhteiskunnallista vaikutusta. Kasvata ekosysteemiä, lisää vaikutusta.

Eräs erityinen esimerkki jännittävästä investoinnista, joka on integroitu projekteihin tässä synergisessa ekosysteemissä, on israelilainen agritech-yhtiö SuppPlant.

SupPlant on maailman johtava maatalouden IOT (Internet of Things) -yritys. Sen tekoälyjärjestelmä käyttää herkkiä antureita keräämään tietoja kasveista ja hedelmistä ja raportoimaan kasvin tilasta kulloinkin viljelijälle. Järjestelmä analysoi tiedot kehittyneillä algoritmeilla ja muuntaa ne yksinkertaisiksi, toimiviksi kastelukäskyiksi, mikä varmistaa terveen ja vakaan sadon minimaalisella vedenkulutuksella reaaliajassa.

Hädän tai varoituksen sattuessa viljelijä hälytetään ja saa hoito-ohjeet reaaliajassa matkapuhelimiinsa.

SupPlantin teknologia säästää maanviljelijöiltä keskimäärin 30 prosenttia vesikuluista ja kasvattaa satoa keskimäärin viisi prosenttia. Tämä kastelumenetelmien perustavanlaatuinen muutos voi säästää vettä maailmanlaajuisesti, parantaa tuottavuutta ja tuottoa sekä säästää tuotantopanoksia ja rahaa viljelijöille Amerikasta Afrikkaan. Se on vaikutussijoittamisen huippu. Pelkästään Keniassa noin 500,000 XNUMX maissin pienviljelijää hyötyy jo tästä teknologiasta, mikä auttaa heitä välttämään sadon epäonnistumista ja lisäämään satoaan.

Tämä esimerkki on pelkkä pisara meressä suhteessa mahdollisten investointien vaikutusten hyökyaaltoon. Joten kun osakemarkkinat heilahtelevat, teknologian arvostukset ovat hyppäämässä ja tuotot kautta linjan ovat arvaamattomia; vaikuttaa sijoittamiseen täytyy jatkaa. Ehkä nyt, enemmän kuin koskaan, lahjakkuuden, pääoman ja asiantuntemuksen synergiavoiman yhdistäminen kokonaisvaltaisten arvoketjuratkaisujen luomiseksi maailman tärkeimpiin kehitystarpeisiin ei ole koskaan ollut tärkeämpää.

Merav Galili on israelilaisen kansainvälisen vaikutusrahaston Menomadin Foundationin perustajajohtaja. "Sekoitettu rahoitus" -lähestymistavan avulla säätiö on kumppani ja sijoittaja kymmenille sosiaalisia ja hyväntekeväisyysvaikutuksia edistäville start-upeille ja yrityksille Israelissa ja ympäri maailmaa hyödyntäen yksityistä ja julkista pääomaa rahastojen kehittämisessä ja soveltamisessa. innovatiivisia malleja ja kestävän sosiaalisen ja taloudellisen vaikutuksen luomista.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa