Liity verkostomme!

liiketoiminta

Epäilykset Muskin Twitterin haltuunotosta tuovat mieleen Euroopan median kohtaamat yrityshallinnon haasteet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ehkä suurin kehitys Euroopan mediamarkkinoilla viime viikolla tapahtui Yhdysvalloissa, kun Elon Musk osti sosiaalisen median jättiläinen Twitter 44 miljardilla dollarilla. Koko viikon ajan Musk on jo antanut joitain vihjeitä aiheesta tärkeimmät muutokset jonka hän voisi tuoda lavalle. Ja paljon on jännittävää, mukaan lukien tehokkaammat ponnistelut Twitterin poistamiseksi roboteista ja uusien ominaisuuksien, kuten kauan odotetun muokkauspainikkeen, lisäämisestä. Kiistanalaisempi on kuitenkin lupaus kumota joitakin sisältöohjeita "sananvapauden suojelemiseksi alustalla".

Muskin kanta sisällön moderointiin on yllättäen käynnisti poliittisen keskustelun uudelleen Yhdysvalloissa ja Euroopassa, onko sosiaalisen median jättiläisillä yritysvastuu aktiivisesti hillitä ja torjua väärää tietoa, valeuutisia ja vihapuhetta. Mutta keskittyessään sosiaalisen median tiukempien sääntöjen asettamiseen, erityisesti Euroopan ei pidä unohtaa yritysjohtamiseen liittyviä haasteita, jotka tällä hetkellä vaikuttavat perinteisempiin mediamuotoihin, kuten televisioon ja lehdistöön. Huonolaatuiset johtajat yksityisellä sektorilla ja poliittinen puuttuminen julkisella sektorilla uhkaavatkin heikentää Euroopan yleistä mediamaisemaa yhtä paljon kuin laiton sosiaalinen media.

Valmistautuminen sosiaalisen median köydenvetoon

Euroopassa uutiset Muskin Twitterin hankinnasta ottivat viileästi vastaan ​​EU:n virkamiehet. Thierry Breton, Euroopan unionin sisämarkkinoista vastaava komissaari ja keskeinen liikkeellepaneva henkilö digitaalialan sääntelytoimissa, kertoi. Ishayoiden opettaman Financial Times hankinnan jälkeisenä aamuna ”toivotamme kaikki tervetulleita. Olemme avoinna, mutta omilla ehdoillamme." Bretonin sanat edustivat heikosti kätkettyä tapaa käsitellä Muskin suunnitelmia peruuttaa sisällön moderointi, mikä jo asettaa hänet Törmäyskurssi EU:n kanssa. EU hyväksyi juuri viime viikolla Digitaalipalvelulaki, joka vaatii sosiaalisen median yrityksiä paljastamaan EU:n sääntelyviranomaisille, miten ne torjuvat disinformaatiota, estää alaikäisille käyttäjille suunnatun mainonnan ja kieltää manipuloivien tekniikoiden käytön yleisön houkuttelemiseksi sisältöön.

Koska nämä ongelmat jatkuvat sosiaalisen median jättiläisten johtajien toistuvista vakuutteluista huolimatta, uudet määräykset merkitsevät muutosta kohti suurempaa vastuullisuutta yrityksen hallinnosta. Ja muut maat näyttävät seuraavan perässä. Esimerkiksi Yhdistynyt kuningaskunta aikoo ottaa käyttöön kauan odotetun "Online Harms Bill' joka velvoittaa Internet-yritykset poistamaan laitonta tai haitallista sisältöä alustoiltaan ja antaa uusia valtuuksia Ofcomin median sääntelijälle, mukaan lukien johtajien syytteeseenpano jotka eivät ole sääntöjen mukaisia. Kun Yhdysvallat, Singapore ja Kanada aikovat myös ehdottaa samanlaista lainsäädäntöä seuraavien kuukausien aikana, Musk – ja muut suuret teknologiajohtajat – kohtaavat ylämäkeen sääntelytaistelun.

Euroopan median hallintoongelmia

EU:ssa käydään parhaillaan taistelua suurten sosiaalisen median yritysten saattamiseksi vauhtiin, mutta myös perinteisemmät eurooppalaiset mediat käsittelevät omia yritysjohtamishaasteitaan. Yksityisissä lähetysverkoissa kasvava ongelma on koskenut hallitusten nimitysten laatua, sillä monilla ylimmillä johtajilla on vähemmän kuin moitteeton maine.

Mainos

Esimerkkinä on ollut RTL Groupin entisen toimitusjohtajan Bert Habetsin nimittäminen ProSieben1:n hallintoneuvoston jäseneksi. Nimitys on yllättäen rypistynyt ProSiebenin suurimman sijoittajan Media for Europen höyhenet, jotka näyttävät olevan vähemmän kuin vaikuttuneita Habetsin saavutuksista. RTL:n palveluksessa ollessaan Habetsia pidettiin liian pehmeänä tutkiessaan kavallustapausta yhdessä konsernin tytäryhtiöistä, Stylehaulista, mikä johti myöhemmin kuuden vuoden vankeusrangaistukseen Yhdysvalloissa ja yhtiön johtajiin. 2019. Tämän seurauksena RTL Group teki huomautuksen, joka kieltäytyi noudattamasta standardia purkausprotokolla kun tiet eroavat Habetsin kanssa.

Mutta matkatavaroiden mukana tulevien suurien tapaamisten ongelma ei rajoitu ProSiebeniin. Esimerkiksi viime vuoden lopussa Stéphane Richard oli pakko astua alas poistui tehtävästään Orangen toimitusjohtajana sen jälkeen, kun hänet todettiin osalliseksi julkisten varojen väärinkäyttöön hänen toimiessaan Ranskan entisen valtiovarainministerin Christine Lagarden kansliapäällikkönä. Se on ongelma, joka voi heikentää yritysten hallintotavan uskottavuutta eurooppalaisten lähetystoiminnan harjoittajien keskuudessa aikana, jolloin heidän hallitushuoneissaan tarvitaan vahvaa ja innovatiivista johtajuutta kilpaillakseen suurten, enimmäkseen yhdysvaltalaisten suoratoistoalustojen kanssa.

Julkinen sektori ei ole vapautettu

Corporate Governance -kysymykset eurooppalaisissa tiedotusvälineissä vaikuttavat myös julkiseen yleisradio- ja sanomalehtisektoriin, joskin eri tavalla. Puolan, Unkarin, Tšekin ja Slovakian kaltaisissa maissa läpinäkymättömät omistuslait ja hallintojärjestelyt ruokkivat pelkoa tiedotusvälineiden riippumattomuudesta hallituksesta. Viime vuonna esimerkiksi Puolan valtion määräysvallassa oleva öljy-yhtiö PKN Orlen sai päätökseen kaupan Polska Pressin ostamisesta. Ryhmään kuului 20 aluelehteä ja 120 paikallista viikkolehteä. Samoin Tšekin hallituksen yritykset nimittää ystävällisiä kasvoja maan yleisradioyhtiön johtokuntaan huolenaiheita viime vuonna riippumattomuudesta poliittisesta puuttumisesta.  

Vaikka pyrkimykset tarjota sääntelyä, joka asettaa sosiaalisen median jättiläisten johtajat ottamaan vastaan ​​heidän sosiaalisen vastuunsa, Euroopan ei pitäisi unohtaa yritysten hallintoon liittyviä haasteita, jotka vaikeuttavat perinteisiä televisio- ja painetun median muotoja. Yksityiset lähetystoiminnan harjoittajat nimittävät kyseenalaisia ​​henkilöitä korkeimpiin riveihinsä ja julkiset tiedotusvälineet alkavat horjua poliittisen vaikutusvallan alla, Euroopan media ei ole koskaan ollut täynnä niin monia kysymysmerkkejä. Kun uusien ongelmien kanssa kamppailee, on yhtä tärkeää löytää vastauksia vanhoihin.    

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa