Liity verkostomme!

Lausunto

Merirosvo-Euroopan parlamentin jäsen Assangen tuomiosta: Rohkaise ilmiantajia, älä hiljennä heitä!

SHARE:

Julkaistu

on


Euroopan parlamentin jäsen Patrick Breyer kommentoi Britannian korkeimman oikeuden päätöstä hyväksyä Wikileaksin perustajan Julian Assangen valitus hänen välittömästä luovuttamisestaan ​​Yhdysvaltoihin:


"Tämänpäiväinen oikeuden päätös antaa toivoa, että Euroopan ihmisoikeudet ja tuomioistuimet suojelevat epäoikeudenmukaisuutta, vallan väärinkäyttöä, korruptiota ja sotarikoksia soveltamatta kaksoisstandardeja ystäviin ja vihollisiin. Toivon, että sen sijaan, että se pelottaisi ilmiantajia ja toimittajia maailmanlaajuisesti, kuten on tarkoitettu Yhdysvaltoihin, heitä rohkaisee merkittävä tuomio oikeudenkäynnin lopussa.

”Se, että EU:n komission puheenjohtaja von der Leyen vaikenee tapauksesta, on häpeällistä, mutta osoitus chatinhallintasuunnitelmien äidistä, joka haluaa pitää omat viralliset tekstiviestinsä lääkeyhtiöiden kanssa salassa. Minulle merirosvona hallituksen toiminnan avoimuus on minkä tahansa demokratian välttämätön perusta. Avoimuus ei saa olla rikos!"

Perjantaina 31 Euroopan parlamentin jäsentä oli lähettänyt Breyerin aloitteen Britannian sisäministerille kirjeen, jossa vaadittiin Julian Assangen vapauttamista. Korkeimman oikeuden päätös tarkoittaa, että hän voi tehdä uuden valituksen päätöksestä, jolla hänet luovutetaan Yhdysvaltoihin oikeuden eteen sotilassalaisuuksien vuotamisesta. Hän voi kyseenalaistaa amerikkalaiset vakuutukset, että hän saisi oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin.

Julian Assangen syntyperäinen Australia on pyytänyt Yhdysvaltain presidenttiä Joe Bideniä luopumaan syytteestä ja sallimaan hänen palata kotiin. Presidentti Biden on sanonut harkitsevansa pyyntöä.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa