Liity verkostomme!

liiketoiminta

Mitä pienyritysten omistajat voivat tehdä lisätäkseen voittojaan lukituksen aikana?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Ylä- ja alamäkien läpikäyminen on yritysten luonnetta, mutta COVID-19-pandemia on vaikuttanut voimakkaasti yrittäjiin ja pienyritysten omistajiin. Lukitus on antanut joillekin toimialoille uuden käänteen menestyä paremmin tulojen tuottamisessa. Vertailun vuoksi noin 80 % maailman yritysten omistajista yrittävät edelleen kovasti selviytyä.

Päivittäistavara-, lääke- ja palvelusektorit kukoistavat tarjoamalla asiakkaille online-tukea. Samanaikaisesti muut toimialat, kuten valmistaja, rahoitus, oikeudellinen neuvonta, tapahtumajärjestäjät, viihde, kiinteistöt, kuljetus, koulutus ja monet muut tarvitsevat vähintään vuoden tappion takaisinperintään.

Jos olet myös pienyritys, johon sulku on vaikuttanut voimakkaasti, tässä on 11 tapaa lisätä voittoja.

1) Luo kuukausittainen suunnitelma tavoitteiden saavuttamiseksi

Päämäärätön toteutus ei ehkä tuota hyvää tulosta. Joten ennen kuin ryhdyt mihinkään toimiin, luo tavoite resurssien, taloudellisen varmuuskopion, mahdollisuuksien ja muiden tekijöiden laskelmien perusteella. Voit mainita tavan ja joukon kohdeasiakkaita lähestyä haluttuja tuloja suuria määriä.

Mainos

2) Kohdista uudelleen nykyiset asiakkaat

Valmistele nykyisten asiakkaidesi asiakirjat Excelistä, tietokoneen kansioista, paperikopioista, asemista, sähköposteista ja muista lähteistä. Ja sitten kohdistaa heidät uudelleen tuottoisilla tarjouksilla tekstiviestillä, uutiskirjeillä tai maksullisilla kampanjoilla. Koska olet jo rakentanut luottamuksen heidän kanssaan, asiakkaat voivat harkita profiiliasi uudelleen uusien projektien osoittamiseksi.

3) Pyydä referenssejä

Markkinointi toimii hyvin uusien viitteiden luomisessa. Puhelun, sähköpostin tai sosiaalisen median chatin kautta voit lähestyä olemassa olevia asiakkaita jakamaan vähintään 2-3 referenssiä heidän kontakteistaan. Vastineeksi voit suosia olemassa olevia asiakkaita lahjoituksilla tai ilmaisilla töillä.

4) Tarjoa joukkotyötä edulliseen hintaan

Voit suunnitella mukautetun suunnitelman yhdistelmän tarjoamiseksi tiimisi kapasiteetin ja resurssien mukaan. Asiakkaat etsivät aina kustannustehokkaita tarjouksia. Määrätyön tarjoaminen kilpailukykyisesti pienemmällä hinnalla voi auttaa sinua saamaan lisää asiakkaita ja kasvattamaan kokonaisvoittojasi.

Mainos

5) Ota selvää freelance-projekteista

Lukitus on muuttanut tapaa tehdä työtä ja tehdä työtä. Se auttaa yritysten omistajia saamaan laadukasta työtä alhaisimpaan hintaan etäammattilaisilta. Lunastaaksesi tilaisuuden, voit liittyä alaasi vastaaviin freelance-projekteihin ja tehdä tarjouksia kilpailukykyisellä hinnalla voittaaksesi projektit.

6) Vuokraa toimistotilaa

Aloittavien yritysten on vaikea kantaa toimistovuokrakustannuksia. He löytävät ratkaisun saada pienempi nurkka olemassa oleviin toimistotiloihin startup-yrityksen pyörittämiseen. Jos sinulla on iso toimistotila, mutta osa huoneista on tyhjillään sulkemisen aikana, voit tehdä yhteistyötä yrittäjien kanssa ja antaa ne vuokralle.

7) Vähennä kustannukset palkkaamalla etätyöntekijöitä

Pandemian haastavin tilanne on työntekijöiden palkkojen maksaminen. On velvollisuus maksaa työntekijöille oikea-aikainen palkka yrityksen tuloista riippumatta. Pienyrityksen omistajana voit korvata osan kokopäiväisistä työntekijöistäsi freelancereillä. Tämä päätös antaa sinulle eräänlaisen palan palkan osasta ja etätyöntekijöille vain tiettyjen projektien suorittamisesta. Voit aina käyttää VPN päästä ulkomaisille freelance-markkinapaikoille leikataksesi kulujasi entisestään.

8) Ota yhteyttä vaikuttajiin mainostaaksesi yritystäsi

Lukituksen aikana yritystäsi on vaikea mainostaa perinteisen markkinointitiimin kautta saada uusia projekteja. Sosiaalisessa mediassa, blogialustoilla ja YouTube-kanavilla saatavilla olevat uudet vaikuttajat edistävät online-kolikkopelit joten miksi he eivät mainosta yritystäsi.

Voit lisätä suosikkeihin profiileja, joilla on noin 100,000 XNUMX seuraajaa, ja neuvotella niistä sulkeaksesi tarjoukset. Pienyrityksen omistajana on viisasta aloittaa pienistä vaikuttajista mieluummin kuin ottaa yhteyttä suosituimpiin.

9) Suorita maksettu mainonta markkinointikustannusten leikkaamiseksi

Jokainen viettää tuntikausia Internetissä tehdäkseen ostoksia ja saadakseen tietoa jostakin. Voit jahdata niitä PPC-mainonnan (Pay Per click) avulla, kuten YouTube-mainosten, hakumainosten, näyttömainosten, Facebook- ja LinkedIn-mainosten jne.

PPC-mainonta on 10 kertaa halpaa verrattuna perinteiseen markkinointiin. Ja toinen etu on, että kulustasi vähennetään vain klikkauksista, näyttökerroista tai asiakkaan suorittamasta lomakkeen täyttämisestä. Joustava budjetti, asiakaskohdistus ja tavoitteet maksetussa mainonnassa auttavat pienyritysten omistajia kasvattamaan voittojaan älykkäällä sijoituksella.

10) Investoi digitaaliseen markkinointiin

Digitaalinen markkinointi/verkkomarkkinointi/internet-markkinointi on uusi trendi tavoittaa potentiaaliset asiakkaat maksimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Jos et ole toistaiseksi hyödyntänyt Internet-markkinoinnin etuja, suunnittele sijoittavasi prosenttiosuus tuloistasi lukituksen aikana.

Palvelut, kuten SEO (Search Engine Marketing), automatisoitu sähköposti, säännöllinen bloggaus, keskustelupalstoille lähettäminen ja maksettu mainonta ovat kannattavin tekniikka uusien liidien luomiseksi yrittäjille.

11) Päivitä taitojasi kohdistaaksesi muita markkinarakoja

Oppimisen jatkaminen on ainoa johdonmukainen asia, joka parantaa ihmissuhdetaitojamme ja vauhdittaa myös yrityksiä. Analysoimalla menneitä virheitä, ymmärtämällä käyttäjien vaatimuksia, oppimalla uutta teknologiaa ja viettämällä aikaa tutkimukseen voi avata uusia ovia yrityksesi levittämiseen.

Valmistaja voi esimerkiksi kierrättää jätemateriaalit tuodakseen markkinoille uusia tuotteita. Graafiset suunnittelijat voivat oppia web-suunnittelua ja kuvitusta. Englannin opettaja voi työskennellä artikkelien kirjoittamisen, podcastien luomisen, äänimerkin jne. parissa.

Samoin sinun on tunnistettava uudet ideat, joita ydinliiketoimintasi seuraa, jotta voit aloittaa työskentelyn muilla markkinaraoilla/segmenteillä. Tämä menetelmä voi auttaa sinua kasvattamaan voittoja lyhyessä ajassa, ja jos innovaatiosi on tulossa suosituksi, se voi antaa sinulle tasaisen tuoton.

Loppuajatuksia – Analysoi suorituskykyä paremman strategian luomiseksi

Pienyritysten omistajille on haastavaa selviytyä sulkutilanteessa, mutta yllä annetut ideat auttavat sinua varmasti tekemään mukavaa voittoa, jos niitä käytetään fiksusti. Kun näet jonkin verran tuloja, voit luoda seuraavan kuukauden suunnitelman uudelleen analysoimalla kaikki tekijät, työtyyli ja suorituskyky. Tunnista, mikä toiminta on tuonut sinulle hyvää voittoa ja mikä on hyödyllistä kestävän kehityksen kannalta. Suuntaa resurssit ja sijoituksesi parhaiten menestyvään markkinointistrategiaan itse luomasi liiketoimintaraportin perusteella.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos
Mainos

Nousussa