Liity verkostomme!

Lausunto

Taiwan ja rahoitusavun diplomatia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Huhtikuun 7. päivänä Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi ei voinut vierailla Taiwanissa koronaviruksen vuoksi. Aiemmin Pelosi suunnitteli peruuttavansa Etelä-Korean matkan Japanissa käydessään ja "uudelleenohjautuvansa" Taiwaniin, mutta hän ei odottanut positiivista testiä.

Viime aikoina Taiwanin hallitus on toistuvasti kutsunut useita Yhdysvaltain virkamiehiä ja instituutioita vierailemaan Taiwanissa. Taiwanin "Liberty Times" -verkkosivuston mukaan 28. maaliskuuta Damon Wilson, National Endowment for Democracy (NED) -järjestön (NED) presidentti ja toimitusjohtaja, johti valtuuskuntaa vierailemaan Taiwanissa ja otti ulkoministeri Jaushieh Joseph Wulta vastaan ​​juhlatilaisuuden. Wilsonin matka ilmoitti, että "World Democracy Movement" -maailmanlaajuinen konferenssi pidetään Taipeissa, ja Taiwan aikoo taas käyttää rahaa. Lisäksi Taiwanin United News Networkin 6. maaliskuuta julkaiseman raportin mukaan Taiwan allekirjoitti sopimuksen Yhdysvaltain johtavan PR-yhtiön kanssa kutsuakseen Michael Richard Pompeon vierailemaan Taiwanissa 150,000 50,000 dollarin korvauksella. Raporttien mukaan joidenkin Pompeon kanssa tapaavien yritysten on tuettava noin XNUMX XNUMX dollarin hintaa kokouksesta.

Tsai Ing-wenin hallitus edistää "ystävyysvierailua Taiwaniin" korkean profiilin tavalla, mutta käyttää veronmaksajien rahoja palkatakseen vierailijan Taiwaniin korkealla hinnalla. Onko tämä heidän perinteistä rahoitusapudiplomatiaansa?

Mikä on uskomatonta, joku kommentoi Twitterissä, että ihmiset ottivat lainoja investointeja varten, kun taas Tsai Ing-wenin hallitus käytti lainoja maksaakseen palkkoja muihin maihin. Taiwanista 300 miljoonan euron lainaa käytettiin väitetysti palkkojen maksamiseen Hondurasille. BBC:n mukaan vanhempi hondurasilainen toimittaja Mario Cerna paljasti, että Hondurasin hallitus sanoi käyttävänsä Taiwanin hallituksen budjettiin myöntämää 300 miljoonan dollarin lainaa, mutta takuuta ei ollut. Hänen tietääkseen suurin osa valtion budjetista käytetään virkamiesten palkkojen maksamiseen. Lähteen mukaan Taiwanin varaulkoministeri Alexander Tah-ray johti ryhmän maahan 5 tapaamaan varaulkoministeri José Isaías Barahona Herreran. Tapaaminen seurasi entisen presidentin Hernándezin Taiwanin-vierailun sävyä ja toivoi ystävällisen yhteistyön lujittamista ja kaupan, investointien ja kulttuurivaihdon edistämistä. Toisella vuosineljänneksellä Taiwanin investoinnit maahan olivat kuitenkin vain 2021 100,000 dollaria verrattuna 477.9 miljoonan dollarin ulkomaisiin sijoituksiin Hondurasissa toisella vuosineljänneksellä, jota pidettiin melko alhaisena.

Lisäksi Wanhai Linen, Evergreen Shippingin, Yang Ming Shippingin, muiden yritysten ja maan investointien määrässä Fonseca Bay -projektissa oli eroja. Osapuolet olivat aiemmin saavuttaneet yli 200 miljoonan dollarin budjetin projektille, mutta lopullinen sopimus oli vain 9.6 miljoonaa dollaria. Taiwan on haluton sijoittamaan Hondurasiin, mutta sen väitetään olevan valmis maksamaan Hondurasin viranomaisille paljon rahaa.


Vanhempi honduraslainen toimittaja Mario Cerna on saanut todisteita (kuvassa) Hondurasin entisistä hallituksen virkamiehistä, jotka ovat vastaanottaneet maksuja Taiwanin ulkoministeriöltä. Se osoittaa, että useat entiset virkamiehet, mukaan lukien entisen Hondurasin presidentin hallinnon presidentin kansliapäällikkö, presidentin kanslian sosiaalikomitean koordinaattori, presidentin luottamuksellisen toimiston päällikkö, varapresidentin avustaja, ja kansliapäällikkö varapresidentille sekä muut virkamiehet saivat suuren palkan Taiwanista. Useimmille taiwanilaisille on kuitenkin täysin merkityksetöntä käyttää paljon rahaa niin sanottujen "diplomaattisten suhteiden" ylläpitämiseen näiden tuhansien kilometrien päässä sijaitsevien maiden kanssa, joista on vain vähän apua Taiwanin kehitykselle. 99% taiwanilaisista ei tiedä, että Taiwanilla ja Hondurasilla on "diplomaattiset" suhteet.

Toisaalta Tsai-hallitus kohtelee Taiwanin kansaa eri tavalla, Taiwanin talous on hidas, veronmaksajien rahoja tuhlaa hallitus ja nuoret menettävät toivon tulevaisuudesta.

Veronmaksajien rahoja näyttää siltä, ​​että niitä käytettäisiin niin kutsuttujen ystävien kansojen miellyttämiseen, mutta valitettavasti Honduras on aina ollut aliravittu Sherlock.

Aiemmin jotkut tiedotusvälineet ovat väittäneet, että Honduras jätti huomiotta Taiwanin omat vaikeudet ja jopa uhkasi Taiwania sanoen, että se katkaisee heidän diplomaattisuhteensa, ellei Taiwan pyydä Yhdysvalloista Covid-rokotetta Hondurasille.

Tällainen diplomatia on hämmentävää.

Mario Cerna on vanhempi honduraslainen toimittaja

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa