Liity verkostomme!

Business Information

#GDPR-vaatimustenmukaisuus: Manetu pelastamaan?

Julkaistu

on

Ruotsin sääntelijät 11. maaliskuuta löi Googlelle 7.6 miljoonan dollarin sakko, koska se ei ole vastannut riittävästi asiakkaiden pyyntöihin poistaa heidän henkilökohtaiset tietonsa hakukoneen luetteloista. Rangaistus oli yhdeksänneksi korkein sen jälkeen, kun EU: n vesistöalueiden yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) tuli voimaan toukokuussa 2018 - silti se haalisti verrattuna 50 miljoonan euron sakkoihin, jotka Ranskan tietosuojaviranomaiset osuivat Googleen tammikuussa 2019.

Mikä pahempaa, alle viikon kuluttua Ruotsin päätöksestä, yksi Googlen pienemmistä kilpailijoista jätetty GDPR-valitus Irlannin sääntelyviranomaisille. Kilpaileva yritys, avoimen lähdekoodin verkkoselain Brave väittää, että teknologiajätti ei ole onnistunut keräämään erityistä suostumusta kuluttajatietojen jakamiseen eri palveluissaan ja että sen tietosuojakäytäntö olemme ”Toivottoman epämääräinen”. Viimeisin valitus tarkoittaa, että Irlannin tietosuojaviranomaiset ovat parhaillaan tutkineet Googlen tiedonkeruukäytäntöjä kolmessa avoimessa tutkimuksessa.

Google ei myöskään ole ainoa yritys tehdä asiakkaiden tietojen hallinnan lisääntynyt valvonta. Vaikka BKR: n sakot ovat tähän mennessä olleet noin 114 miljoonaa euroa, sääntelyviranomaiset kaikkialla Euroopan unionissa olemme kutina varmistaa laajempien tietosuojamääräysten perusteellisempi noudattaminen. Yritykset puolestaan ​​eivät yksinkertaisesti ole valmiita. Lähes kaksi vuotta BKR: n voimaantulon jälkeen, jotkut 30% Suurin osa eurooppalaisista yrityksistä on edelleen asetuksen ulkopuolella, kun taas eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten johtajien tutkimukset ovat tunnistettu yksityisyyden riskin seuranta yhtenä vakavimmista ongelmista, joka vaikuttaa heidän yrityksiinsä.

Huolimatta menot miljardeja euroja lakimiehiltä ja tietosuojakonsultteilta, monilla yrityksillä, jotka käsittelevät ja säilyttävät kuluttajatietoja - käytännössä melkein kaikilla yrityksillä - ei ole ollut kehitetty selkeä suunnitelma sen varmistamiseksi, että ne ovat täysin yhdenmukaisia ​​huipputeknisen tietosuojalainsäädännön kanssa, kuten GDPR. Jopa suurin osa yrityksistä, jotka on sertifioitu vaatimustenmukaisiksi, ovat huolissaan siitä, etteivät ne kykene ylläpitämään vaatimustenmukaisuutta pitkällä aikavälillä.

Erityisen hankalien kysymysten joukossa yritykset kohtaavat sitä, miten koota kaikki tietyn kuluttajan hallussa olevat tiedot ja miten muuttaa tai poistaa näitä tietoja GDPR: n tai vastaavan lainsäädännön, kuten Kalifornian kuluttajansuojalain (kuten Kalifornian kuluttajansuojalaki) mukaisten asiakaspyyntöjen perusteella ( CCPA).

Erilaisia ​​aloittavia yrityksiä on kuitenkin tulossa tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja, joilla helpotetaan entistä tiukemman yksityisyyslainsäädännön noudattamisen taakkaa. Uusin Manetu on tarkoitus ottaa käyttöön CPM-ohjelmistonsa huhtikuussa. Ohjelmisto käyttötarkoituksiin koneoppimis- ja korrelaatioalgoritmit, joiden avulla voidaan koota kaiken henkilökohtaisesti tunnistettavissa olevat tiedot, joita yritykset hallitsevat - mukaan lukien joitain tietoja, joista he eivät ehkä edes ole tietoisia. Kuluttajat voivat sitten päästä järjestelmään hallitsemaan käyttöoikeuksia, jotka he ovat myöntäneet tiedoilleen, myös erittäin rakeisella tasolla.

Manetu-lähestymistavan ytimessä on ajatus, että antamalla kuluttajille parempaa hallintaa tietoihinsa - GDPR: n kaltaiseen lainsäädäntöpilariin - on hyötyä sekä asiakkaille että yrityksille. Kuten toimitusjohtaja Moiz Kohari selitti: ”Kuluttajien hallitseminen ei ole vain oikein tehtävä. Viime kädessä se on hyvää liiketoimintaa. Kohtele asiakkaitasi hyvin on vanha mantra, ja se on silti loistava. Mutta nykymaailmassa meidän on myös kohdeltava heidän tietojaan oikein. Tee se, ja ansaitset luottamussidoksen, joka maksaa osinkoa pitkään. ”

Asiakkaiden luottamuksen ansaitsemisen lisäksi kuluttajakeskeisempi tiedonhallintamenetelmä voi auttaa yrityksiä optimoimaan aikaa ja resursseja - sekä tietojen käsittelyn aikana että osoitettaessa GDPR: n tai muun yksityisyydensuojalainsäädännön noudattamista. Kuluttajapyyntöjen automatisointi tietojen käyttämistä, muuttamista tai poistamista varten vähentää merkittävästi kustannuksia, joita yrityksille aiheutuu tällä hetkellä käsittelemällä näitä pyyntöjä.

Samalla tavalla kuin blockchain-tekniikka tekee markkinat avoimemmiksi kirjaamalla kaikki transaktiot pysyvään pääkirjaan. Manetu-alusta yhdistää automaation ja muuttumattoman lokin, mitä kuluttajien myöntämät oikeudet ja milloin ja miten he ovat vaihtaneet kyseisiin oikeuksiin.

Tämä dokumentaatio voi olla korvaamaton yrityksille, joiden on osoitettava sääntelijöille, että ne noudattavat yksityisyydensuojaa koskevia säännöksiä, kuten GDPR. EU: n säännöissä vahvistetaan muun muassa ”oikeus unohtaa”. Manetu-lokin avulla yritykset voivat molemmat noudattaa ”unohda minut” -pyyntöjä ja todistaa tehneensä niin - säilyttämättä pääsyä tietoihin, jotka kuluttaja on pyytänyt heitä unohtamaan. Yritykset voivat osoittaa kattavan rekisterin kaikista käyttöoikeuksista, jotka käyttäjät ovat myöntäneet tai peruuttaneet.

Kaksi iskua Googlea vastaan ​​- Ruotsin viranomaisten määräämä GDPR-sakko ja Irlannin tietosuojavaltuutettujen uusi tutkimus - vahvistavat, että tietosuoja on yksi suurimmista haasteista Euroopassa toimiville yrityksille lähitulevaisuudessa. Yritysten on yhä tärkeämpää virtaviivaistaa tiedonhallintaprosessejaan, jotta niillä olisi valvonnan taso, jota sekä sääntelijät että kuluttajat nyt odottavat.

Pankkitoiminta

COVID-19 paljastaa paperipohjaisen kauppajärjestelmän puutteet

Julkaistu

on

Kansainvälisen kauppakamarin tuoreen raportin mukaan, kun COVID-19 paljastaa paperipohjaisen kauppajärjestelmän puutteet, rahoituslaitokset etsivät tapoja pitää kauppa liikkeessä. Siinä todetaan, että nykyinen ongelma perustuu kaupan pysyvimpään haavoittuvuuteen: paperiin. Paperi on rahoitusalan Achilles-kantapää. Häiriötä tapahtui aina, ainoa kysymys oli, milloin kirjoittaa Colin Stevens.

Kansainvälisen rikostuomioistuimen alustavat tiedot osoittavat, että rahoituslaitokset tuntevat jo vaikuttavansa niihin. Yli 60% äskettäisen kauppakyselyn COVID-19-täydennyksen vastaajista odottaa kauppavirtojensa vähenevän vähintään 20% vuonna 2020.

Pandemia tuo mukanaan tai pahentaa kaupan rahoitusprosessin haasteita. Auttaakseen torjumaan kaupan rahoituksen käytäntöjä COVID-19-ympäristössä, monet pankit ilmoittivat toteuttavansa omia toimenpiteitään lieventääkseen alkuperäisiä asiakirjoja koskevia sisäisiä sääntöjä. Kuitenkin vain 29% vastaajista kertoo paikallisten sääntelyviranomaisten antaneen tukea helpottaakseen jatkuvaa kauppaa.

Se on kriittinen aika infrastruktuuripäivityksille ja avoimuuden lisäämiselle, ja vaikka pandemia on aiheuttanut paljon kielteisiä vaikutuksia, potentiaalinen positiivinen vaikutus on se, että se on tehnyt alalle selväksi, että prosesseja optimoimiseksi ja yleisen tilanteen parantamiseksi on tehtävä muutoksia kansainvälisen kaupan, kaupan rahoituksen ja rahan liikkeen toimivuus.

Ali Amirliravi, toimitusjohtaja LGR Global ja perustaja Silk Road -kolikko, selitti kuinka hänen yrityksensä on löytänyt ratkaisut näihin ongelmiin.

"Mielestäni kyse on uuden tekniikan integroimisesta älykkäästi. Otetaan esimerkiksi yritykseni LGR Global, kun on kyse rahaliikkeestä, keskitymme kolmeen asiaan: nopeuteen, kustannuksiin ja läpinäkyvyyteen. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi johamme tekniikkaa ja optimoimme olemassa olevia menetelmiä esimerkiksi lohkoketjun, digitaalisten valuuttojen ja yleisen digitalisoinnin avulla.

Ali Amirliravi, LGR Globalin toimitusjohtaja ja Silk Road Coinin perustaja,

Ali Amirliravi, LGR Globalin toimitusjohtaja ja Silk Road Coinin perustaja

"On aivan selvää, miten uudella tekniikalla voi olla vaikutuksia esimerkiksi nopeuteen ja läpinäkyvyyteen, mutta kun sanon, että on tärkeää integroida tekniikat älykkäästi, mikä on tärkeää, koska asiakkaan on aina pidettävä mielessä - viimeinen asia, jonka haluamme Haluamme esitellä järjestelmän, joka tosiasiallisesti hämmentää käyttäjiämme ja tekee työstään monimutkaisemman. Joten toisaalta ratkaisu näihin ongelmiin löytyy uudesta tekniikasta, mutta toisaalta kyse on käyttäjäkokemuksen luomisesta, joka on helppokäyttöinen ja vuorovaikutuksessa olemassa olevien järjestelmien kanssa, ja integroituu saumattomasti olemassa oleviin järjestelmiin.

"Mitä tulee laajempaan toimitusketjun rahoituksen aiheeseen, näemme, että on tarpeen parantaa tuotteiden elinkaaren prosessien ja mekanismien digitalisointia ja automatisointia. Monen hyödykekaupan alalla on niin monia eri sidosryhmiä , välittäjät, pankit jne., ja jokaisella heistä on oma tapansa tehdä tämä - standardoinnista puuttuu yleisesti etenkin Silkkitien alueella. Standardoinnin puute johtaa sekaannukseen vaatimustenmukaisuusvaatimuksissa, kaupallisissa asiakirjoissa, kirjeissä luotto jne., mikä tarkoittaa viivästyksiä ja lisäkustannuksia kaikille osapuolille.Lisäksi meillä on valtava kysymys petoksista, joita sinun on odotettava käsitellessäsi tällaista eroja prosessien ja raportoinnin laadussa. Tässä ratkaisu on taas käyttää tekniikkaa ja digitalisoida ja automatisoida mahdollisimman monta näistä prosesseista - inhimillisten virheiden poistamiseksi yhtälöstä pitäisi olla tarkoitus.

"Ja tässä on todella jännittävä asia digitalisaation ja standardoinnin tuomisessa toimitusketjun rahoitukseen: tämä paitsi tekee liiketoiminnasta paljon suoraviivaisempaa myös yrityksille itselleen, tämä lisääntynyt avoimuus ja optimointi tekevät yrityksistä myös paljon houkuttelevampia ulkopuolelle Se on win-win kaikille täällä mukana oleville. "

Kuinka Amirliravi uskoo, että nämä uudet järjestelmät voidaan integroida olemassa olevaan infrastruktuuriin?

"Tämä on todella keskeinen kysymys, ja vietimme paljon aikaa LGR Globalilla. Tajusimme, että sinulla voi olla loistava tekninen ratkaisu, mutta jos se aiheuttaa monimutkaisuutta tai hämmennystä asiakkaillesi, niin päädyt aiheuttamaan enemmän ongelmia kuin ratkaiset.

Kaupan rahoituksen ja rahan liikkumisen alalla tämä tarkoittaa sitä, että uusien ratkaisujen on kyettävä kytkemään suoraan olemassa oleviin asiakasjärjestelmiin - tämä on kaikki mahdollista API: n avulla. Kyse on perinteisen rahoituksen ja fintechin välisen kuilun poistamisesta ja sen varmistamisesta, että digitalisaation edut saadaan saumattomalla käyttökokemuksella.

Kaupan rahoitusekosysteemillä on useita eri sidosryhmiä, joilla kaikilla on omat järjestelmänsä. Tarvitsemme todella kattavan ratkaisun, joka tuo läpinäkyvyyttä ja nopeutta näihin prosesseihin, mutta voi silti olla vuorovaikutuksessa niiden perintö- ja pankkijärjestelmien kanssa, joihin teollisuus luottaa. Silloin alkaa näkyä todellisia muutoksia. "

Missä ovat muutoksen ja mahdollisuuksien globaalit hotspotit? Ali Amirliravi sanoo, että hänen yrityksensä, LGR Global, keskittyy Silkkitie-alueeseen - Euroopan, Keski-Aasian ja Kiinan välillä - muutamasta tärkeimmästä syystä:

"Ensinnäkin se on uskomattoman kasvava alue. Jos katsomme esimerkiksi Kiinaa, niiden BKT: n kasvu on pysynyt viime vuosina yli 6 prosentissa, ja Keski-Aasian talouksien määrä on samanlainen, ellei jopa korkeampi. Tällainen kasvu tarkoittaa lisääntynyttä kauppaa, lisääntynyttä ulkomaista omistusta ja tytäryhtiöiden kehittämistä. Se on alue, jolla voit todella nähdä mahdollisuuden tuoda paljon automaatiota ja standardointia toimitusketjujen prosesseihin. Siellä liikkuu paljon rahaa ja uusia kauppakumppanuuksia tehdään koko ajan, mutta alalla on myös paljon kipupisteitä.

Toinen syy liittyy alueen valuuttakurssimuutosten todellisuuteen. Kun sanomme Silk Roadin maat, puhumme 68 maasta, joista jokaisella on oma valuuttansa ja yksilölliset arvonvaihtelut, jotka tulevat sivutuotteena. Rajat ylittävä kauppa tällä alueella tarkoittaa, että rahoituspuolelle osallistuvien yritysten ja sidosryhmien on käsiteltävä kaikenlaisia ​​valuutanvaihtoon liittyviä ongelmia.

Ja tässä perinteisessä järjestelmässä esiintyvillä pankkiviivästyksillä on todellakin kielteinen vaikutus alueen liiketoimintaan: koska jotkut näistä valuutoista ovat erittäin epävakaita, voi olla, että siihen mennessä, kun liiketoimi on lopullisesti selvitetty, todellinen siirrettävä arvo päätyy huomattavasti erilaiseksi kuin mitä alun perin olisi voitu sopia. Tämä aiheuttaa kaikenlaista päänsärkyä, kun on kyse kaikkien osapuolten kirjanpidosta, ja se on ongelma, jonka käsittelin suoraan teollisuudessani. "

Amirliravi uskoo, että mitä näemme juuri nyt, on ala, joka on valmis muutoksiin. Jopa pandemian aikana yritykset ja taloudet kasvavat, ja kohti digitaalisia, automatisoituja ratkaisuja on nyt enemmän kuin koskaan ennen. Rajat ylittävien liiketoimien määrä on kasvanut tasaisesti 6 prosentissa jo vuosia, ja pelkästään kansainvälinen maksuala on 200 miljardin dollarin arvoinen.

Tällaiset numerot osoittavat vaikutuksen, joka optimoinnilla tällä alueella voi olla.

Aiheet, kuten kustannukset, läpinäkyvyys, nopeus, joustavuus ja digitalisointi, ovat alalla tällä hetkellä nousussa, ja kun kaupat ja toimitusketjut muuttuvat yhä arvokkaammiksi ja monimutkaisemmiksi, infrastruktuurivaatimukset kasvavat vastaavasti. Kyse ei todellakaan ole "jos", vaan "milloin" - ala on tällä hetkellä tienhaarassa: on selvää, että uudet tekniikat virtaviivaistavat ja optimoivat prosesseja, mutta osapuolet odottavat turvallista ja luotettavaa ratkaisua riittävä käsittelemään usein tapahtuvia, suuria määriä tapahtumia ja riittävän joustava sopeutumaan kaupan rahoituksen monimutkaisiin kaupparakenteisiin. "

Amirliravi ja hänen kollegansa LGR Globalissa näkevät jännittävän tulevaisuuden b2b-rahaliikkeelle ja kaupan rahoitusteollisuudelle.

"Luulen, että jotain, jonka aiomme edelleen nähdä, on uusien teknologioiden vaikutus teollisuuteen", hän sanoi. "Esimerkiksi blockchain-infrastruktuuria ja digitaalisia valuuttoja käytetään lisäämään avoimuutta ja nopeutta tapahtumiin. Myös valtion liikkeeseen laskemia keskuspankin digitaalisia valuuttoja ollaan luomassa, ja tällä on myös mielenkiintoinen vaikutus rajatylittävään rahaliikkeeseen.

"Tarkastelemme, kuinka digitaalisia älykkäitä sopimuksia voidaan käyttää kaupan rahoituksessa uusien automatisoitujen remburssien luomiseen, ja tämä on todella mielenkiintoista, kun IoT-tekniikka otetaan käyttöön. Järjestelmämme pystyy käynnistämään maksutapahtumat ja maksut automaattisesti saapuvien tulojen perusteella tietovirtoja. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että voisimme luoda älykkään sopimuksen akkukirjasta, joka vapauttaa maksun automaattisesti, kun lähetyskontti tai -alus saavuttaa tietyn sijainnin. Tai, yksinkertaisemman esimerkin, maksut voidaan käynnistää kerran Joukko vaatimustenmukaisuusasiakirjoja tarkistetaan ja ladataan järjestelmään. Automaatio on niin valtava trendi - näemme yhä enemmän perinteisiä prosesseja häiriintyvän.

"Datalla on jatkossakin valtava rooli toimitusketjun rahoituksen tulevaisuuden muokkaamisessa. Nykyisessä järjestelmässä paljon dataa hiljennetään, ja standardoinnin puute todella häiritsee tiedonkeruumahdollisuuksia. Kuitenkin, kun tämä ongelma on ratkaistu, end-to-end-digitaalisen kaupan rahoitusalusta kykenisi tuottamaan suuria tietojoukkoja, joita voitaisiin käyttää kaikenlaisten teoreettisten mallien ja teollisuuden oivallusten luomiseen. Tietojen laatu ja herkkyys tarkoittavat tietenkin, että tiedonhallinta ja turvallisuus ovat uskomattoman tärkeitä huomisen teollisuudelle.

"Minulle rahaliikkeen ja kaupan rahoitusalan tulevaisuus on valoisa. Olemme siirtymässä uuteen digitaaliseen aikakauteen, ja tämä merkitsee kaikenlaisia ​​uusia liiketoimintamahdollisuuksia etenkin yrityksille, jotka omaksuvat seuraavan sukupolven tekniikat."

Continue Reading

Laajakaista

Aika, jonka #EurooppaYhdistys voi sulkea pitkäaikaisista #digital-aukoista

Julkaistu

on

Euroopan unioni julkisti äskettäin eurooppalaisen osaamisohjelmansa, joka on kunnianhimoinen järjestelmä sekä työvoiman osaamiseksi että osaamisen täydentämiseksi. Oikeus elinikäiseen oppimiseen, joka on kirjattu Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilariin, on saanut uuden merkityksen koronaviruspandemian seurauksena. Kuten työllisyydestä ja sosiaalisista oikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit selitti: "Työvoimamme ammattitaito on yksi keskeisistä vastauksistamme elpymiseen, ja tarjoamalla ihmisille mahdollisuus rakentaa tarvitsemansa taidot ovat avain vihreään ja digitaaliseen valmistautumiseen. siirtymät ”.

Vaikka eurooppalainen blokki on usein tehnyt otsikoita ympäristöaloitteistaan ​​- etenkin Von der Leyenin komission keskipisteessä, Euroopan vihreässä diilissä -, sen on sallittu digitalisaation laskevan jonkin verran. Erään arvion mukaan Eurooppa käyttää vain 12 prosenttia digitaalisesta potentiaalistaan. Toteuttaakseen tämän laiminlyötyn alueen EU: n on ensin puututtava digitaaliseen epätasa-arvoon blokin 27 jäsenvaltiossa.

Vuoden 2020 digitaalitalouden ja yhteiskunnan indeksi (DESI), joka on vuotuinen yhdistetty arvio, jossa esitetään yhteenveto Euroopan digitaalisesta suorituskyvystä ja kilpailukyvystä, tukee tätä väitettä. Viimeisin kesäkuussa julkaistu DESI-raportti havainnollistaa epätasapainoa, joka on jättänyt EU: n digitaalisen tilkkutäkkeen eteen. DESI: n tietojen paljastamat jyrkät jakaumat - jakautuvat jäsenvaltioiden ja seuraavien välillä, maaseutu- ja kaupunkialueiden, pienten ja suurten yritysten tai miesten ja naisten välillä - tekevät täysin selväksi, että vaikka jotkut EU: n osat ovat valmiita seuraavaan sukupolven tekniikkaa, toiset ovat jääneet huomattavasti jälkeen.

Haukottava digitaalinen kuilu?

DESI arvioi digitalisoinnin viittä pääkomponenttia - liitettävyyttä, inhimillistä pääomaa, Internet-palvelujen omaksumista, yritysten integrointia digitaalitekniikkaan ja digitaalisten julkisten palvelujen saatavuutta. Näiden viiden kategorian välillä ilmenee selkeä rako parhaiten suoriutuneiden maiden ja pakkauksen pohjassa olevien maiden välillä. Suomi, Malta, Irlanti ja Alankomaat erottuvat tähtien esittäjiksi erittäin edistyneellä digitaalitaloudella, kun taas Italiassa, Romaniassa, Kreikassa ja Bulgariassa on paljon tekemistä.

Tämä kokonaisnäkymä digitalisaation kasvavasta kuilusta vahvistetaan raportin yksityiskohtaisissa osissa jokaisesta näistä viidestä luokasta. Esimerkiksi laajakaistapeitto, Internet-nopeudet ja seuraavan sukupolven pääsyvalmiudet ovat kriittisiä henkilökohtaiseen ja ammatilliseen digitaalikäyttöön - silti osa Euroopasta jää kaikilla näillä alueilla.

Laajakaistan käyttö on villisti erilaista

Laajakaistan kattavuus maaseutualueilla on edelleen erityinen haaste - 10 prosenttia Euroopan maaseutualueiden kotitalouksista ei edelleenkään ole kiinteän verkon peittämä, kun taas seuraavan sukupolven pääsyteknologia ei kata 41 prosenttia maaseudun kodeista. Siksi ei ole yllättävää, että huomattavasti harvemmalla maaseudulla asuvalla eurooppalaisella on tarvitsemansa digitaaliset perustaidot verrattuna suurempien kaupunkien maanmiehiin.

Vaikka nämä maaseutualueiden kytkentävajeet ovat huolestuttavia, varsinkin kun otetaan huomioon, kuinka tärkeitä digitaaliset ratkaisut, kuten tarkkuusviljely, ovat Euroopan maatalouden kestävyyden parantamiseksi, ongelmat eivät rajoitu maaseutualueisiin. EU oli asettanut tavoitteeksi, että vähintään 50 prosentilla kotitalouksista on ultranopeat (100 Mbps tai nopeammat) laajakaistaliittymät vuoden 2020 loppuun mennessä. Vuoden 2020 DESI-indeksin mukaan EU on kuitenkin selvästi alle merkinnän: vain 26 % eurooppalaisista kotitalouksista on tilannut tällaisia ​​nopeita laajakaistapalveluja. Tämä on ongelma käyttöönoton sijasta infrastruktuurin sijasta - 66.5 prosenttia eurooppalaisista kotitalouksista on verkon peittämä, joka pystyy tarjoamaan vähintään 100 Mbit / s laajakaistan.

Jälleen kerran, maanosan digitaalisen kilpailun edelläkävijöiden ja jälkeenjääneiden välillä on radikaali ero. Ruotsissa yli 60% kotitalouksista on tilannut erittäin nopean laajakaistan, kun taas Kreikassa, Kyproksessa ja Kroatiassa alle 10% kotitalouksista tarjoaa niin nopean palvelun.

Jäljellä olevat pk-yritykset

Samanlainen tarina vaivaa Euroopan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä), jotka edustavat 99 prosenttia kaikista EU: n yrityksistä. Vain 17% näistä yrityksistä käyttää pilvipalveluja ja vain 12% käyttää big data -analytiikkaa. Kun nämä tärkeät digitaaliset työkalut otetaan käyttöön niin alhaisella tasolla, eurooppalaiset pk-yritykset voivat jäädä paitsi muiden maiden yrityksistä - esimerkiksi 74% Singaporen pk-yrityksistä on todennut, että pilvipalvelut ovat yksi investoinneista, joilla on mitattavin vaikutus mutta menettää kentän suurempia EU: n yrityksiä vastaan.

Suuremmat yritykset piilottavat valtaosan pk-yritykset digitaalitekniikan integroinnissa - noin 38.5% suuryrityksistä hyödyntää jo edistyneiden pilvipalvelujen etuja, kun taas 32.7% luottaa big data -analytiikkaan. Koska pk-yrityksiä pidetään Euroopan talouden selkärangana, on mahdotonta kuvitella onnistunutta digitaalista siirtymistä Euroopassa ilman, että pienemmät yritykset lisäävät vauhtia.

Digitaalinen kuilu kansalaisten välillä

Vaikka Eurooppa onnistuisi kuitenkin kaventamaan nämä aukot digitaalisessa infrastruktuurissa, se merkitsee vain vähän
ilman inhimillistä pääomaa sen tukemiseen. Noin 61 prosentilla eurooppalaisista on vähintään digitaaliset perustaidot, vaikka tämä luku onkin hälyttävän alhainen joissakin jäsenvaltioissa - esimerkiksi Bulgariassa vain 31 prosentilla kansalaisista on edes perustavanlaatuiset ohjelmistotaidot.

EU: lla on edelleen vaikeuksia varustaa kansalaisiaan edellä mainitut perustaidot, joista on yhä enemmän tulossa edellytys monille työtehtäville. Tällä hetkellä vain 33 prosentilla eurooppalaisista on edistyneempiä digitaalisia taitoja. Tieto- ja viestintätekniikan (ICT) asiantuntijat puolestaan ​​muodostavat vähäisen 3.4 prosenttia EU: n kokonaistyövoimasta - ja vain yksi kuudesta on naisia. Ei ole yllättävää, että tämä on luonut vaikeuksia pk-yrityksille, jotka kamppailevat rekrytoida näitä erittäin kysyttyjä asiantuntijoita. Noin 1% Romaniassa ja Tšekissä toimivista yrityksistä ilmoitti ongelmista yrittäessään täyttää tietotekniikan asiantuntijoiden tehtäviä, mikä hidastaa epäilemättä näiden maiden digitaalisia muutoksia.

Viimeisimmässä DESI-mietinnössä tuodaan voimakkaasti esiin äärimmäiset erot, jotka jatkavat Euroopan digitaalisen tulevaisuuden estämistä, kunnes niihin puututaan. Eurooppalainen osaamisohjelma ja muut ohjelmat, joiden tarkoituksena on valmistaa EU: ta sen digitaaliseen kehitykseen, ovat tervetulleita askelia oikeaan suuntaan, mutta eurooppalaisten päättäjien tulisi laatia kattava järjestelmä koko ryhmän nopeuttamiseksi. Heillä on myös erinomainen tilaisuus tehdä niin - 750 miljardin euron elvytysrahasto, jota ehdotettiin Euroopan blokin auttamiseksi nousemaan koronaviruspandemian jälkeen. Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen on jo korostanut, että tähän ennennäkemättömään investointiin on sisällyttävä määräyksiä Euroopan digitalisaatiosta: DESI-mietinnössä on tehty selväksi, mitkä digitaaliset aukot on korjattava ensin.

Continue Reading

Pankkitoiminta

Meillä ei ole varaa veroparatiiseihin #Coronaviruksen aikakaudella

Julkaistu

on

Ison-Britannian liittokansleri Rishi Sunak, nimitetty tehtävään vähän yli kuukausi sitten, ilmoitti Yhdistyneen kuningaskunnan tärkein poliittisten toimenpiteiden sarja toisen maailmansodan jälkeen perjantaina 20. maaliskuuta.  Lakaisupaketti - mikä sisältää 30 miljardin punnan veroloma yrityksille ja hallituksen sitoumus maksaa osa kansalaisten palkoista ensimmäistä kertaa Ison-Britannian historiassa - olisi ollut mahdoton ajatella konservatiivisen hallinnon vasta viikkoja sitten. Toimenpiteiden ennennäkemättömä luonne, samoin kuin gravitas, joiden avulla Sunak ilmoitti niistä, ajoi kotiin todellisen taloudellisen tsunamin, jonka koronaviruspandemia on vapauttanut.

Globaali talous yhtenä kommentoijana huomattava, on sydämenpysähdys. Keskuspankeilla Tokiosta Zürichiin on silvottu korot - mutta tämä voi vain auttaa lievittämään kipua miljoonilta työntekijöiltä, ​​jotka jäävät kotiin, kokoonpanolinjat pysähtyvät ja osakemarkkinat ovat pudonneet.

Melkein mahdotonta ennustaa taloudellisten vahinkojen koko laajuutta, kun suurin osa maailmasta taistelee edelleen viruksen eksponentiaalisen leviämisen hillitsemiseksi, ja vaikka niin paljon on edelleen epävarmaa. Voiko virus esimerkiksi häivyttää tiukkojen karanteenitoimenpiteiden ja lämpimämmän sää yhdistelmän ansiosta - palata vain kostoksella syksyllä, aiheuttaen tuhoisan kaksinkertaisen upotuksen taloudelliseen toimintaan?

On melkein varmaa, että Eurooppa on kääntymässä uuteen finanssikriisiin. "Satunnaiset ajat vaativat poikkeuksellisia toimenpiteitä" hyväksytty EKP: n pääjohtaja Christine Lagarde, korostaen, että "sitoumuksellemme euroon ei ole rajoja". Blokin tärkeimmät taloudet, joista osa oli flirttailu Taantuman kanssa jo ennen pandemiaa, varmasti ylitä 3 prosentin alijäämärajat. He ovat Todennäköisesti pelata nopeasti ja löysästi myös EU: n valtiontukisääntöjen kanssa, koska kovien yritysten - etenkin suurten lentoyhtiöiden, kuten Air France ja Lufthansa - on ehkä kansallistettava, jotta ne eivät taittuisi.

Poliittisten päättäjien yrittäessä pitää taloudensa liikkeellä pinnalla tämän pandemian akuutin vaiheen aikana - ja sen jälkeen - he tarvitsevat kaikki tulonromat. On siis törkeää, että noin 7 biljoonaa dollaria yksityisiä varoja on kätketty pois salassapitoalueilla, kun taas offshore-veroparatiisien välityksellä tapahtuva yritysveron välttäminen kuluttaa jopa 600 miljardia dollaria vuodessa valtion kassaan. Uusi tutkimus ilmoitettu että 40% monikansallisten yritysten voitoista ruiskutetaan ulkomaille.

Tax Justice Network -verkosto on tunnistanut "välttämisen akselin" - Yhdistyneen kuningaskunnan, Alankomaiden, Sveitsin ja Luxemburgin -, jotka yhdessä muodostavat kokonaan puolet maailman veropetoksista. Yhdistyneellä kuningaskunnalla on erityinen vastuu siitä, ettei sen merentakaisilla alueilla tapahtuneita laajamittaisia ​​taloudellisia väärinkäytöksiä voida torjua. Vaikka NHS: n henkilöstö koronavirusepidemian etulinjassa on ilmaistuna on huolissaan siitä, että niitä kohdellaan ”tykkirehuna” keskeisellä suojalaitteiden puutteen keskellä, ja maailman kolme pahamaineisinta offshore-piilopaikkaa ovat Britannian merentakaiset alueet.

Tunnetuin on todennäköisesti Caymansaaret, joita EU sijoitettu veroparatiisin mustalle listalle aiemmin tänä vuonna. Vuosikymmenien ajan viattomia yrityksiä Enronista Lehman Brothers -yhtiöihin varastettu heidän ongelmallisen omaisuudensa idyllisillä saarilla, kun taas kaivosjättiläisen Glencoren kaltaiset yritykset väittävät rahoittaneen lahjusvaroja Britannian merentakaisten alueiden kautta.

Caymanit ovat äskettäin yrittäneet menettää tämän maineen verollisena villinä länsinä lupatensa paljastaa yritysomistajat vuoteen 2023 mennessä - muutoksen, joka saattaisi saaren kansakunnan EU: n direktiivien mukaiseksi. Sillä välin kuitenkin jatkuu tarinoita, jotka kuvaavat kuinka häikäilemättömät yritykset hyödyntävät Caymansin rentoa sääntelyä.

Vain muutama kuukausi sitten Gulf Investment Corporation (GIC) - kuuden Persianlahden maan yhdessä omistama rahasto -kysyi Sekä Caymanin että Yhdysvaltojen tuomioistuimet tutkivat "satoja miljoonia dollareita", jotka ovat ilmeisesti kadonneet Caymans-pohjaisen rahoitusvälineen Port Fund -rahastosta.

Oikeudenkäyntien mukaan satamarahaston sponsori, KGL Investment Company, on saattanut olla mukana satamarahaston varojen myynnistä Filippiineillä saatujen varojen hyödyntämisessä. GIC väittää, että satamarahasto myi filippiiniläinen infrastruktuurihankkeen noin miljardilla dollarilla - mutta julkisti vain 1 miljoonan dollarin tuotot ja maksoi vain 496 miljoonaa dollaria rahaston sijoittajille.

"Kadonnut" 700 miljoonaa dollaria ei tietysti vain haihtunut eetteriin. Vaikuttaa erittäin todennäköiseltä, että ristiriita on ainakin osittain suuntautunut kohti kalliita edunvalvontaponnisteluja, jotka Satamarahasto on kiinnittänyt entisten päälliköidensä Marsha Lazarevan ja Saeed Dashtin vetämiseen Kuwaitin vankilasta, missä heidät on lukittu tuomitsemisen jälkeen. julkisten varojen väärinkäytöstä. Suurtehoinen lobbaus kampanja on hoitanut miljoonien dollarien välilehden ja köyttänyt kaikki FBI: n päällikkö Louis Freehistä vuosina 1993-2001 Cherie Blairiin, entisen Ison-Britannian pääministerin Tony Blairin vaimoon.

Sordid-saaga on täydellinen esimerkki siitä, kuinka ovelat yritykset voivat hyödyntää sääntelyvalvonnan puuttumista caymanien kaltaisissa veroparatiisissa pitääkseen käteisvaroja julkisista kassavaroistaan. Tällaisia ​​esimerkkejä on lukemattomia. Netflix kuulemma siirtää rahaa kolmen eri hollantilaisen yrityksen kautta pitääkseen maailmanlaajuisen verolaskunsa alhaisena. Vain kuukausia sitten, teknisen titaanin Google käytti hyväkseen verolajeista, jotka kutsuttiin kaksois-irlantilaiseksi, hollantilaiseksi voileipäksi, kanavoimalla valtavia summia Irlannin kautta "kummitusyrityksille" veroparatiisissa, mukaan lukien Bermuda ja Jersey, molemmat Britannian riippuvuus.

Eurooppalaisilla johtajilla ei ole enää varaa toimettomuuteen näiden taloudellisten mustien aukkojen poistamiseksi. Ibrahim Mayaki, äskettäin perustetun YK: n laittomia rahavirtoja käsittelevän paneelin puheenjohtaja huomata uudelleend että "offshore-veroparatiisissa piilotettu, raaka-aineyritysten kautta pesemä ja julkisesta kassakaapista suoraan rahat olisi käytettävä köyhyyden lopettamiseen, jokaisen lapsen kouluttamiseen ja sellaisen infrastruktuurin rakentamiseen, joka luo työpaikkoja ja lopettaa riippuvuutemme fossiilisista polttoaineista".

Juuri nyt se pitäisi suunnata kriittisten hoitovuoteiden jälkiasennukseen varmistamalla, että koronaviruspotilaita hoitavilla italialaisilla lääkäreillä on käsineet, jotka voivat pelastaa heidän henkensä, ja tuettava Euroopan pienyrityksiä, jotta he eivät mene vatsaan.

Continue Reading
Mainos
Mainos

Nousussa