Liity verkostomme!

liiketoiminta

Onko Uzbekistan turvallinen paikka sijoittaa?

Julkaistu

on

Uzbekistan toimi Shanghain yhteistyöjärjestön (SCO) huippukokouksen puheenjohtajana, joka pidettiin Wuhanissa, Keski-Kiinan Hubei-maakunnassa viime viikolla. Maailman taloudellisen asettelun muutoksen taustalla, joka johtuu Aasian noususta uudeksi kehityskeskukseksi, SCO on tarjonnut luotettavan alustan, joka auttaa aluetta tulemaan yhdeksi maailman taloudellisen kehityksen keskuksista, SCO: n pääsihteeri Vladimir Norov, sanoi keskiviikkona SCO-foorumin rinnakkaisistunnossa - kirjoittaa Graham Paul.

Mutta Kiinan tiedotusvälineet eivät olleet niin yhtenäisiä mielipiteissään Uzbekistanin suurista näkymistä taloudellisen kehityksen keskuksena ja houkuttelevana investointialueena. Yksi alueen johtavista medioista, iFeng, huomautti, että jotkut maan energiainvestointiprojektit ovat pakottaneet energiasijoittajia kaikkialta maailmasta maksamaan valtavia investointeja[1] rahaa vuosikertomuksissaan, koska heillä ei ole tuottoa. Uzbekistanin valtion omistama öljy- ja kaasuyhtiö Uzbekneftegaz oli velkaa China Petroleumille yli 16 miljoonaa dollaria palvelumaksuja ja laitetoimituskustannuksia vuonna 2019. Uzbekistanin nykyinen energiaministeri ja yhtiön entinen hallituksen puheenjohtaja Alisher Sultanov käänsivät velan takaisin. ja vastasi pyytämällä jälkimmäisiä todistamaan velan olemassaolon oikeudessa. Lisäksi Uzbekistanin maakaasukemian yhteisyritys on eteläkorealaisille sijoittajilleen - Samsungille ja Lottelle - velkaa yli 300 miljoonaa dollaria. Tämä summa voi muuttua tappioksi molemmille yrityksille. Vuoden 2020 toisella vuosineljänneksellä venäläinen Lukoil Company vahvisti 39 miljardin rupla-tappion ulkomaisten etsintä- ja hyödyntämisvarojen arvonalentumisesta. Tappio johtui pääasiassa sen sivuliikkeestä Uzbekistanissa.

Uzbekneftegazilla on todellakin monia taloudellisia ongelmia - asiaa koskevia artikkeleita ilmestyy säännöllisesti paikallisessa mediassa. Esimerkiksi vuoden alussa yritys ilmoitti onnistuneensa kasvattamaan nettotulostaan ​​2020 kertaa vuonna 3.6. Uzbekneftegazin velat ovat kuitenkin kasvaneet 441 kertaa[2]. Öljyvarikoilla paljastetaan säännöllisesti laittomat maksut ja muut kohtuuttomat kulut[3].

Lisäksi vuonna 2019 julkaistiin julkaisu, jonka mukaan Uzbekneftegaz oli käytännössä konkurssissa[4]. Julkaisun mukaan yritystä vetävät alas Uzbekistanin jälleenrakennus- ja kehitysrahaston kahden miljardin dollarin lainan korkomaksut.

Mutta tilanne on paljon vakavampi, jopa ensi silmäyksellä. Uzbekistan tiedottaa aktiivisesti ulkomaisille sijoittajille Uzbekistanin houkuttelevuudesta kaikissa kansainvälisissä tiloissa ja julkisissa tapahtumissa. Mutta ulkomaiset tukijat suhtautuvat edelleen epäilevästi tilanteeseen, ja maahan tulleet, kuten näimme, joskus vain menettävät rahaa.

Yksi viime vuoden tapahtumista, kanadalaisen SkyPower Globalin johtaja Kerry Adler, joka aikoo sijoittaa 1.3 miljardia dollaria aurinkoenergiaan Uzbekistanissa, kääntyi Shavkat Mirziyoyevin puoleen. Adlerin mukaan viranomaiset eivät ole vielä kahden vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä antaneet takuita energian ostolle. Yritys pyytää Uzbekistania täyttämään velvoitteensa, vaikka houkuttelevampia tarjouksia olisi ilmestynyt[5]. SkyPower Globalin perustaja ja toimitusjohtaja totesi myös, että Uzbekistanin valtiovarainministeriö ei presidentin vuonna 2018 antamasta ohjeesta huolimatta ole vieläkään antanut takuuta toimitettujen sähköjen maksamiseen liittyvien velvoitteiden täyttämisestä. 6 senttiä / 1 kWh.

Kerry Adler varoitti myös, että SkyPower voi mennä oikeuteen: «Jos ryhdymme toimiin, kaupan arvo voi olla 1.8 miljardia dollaria. Uzbekistan on energiaperuskirjan jäsen. Voimme tehdä valituksen Haagin tuomioistuimelle. On helppo todistaa, että sopimuksen ehtoja ei noudateta », ylimmän johtajan mukaan. Julkisesti tilanne ei ole kehittynyt edelleen vuodesta 2020 lähtien.

Muita tapauksia esiintyy säännöllisesti. British American Tobacco, joka lainasi Uzbat AO: n, paikallisen yhteisyrityksen, 6,308,000 Ison-Britannian puntaa, kirjoittaa koko summan viittaamalla "paikallisen lainsäädännön muutoksiin" vuoden 2019 vuosikertomuksessaan.[6].

Coca-Colan yhteisyritys Muzimpex törmäsi rikostutkintaan ja myöhemmin Uzbekistanin viranomaisten suorittamaan selvitystilaan Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan[7].

Pääasia on, että Uzbekistanin kanssa tehtyjä lainoja ja sopimuksia ei kunnioiteta. Osa veloista peritään presidentin tasolla. Vuonna 2019 Uzbekistanin presidentti on itse Forbesin artikkelissa todennut, että puolet maan viimeisten 20 vuoden energiahankkeista perustui korruptioon[8].

Corruption Perception Index mukaan Uzbekistan on listattu 146: eenth 180 maasta. Vaikka se on onnistunut nousemaan muutaman tason (+9 vuodesta 2012), tilanne on edelleen erittäin huolestuttava kaikille ulkomaisille sijoittajille.

Maalla on suunnitelmia houkutella yli 7.5 miljardia dollaria investointeina vuonna 2021, mutta todellisuus voi olla surullisempi. Shavkat Mirziyoyevin hallinto kertoo aktiivisesti maailmalle, että korruptiotilanne ja maan hallitsematon tilanne ovat kääntymässä. Mutta suurin osa edellä mainituista tapauksista oli tapahtunut toimiston nykyisen hallinnon aikana, mikä merkitsee pääkysymystä: olivatko korruptio ja heikko hallinta maassa kadonnut vai ei?


[1] https://finance.ifeng.com/c/86rDWGKMroK

[2] https://kapital.uz/uzbekneftegaz

[3] https://news.mail.ru/economics/45675502/

[4] https://vesti.uz/uzbekneftegaz-okazalsya-polnym-bankrotom/

[5] https://www.gazeta.uz/ru/2020/03/02/skypower/

[6] https://www.bat.com/group/sites/UK__9D9KCY.nsf/vwPagesWebLive/DOBYQMNR/$FILE/
British_American_Tobacco_ (Investments) _Limited _-_ Annual_Report_2019.pdf, sivu 19

[7] https://2009-2017.state.gov/e/eb/rls/othr/ics/2014/229091.htm

[8] https://forbes.kz/process/energetics/neftegaz_uzbekistana_polovina_proektov_za_20_let_vyipolnyalas_za_vzyatki/

Continue Reading

liiketoiminta

Kansainvälinen turvallisuusyhtiö Bollé ilmoittaa yhteistyöstä kymri valmistajan kanssa edistääkseen suojalasien kansainvälistä toimitusta

Julkaistu

on

Uuden suojalasien tuotanto yhdelle alan johtavista nimistä, Bollé, on aloitettu Walesissa. Bollé Safety, henkilökohtaisten suojavarusteiden (PPE) kehittämisen asiantuntija, on ilmoittanut kumppanuudesta kymriyhtiön RotoMedicalin kanssa, joka on osa Rototherm Groupia.

RotoMedicalin tuotantokannassa Port Talbotissa, Etelä-Walesissa, on tarkoitus tuottaa yli kolme miljoonaa PPE-tuotetta kuukaudessa tuotannon aloittamisen jälkeen kesäkuun alussa. Life Sciences Hub Wales on saanut kiitosta kumppanuudesta, jonka avulla tuotteita jaetaan Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä viedään terveydenhuollon markkinoille maailmanlaajuisesti tärkeimmillä alueilla, kuten Euroopassa, Australiassa ja Pohjois-Amerikassa.

RotoMedicalin laajentumista biotieteiden alalle on tukenut Life Sciences Hub Wales, joka on pyrkinyt tarjoamaan yritykselle pääsyn kontakteihin, asiantuntemukseen ja neuvontaan laajentumisen helpottamiseksi.

Ennen tuotantoa aloitettiin Bollén, jonka pääkonttori sijaitsee Lyonissa, korkean tason edustajat vierailivat RotoMedicalin valmistamossa Walesin laaksoissa tehdäkseen lopputuotetarkastuksia ja vahvistaakseen sertifikaatit.

Bollén turvallisuusjohtaja, myyntijohtaja Ian Walbeoff sanoi: "Bollé Turvallisuudessa tehtävämme on aina ollut suojella terveydenhuollon ammattilaisten näkökykyä kaikkialla maailmassa, myös haastavimmissa ympäristöissä, varmistaen, että he voivat työskennellä turvallisesti etulinjassa. Tuotemerkkimme ytimessä on aito halu jatkuvasti innovoida ja käyttää parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa korkealaatuisten tuotteiden luomiseen, ja kumppanuudellamme RotoMedicalin kanssa on keskeinen rooli tämän saavuttamisessa.

"Yhdistämällä yhtiömme pitkäaikainen perintö ja asiantuntemus antavat meille mahdollisuuden suunnitella, valmistaa ja koota yhdessä tuotteita, jotka asettavat innovaation etusijalle ja asettavat uuden globaalin teollisuusstandardin suorituskyvyn, huippuosaamisen ja kestävyyden suhteen".

Rototherm Group, 1880-luvulta peräisin oleva yritys, on erikoistunut teollisten mittauslaitteiden tuotantoon. Pandemian aikana yritys kääntyi tuottamaan RotoMedical-tuotemerkillä myös lääketieteellisiä naamioita ja kasvonsuojaimia terveydenhoitohenkilöstölle.

Pandemian saapumisen jälkeen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan Port Talbotin valmistaja on kasvattanut muovisten kasvivisiirien tuotantokapasiteettia tuhannesta päivässä 1,000 250,000: een viikossa. Tämä nopea menestys on katalysoinut edelleen laajentumista biotieteiden alalle, kun RotoMedical on edistynyt tuottamaan BSI-sertifioituja tyypin IIR kasvonaamioita, jotka ovat kirurgisia ja suunniteltu terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Rototherm-konsernin liiketoiminnan kehitysjohtaja Tarkan Conger sanoi: "Tavoitteenamme on aina ollut jatkaa liiketoiminnan laajentamista ja kehittämistä ja puolestaan ​​luoda lisää työpaikkoja paikalliselle taloudelle. Kumppanuus Bollén kanssa antaa meille mahdollisuuden rakentaa teollista osaamistamme ja innovaatioitamme, kun upotamme itsemme biotieteiden alalle, laajentumalla uusiin valmistuskapasiteetteihin ja markkinoihin.

Bollén kanssa tehdyn toimitussopimuksen jälkeen yhtiö lisäsi vastuualueeseensa suojalasit, joille se on luonut erillisen automatisoidun tuotantolinjan. Bollén kasvosuojat valmistaa Rotothermin lääketieteellisten ja suojavarusteiden osasto RotoMedical käyttäen paikallisia raaka-aineita.

Rototherm-konsernin toimitusjohtaja Oliver Conger sanoi: "Olemme ylpeitä siitä, että olemme pk-yritys Walesissa, ja pyrkimys on jatkaa kumppanuuksien luomista muiden yritysten kanssa Walesissa ja kansainvälisesti. Life Sciences Hub Walesin avulla olemme pystyneet luomaan yhteyksiä koko Walesin teollisuudelle ja olemme sitoutuneet kasvamaan edelleen globaalia läsnäoloamme. Olemme sijoittaneet kaiken, mitä olemme saaneet, paikalliseen talouteen ja liiketoimintaan, joka jatkuu, kun laajenemme kansainvälisesti. "

Bollé Safety Sales Vice President Ian Walbeoff lisäsi: "Tämä kumppanuus merkitsee uuden jännittävän luvun alkua Bollé Safety -yritykselle Walesissa ja Isossa-Britanniassa, kun kasvatamme edelleen läsnäoloamme maassa ja investoimme paikallisiin yhteisöihin. Se auttaa meitä kehittämään kykyämme kehittää kestävän kehityksen mukaisia ​​tuotteita, kun työskentelemme paikallisesti tuotettujen materiaalien kanssa, ylpeänä "Made in Britain" -leimalla.

"Rotothermin valmiudet ovat osoitus korkeasti koulutetusta valmistavasta työvoimasta, joka on käytettävissä täällä Walesissa, ja odotamme innolla osallistumistamme alueen huipputuotannon edistämiseen."

Puhuessaan Rotothermin ja Bollé Safetyin uudesta kumppanuudesta, Life Sciences Hub Walesin toimitusjohtaja Cari-Anne Quinn sanoi: "Life Sciences Hub Wales on ylpeä voidessaan tukea Rotothermin matkaa biotieteiden alalle ja pitää tervetulleena laajenevat kansainväliset yhteydet. Onnittelemme heitä työstä, jonka he ovat tehneet Ison-Britannian tukemiseksi erittäin tarpeellisena aikana, ja tämän sopimuksen turvaamisesta Bollé, joka näkee näiden menestysten jatkavan. "

Continue Reading

EU

Euroopan sosiaalirahasto: köyhyyden ja työttömyyden torjunta

Julkaistu

on

Parannettu Euroopan sosiaalirahasto + -ohjelma keskittyy lasten köyhyyden ja nuorisotyöttömyyden torjuntaan Euroopassa, yhteiskunta.

Euroopan parlamentti 8. kesäkuuta hyväksyi uudet säännöt että puuttua työttömyyteen ja köyhyys EU: ssa pandemiakriisin seurauksena. Uudistettu ja yksinkertaistettu Euroopan sosiaalirahasto, joka tunnetaan nimellä Euroopan sosiaalirahasto +, keskittyy lapsiin ja nuoriin.

Rahaston budjetti on 88 miljardia euroa vuosina 2021--2027, ja se auttaa EU-maita tarjoamaan lapsille ilmaisen koulutuksen, ihmisarvoisen ruoan ja asumisen. Se tukee myös investointeja oppisopimuskoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen työttömät nuoret.

Monet ihmiset ovat huolissaan sosiaaliset ja työllisyyskysymykset. Rahasto edistää sosiaalista osallisuutta niille, jotka kärsivät työpaikkojen menetyksestä ja tulojen vähenemisestä, ja tarjoaa ruokaa ja perusapua vähävaraisimmille. Mikä on Euroopan sosiaalirahasto?  

  • EU: n vanhin rahoitusväline on sijoittaa ihmisiin, parantaa työntekijöiden työmahdollisuuksia ja kohottaa heidän elintasoaan.  
  • Rahoitusta jaetaan EU-maille ja -alueille toimenpideohjelmien ja työllisyyteen liittyvien hankkeiden rahoittamiseen, työn luomisen avusta koulutuksen puutteiden, köyhyyden ja sosiaalisen osallisuuden poistamiseen.
  • Edunsaajat ovat yleensä ihmisiä, mutta rahoitusta voidaan käyttää myös yritysten ja organisaatioiden auttamiseen. 
Lisää joustavuutta, yksinkertaisuutta ja tehokkuutta

Päivitetty Euroopan sosiaalirahasto Plus yhdistää useita olemassa olevia rahastoja ja ohjelmia yhdistämällä niiden resurssit:

Tämä mahdollistaa integroidun ja kohdennetun tuen. Esimerkiksi köyhyydestä kärsivät ihmiset hyötyvät paremmasta aineellisen avun ja kattavan sosiaalisen tuen yhdistelmästä.

Näiden joustavampien ja yksinkertaisempien sääntöjen vuoksi ihmisten ja organisaatioiden pitäisi olla helpompaa hyötyä rahastosta.

Painopisteet

Euroopan sosiaalirahasto + sijoittaa kolmeen pääalueeseen:

  • Koulutus ja elinikäinen oppiminen
  • Työmarkkinoiden tehokkuus ja yhtäläiset mahdollisuudet saada laadukasta työtä
  • Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta

Rahasto tukee myös aloitteita, joiden avulla ihmiset voivat löytää paremman työpaikan tai työskennellä eri EU-alueilla tai -maissa. Tähän sisältyy uusien taitojen kehittäminen uudentyyppisille työpaikoille, joita ETA vaatii vihreät ja digitaaliset siirtymät.

Lue lisää sosiaalipolitiikasta 

Euroopan sosiaalirahasto +  

Continue Reading

Tietosuoja

Verkossa yksityisyys: GDPR-taistelu

Julkaistu

on


Kaksi vuotta GDPR: n täytäntöönpanon jälkeen 45% eurooppalaisista internetin käyttäjistä ei edelleenkään tunne olevansa luottavainen Internet-yksityisyyteensä. Vaikka suurimmalle osalle yrityksiä ei edelleenkään määrätä sakkoja asiakkaiden tietojen suojaamisen laiminlyönnistä, GDPR: n aiottu tarkoitus on typerä monimutkaisuus kieltäytyä jakamasta tietoja, jotka usein esitetään ponnahdusikkunana, jonka avulla voit tarkista, mitä suostut jakamaan, monet sivustot eivät edes tarjoa sinulle mahdollisuutta kieltäytyä lainkaan.

Continue Reading
Mainos

Twitter

Facebook

Mainos

Nousussa