Liity verkostomme!

Belgia

# Kazakstanin ensimmäinen presidentti Nursultan Nazarbajevin 80. syntymäpäivä ja hänen roolinsa kansainvälisissä suhteissa

Julkaistu

on

Kazakstanin suurlähettiläs Belgian kuningaskunnassa ja Kazakstanin tasavallan Euroopan unionin edustuston päällikkö Aigul Kuspan tarkastelee Kazakstanin ensimmäisen presidentin Nursultan Nazarbajevin elämää ja saavutuksia.

Kazakstanin suurlähettiläs Aigul Kuspan

Suurlähettiläs Kuspan

6. heinäkuuta 2020 vietettiin 80 vuotta Kazakstanin tasavallan ensimmäisen presidentin Elbasy Nursultan Nazarbajevin syntymästä. Kotimaani nousu vain osasta Neuvostoliittoa luotettavaksi kumppaniksi kansainvälisissä suhteissa - mukaan lukien EU ja Belgia - on tarina johtamismenestyksestä, josta ensimmäinen presidentti pitäisi myöntää. Hänen täytyi rakentaa maa, perustaa armeija, oma poliisi, sisäinen elämämme, kaikkea tietä perustuslakiin saakka. Elbasyn oli muutettava kazakstanilaisten mieli 180 asteeseen totalitaarisesta hallinnosta demokratiaan, valtion omaisuudesta yksityisomaisuuteen.


Kazakstan kansainvälisissä suhteissa

Kazakstanin ensimmäinen presidentti Nursultan Nazarbajev teki vuonna 1991 historiallisen päätöksen luopua maailman neljännestä suurimmasta ydinaseista, mikä antoi Kazakstanille ja koko Keski-Aasian alueelle vapauden ydinaseista. Koska hänellä on voimakas halu tehdä maailmasta rauhallinen paikka meille kaikille, hänet tunnustetaan erinomaiseksi valtiomieheksi Kazakstanissa ja kaikkialla maailmassa.

Ennakoivasta diplomatiasta tuli yksi keskeisistä välineistä Kazakstanin suvereniteetin ja turvallisuuden varmistamisessa ja maan kansallisten etujen johdonmukaisessa edistämisessä. Monivektorisen yhteistyön ja käytännöllisyyden periaatteiden perusteella Nursultan Nazarbajev loi rakentavia suhteita lähimpien naapureidemme Kiinan, Venäjän, Keski-Aasian maiden ja muun maailman kanssa.

Eurooppalaisesta ja kansainvälisestä näkökulmasta ensimmäisen presidentin perintö on yhtä vaikuttava: Nursultan Nazarbajev on sitoutunut elämäänsä edistämään alueellista ja kansainvälistä rauhaa, vakautta ja vuoropuhelua. Eurooppalaisten kollegojensa kanssa hän on perustanut perustan tärkeälle EU: n ja Kazakstanin tehostetulle kumppanuus- ja yhteistyösopimukselle (EPCA). Hän aloitti lukuisia kansainvälisiä integraatiota ja vuoropuhelua koskevia prosesseja, kuten Astanan rauhanneuvottelut Syyriasta, YK: n yleiskokouksen päätöslauselman, jossa vaadittiin kansainvälistä ydintestien vastaista päivää, Aasian vuorovaikutusta ja luottamusta lisäävien toimenpiteiden konferenssin (CICA), Shanghain yhteistyöjärjestön ( SCO) ja turkkilaisten puhevaltioiden yhteistyöneuvosto (turkkilainen neuvosto).

Nursultan Nazarbajev YK: n turvallisuusneuvostossa 2018

Kazakstanin puheenjohtajuus Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä (Etyj) vuonna 2010 ja YK: n turvallisuusneuvostossa tammikuussa 2018 (jotka muodostavat koko maailman turvallisuusasioiden esityslistan) ovat osoittaneet Nursultanin valitseman tien menestyksen ja elinkelpoisuuden. Nazarbajev kansainvälisellä areenalla.

Etyjin huippukokous Nur-Sultanissa, 2010

Kazakstanin ja EU: n suhteet

Kazakstan on tärkeä ja luotettava kumppani Euroopan unionille. Eurooppalaisten kollegojensa kanssa ensimmäinen presidentti on luonut perustan EU: n ja Kazakstanin tehostetulle kumppanuus- ja yhteistyösopimukselle (EPCA), joka tuli voimaan 1. maaliskuuta 2020. Sopimus merkitsee Kazakstanin ja Euroopan suhteiden aivan uuden vaiheen alkua. ja tarjoaa laajat mahdollisuudet rakentaa täysimittaista yhteistyötä pitkällä tähtäimellä. Olen vakuuttunut siitä, että sopimuksen tehokas täytäntöönpano antaa meille mahdollisuuden monipuolistaa kauppaa, laajentaa taloudellisia siteitä, houkutella investointeja ja uutta tekniikkaa. Yhteistyön merkitys heijastuu myös kauppa- ja sijoitussuhteisiin. EU on Kazakstanin tärkein kauppakumppani, jonka osuus ulkomaankaupasta on 40 prosenttia. Se on myös kotimaani tärkein ulkomainen sijoittaja, jonka osuus on 48% kaikista (brutto) suorista ulkomaisista sijoituksista.

Nursultan Nazarbajev ja Donald Tusk

Kahdenväliset suhteet Belgiaan ja Kazakstaniin

Minulla on akkreditointi Belgian kuningaskunnan suurlähettilääksi, ja olen iloinen siitä, että Kazakstanin ja Belgian suhteita on vahvistettu jatkuvasti kotimaani itsenäisyyden jälkeen. Belgian kuningaskunta tunnusti 31. joulukuuta 1991 virallisesti Kazakstanin tasavallan valtion suvereniteetin. Kahdenvälisten suhteiden perusta perusti presidentti Nazarbajevin virallisen vierailun Belgiaan vuonna 1993, missä hän tapasi kuningas Boudewijn I: n ja pääministeri Jean-Luc Dehaenen.

Nursultan Nazarbajev vieraili Brysselissä kahdeksan kertaa, viimeksi vuonna 2018. Belgian ja Kazakstanin välillä on järjestetty kulttuurivaihtoa korkean tason vierailujen ulkopuolella. Vuonna 2017 maamme juhlivat kahdenvälisten suhteidensa 25. vuosipäivää. Belgian puolella Kazakstaniin on myös käyty useita korkean tason vierailuja. Pääministeri Jean-Luc Dehaenen ensimmäinen vierailu vuonna 1998 sekä kaksi kruununprinssin ja Belgian kuninkaan Philippen vierailua vuosina 2002, 2009 ja 2010. Parlamenttien väliset suhteet ovat kehittymässä positiivisesti tehokkaana välineenä poliittisen vuoropuhelun vahvistamisessa.

Tapaaminen kuningas Philippen kanssa

Vahva diplomaattisuhde on kehittynyt jatkuvasti tukemalla molempia osapuolia hyödyttäviä kauppasuhteita. Myös Belgian ja Kazakstanin väliset taloudelliset vaihdot ovat kasvaneet huomattavasti vuodesta 1992, ja niiden painopistealueet ovat energia-, terveydenhuolto-, maatalousalat, merisatamien välinen yhteistyö ja uusi tekniikka. Vuonna 2019 kaupallisten pörssien määrä nousi yli 636 miljoonaan euroon. Kazakstanissa oli 1. toukokuuta 2020 mennessä rekisteröity 75 yritystä, joilla on Belgian omaisuutta. Belgian investointien määrä Kazakstanin talouteen on noussut 7.2 miljardiin euroon vuosina 2005-2019.

Virallinen vastaanotto Egmontin palatsissa

Ensimmäisen presidentin perintö

Ensimmäinen presidentti Nursultan Nazarbajev on johtanut kotimaani vuosille 1990 - 2019. 1990-luvun alkupuolella Elbasy opasti maata finanssikriisin aikana, joka koski koko Neuvostoliiton jälkeistä aluetta. Lisähaasteita odotettiin, kun ensimmäisen presidentin oli käsiteltävä vuoden 1997 Itä-Aasian kriisiä ja vuoden 1998 Venäjän finanssikriisiä, jotka vaikuttivat maamme kehitykseen. Elbasy toteutti vastauksena joukon talousuudistuksia talouden tarvittavan kasvun varmistamiseksi. Tänä aikana Nursultan Nazarbajev valvoi öljyteollisuuden yksityistämistä ja toi tarvittavat investoinnit Euroopasta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja muista maista.

Kazakstanista tuli historiallisten olosuhteiden vuoksi etnisesti monimuotoinen maa. Ensimmäinen presidentti varmisti kaikkien Kazakstanin ihmisten yhtäläiset oikeudet etnisestä ja uskonnollisesta kuuluisuudesta riippumatta valtion politiikan ohjausperiaatteena. Tämä on ollut yksi johtavista uudistuksista, jotka ovat johtaneet jatkuvaan poliittiseen vakauteen ja rauhaan sisäpolitiikassa. Talousuudistusten ja nykyaikaistamisen myötä maan sosiaalinen hyvinvointi on lisääntynyt ja kasvava keskiluokka on syntynyt. Vielä tärkeämpää on, että pääkaupungin siirtäminen Almatysta Nur-Sultaniksi uudeksi Kazakstanin hallinnolliseksi ja poliittiseksi keskukseksi on johtanut koko maan taloudelliseen kehitykseen edelleen.

Yksi tärkeimmistä haasteista, joita Nursultan Nazarbajev haastoi maalle, oli Kazakstanin strategia 2050. Ohjelman tavoitteena on mainostaa Kazakstan yhdeksi maailman 30 kehittyneimmästä maasta. Se on käynnistänyt Kazakstanin talouden ja kansalaisyhteiskunnan nykyaikaistamisen seuraavan vaiheen. Ohjelma on johtanut viiden institutionaalisen uudistuksen toteuttamiseen sekä maan 100 konkreettisen vaiheen suunnitelmaan talouden ja valtion instituutioiden nykyaikaistamiseksi. Ensimmäisen presidentin kyky kehittää rakentavia kansainvälisiä ja diplomaattisia suhteita on ollut johtava tekijä maan kehityksessä ja se on johtanut miljardien euron investointien virtaukseen Kazakstaniin. Samaan aikaan kotimaani on liittynyt maailman 50 parhaan kilpailukykyisen talouden joukkoon.

Kohokohta ensimmäisen presidentin perinnöstä oli hänen päätös olla jatkamatta ydinasevaltiota. Tätä lupausta tuettiin sulkemalla maailman suurin ydintestauspaikka Semipalatinskissa sekä luopumalla kokonaan Kazakstanin ydinaseohjelmasta. Elbasy oli myös yksi Euraasian integraatioprosesseja edistävistä johtajista. Tämä yhdentyminen johti Euraasian talousunioniin, joka on kasvanut suureksi jäsenmaiden yhdistykseksi, joka takaa tavaroiden, palvelujen, työvoiman ja pääoman vapaat virrat ja on hyödyttänyt Kazakstania ja sen naapureita.

Vuonna 2015 ensimmäinen presidentti Nursultan Nazarbajev ilmoitti, että vaalit olisivat hänen viimeinen ja että ”kun institutionaaliset uudistukset ja talouden monipuolistaminen on saatu aikaan; maan tulisi olla läpikäymässä perustuslaillista uudistusta, joka edellyttää vallan siirtoa presidentistä parlamentille ja hallitukselle."

Astuessaan asemastaan ​​vuonna 2019, jonka tilalle tuli nopeasti Kassym-Jomart Tokayev, uusi johto jatkoi toimintaansa ensimmäisen presidentin taloudellisen kehityksen ja rakentavan kansainvälisen yhteistyön hengessä.

Kuten presidentti Tokajev mainitsi äskettäisessä artikkelissaan: "Epäilemättä vain todellinen, viisas ja tulevaisuuteen suuntautunut poliitikko voi valita oman polunsa, joka on kahden maailmanosan - Euroopan ja Aasian, kahden sivilisaation - läntisen ja itäisen, kahden järjestelmän - välillä. - totalitaarinen ja demokraattinen. Kaikilla näillä komponenteilla Elbasy pystyi muodostamaan uuden tyyppisen valtion, jossa yhdistyvät Aasian perinteet ja länsimaiset innovaatiot. Nykyään koko maailma tuntee maamme rauhaa rakastavana avoimena valtiona, joka osallistuu aktiivisesti integraatioprosesseihin. "

Vierailu Belgiaan 12. ASEM-huippukokoukseen 2018

Belgia

Belgia tutkii EU: n huippu-ajatustankkerin yhteyksiä Kiinaan

Julkaistu

on

Belgian turvallisuuspalvelut tutkivat entistä Yhdistyneen kuningaskunnan diplomaattia ja entistä Euroopan komission virkamiestä, joka johtaa Brysselin ajatushautomoa, epäiltynä arkaluonteisten tietojen toimittamisesta Kiinalle - väitteet, jotka hän kiistää. EU-Aasia-keskusta johtava Fraser Cameron hylkäsi "absurdina" tutkimuksen hänen väitetyistä kontakteistaan ​​kahteen Brysselissä akkreditoituun kiinalaiseen toimittajaan, jotka työskentelevät myös nimettömänä puhuvien belgialaisten turvallisuusviranomaisten mukaan Kiinan valtionministeriössä. turvallisuus ja Kiinan armeija, kuten raportoi Barbara Moens julkaisussa POLITICO.

Belgian viranomaiset, jotka puhuivat Poliitikko tiedotti tapauksesta myös belgialaisille sanomalehdille De Standaard ja L'Avenir. On epäselvää, mihin tutkimus saattaa johtaa, koska syytöksiä, joita hän saattaa kohdata, ei täsmennetty, eikä vakoilua - johon Belgian viranomaiset viittasivat - ei pidetä Belgian lain mukaan rikoksena. Tapausläheisen henkilön mukaan liittovaltion syyttäjänvirasto on aloittanut Cameronia koskevan tutkinnan, vaikka syyttäjä itse kieltäytyi kommentoimasta. Tapaus aloitettiin Belgian valtion turvallisuustutkinnan perusteella, jossa Cameronin väitetyn toiminnan arviointi saattoi muodostaa riskin Euroopan virkamiehille, vaikka he eivät tarkentaneetkaan, minkälaisen riskin hän saattaa aiheuttaa.

Ota yhteyttä Poliitikko kommentoidakseen Cameron sanoi sähköpostissa, että väitteet "ovat perusteettomia". Hän korosti, että hänellä on "laaja valikoima kiinalaisia ​​kontakteja osana tehtäviäni EU-Aasia-keskuksen kanssa, ja joillakin heistä voi olla kaksitoiminen tehtävä", mutta lisäsi: "Olen 15 vuotta sitten eläkkeellä virallisesta työstä ja minulla ei ole pääsyä arkaluonteisiin tietoihin. "

Cameron sanoi, että hänen asianajajansa ei ollut tietoinen siitä, että asia olisi aloitettu, ja lisäsi: "Itse syytökset ovat ilmeisesti vahingollisia, mutta ne ovat todella järjettömiä, jos lopetat ajatella niitä hetkeksi." Cameron, joka on EU-Aasia-keskuksen verkkosivuilla olevan ilmoituksen mukaan "asunut ja työskennellyt Belgiassa 20 vuotta" ja on "vieraileva professori useissa Aasian yliopistoissa", epäilee Belgian tiedustelupalvelun saavansa tuhansia euroja luottamuksellinen - mutta ei välttämättä luokiteltu - poliittinen ja taloudellinen tieto kiinalaisille Euroopan instituutioista.

Erillisessä sähköpostissa L'Avenirille, nähnyt Poliitikko, Cameron sanoi, että EU-Aasia-keskus saa "pienen vuosittaisen avustuksen" Kiinan EU: n diplomaattiselta edustustolta EU: n ja Kiinan suhteita koskevien tapahtumien järjestämiseksi. "Tämä on ainoa kiinalaisilta saatu rahoitus", hän sanoi.

Cameron lisäsi vastauksessaan L'Avenirille, että EU: n ja Aasian keskuksen viimeaikainen toiminta, mukaan lukien tämän viikon virtuaalisen EU-Kiinan huippukokouksen verkkoseminaari, osoitti, että "olemme erittäin kriittisiä Kiinaa kohtaan". "Lähellä Pekingiä" Poliitikko kerrottiin kahden väitetysti mukana olleen kiinalaisen toimittajan nimet, mutta hän ei pystynyt vahvistamaan heidän asemaansa itsenäisesti.

Belgian turvallisuusvirkailijoiden mukaan epäillyt toimet olivat jatkuneet useita vuosia, mutta he eivät sanoisi, sisältyikö siihen Cameronin aika komissiossa ennen hänen eläkkeelle siirtymistä vuonna 2006. Yksi komission virkamies, joka puhui nimettömänä, Cameronin tiedettiin olevan ”hyvin lähellä Pekingiä”. Koska vakoilu ei ole luokiteltu rikokseksi Belgiassa, syyttäjät ovat jo pitkään vaatineet maan vakoilulain päivittämistä, joka on peräisin 1930-luvulta.

Tämä tarkoittaa sitä, että syyttäjien on ehkä tunnistettava muut rikokset, jos he haluavat nostaa syytöksiä - mikä tapahtui entisen belgialaisen diplomaatin Oswald Gantoisin tapauksessa. Hänet tutkittiin tietojen vuotamisesta Venäjän salaisille yksiköille koko uransa ajan. Hänet tuomittiin vuonna 2018 laittomasta yhteistyöstä väärentämisen tekemiseksi. Syyttäjät ovat maininneet Belgian roolin diplomaattikeskuksena, joka isännöi EU: n toimielimiä ja Naton päämajaa, perusteena vakoilun määritelmän laajentamiselle kansallisessa lainsäädännössä syytteeseenpanon helpottamiseksi.

Nykyinen liittovaltion oikeusministeri Koen Geens Flanderin kristillisdemokraattisesta puolueesta CD&V yrittää ajaa vakoilulakia parlamentin välityksellä, mutta on edistynyt vain vähän hallituksen muodostamisen umpikujan takia vuoden 2018 lopusta lähtien. "Ministeri ja CD&V ovat pyytäneet pitkään äänestää ehdotuksesta ”, ministerin tiedottaja sanoi. Aiemmin tänä vuonna saksalaiset syyttäjät paljastivat epäilevänsä toista entistä EU: n virkamiestä tietojen toimittamisesta Kiinalle. Saksan kansalainen Gerhard Sabathil, diplomaatti, josta tuli edunvalvoja, kiisti väitteet eikä häntä ole toistaiseksi pidätetty eikä syytetty.

Continue Reading

Belgia

# COVID-19 - Sassoli: Strasbourg julisti punaisen alueen

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli (Kuvassa) sanoi: "Euroopan parlamentin kotipaikka on Strasbourg, tämä määrätään perussopimuksissa, joita haluamme kunnioittaa. Olemme tehneet kaikkemme jatkaaksemme Strasbourgin täysistuntojemme normaalia kulkua. Pandemian elpyminen monissa maissa jäsenvaltiot ja Ranskan viranomaisten päätökset luokitella koko Ala-Reinin departementti punaiseksi alueeksi, pakottavat meidät harkitsemaan muutosta Strasbourgiin.

"Vaikka olemme hyvin pettyneitä tähän päätökseen, meidän on otettava huomioon, että Euroopan parlamentin hallinnon siirtäminen merkitsisi karanteenia koko henkilöstölle heidän palatessaan Brysseliin. Menemme vaikeissa ajoissa ja olen kiitollinen kaikesta Strasbourgin kaupungin, terveysviranomaisten ja hallituksen yhteistyö, saatavuus ja asiantuntemus. Euroopan parlamentin halu on palata Strasbourgiin, ja olemme varmoja, että pandemian laskiessa tämä tapahtuu. Euroopan parlamentin täysistunto 14. – 17. syyskuuta pidetään Brysselissä. "

Continue Reading

Belgia

Syvä huoli Brysselissä korruption torjunnasta #Ukraina

Julkaistu

on

Ukrainan korruption torjunnan brysseliläiset tarkkailijat ovat ilmaisseet syvän huolestuneisuutensa viimeisen viiden vuoden aikana toteutetun politiikan tehokkuudesta Kiovassa sijaitsevan Polita-ajatushautomon ja Brysselin lehdistöklubin välisessä verkkovuoropuhelussa 2. syyskuuta, kirjoittaa Willy Fautré, Ihmisoikeudet ilman rajoja.

On 28 elokuuperustuslakituomioistuin julisti asetuksen presidentti Petro Poroshenko huhtikuussa 2015 nimittämällä Artem Sytnyk kuten Ukrainan kansallisen korruptiontorjuntatoimiston (NABU) johtaja perustuslain vastainen.

Toukokuussa 2020, perustuslakituomioistuin sai 51 parlamentin jäsenen esityksen haastava det presidentin perustuslainmukaisuus nimittäminen Sytnyk NABU: n johtajana viisi vuotta aikaisemmin. Jotkut korruptionvastaiset vahtikoirat pitävät Sytnykiä uhrina kulissien takana järjestetyistä miljardeista liikemiehistä, kuten Igor Kolomoisky ja Oleg Bakhmatyuk, sekä sisäministeri Arsen Avakovista. NABU on tutkinut niiden yritysten ja Avakovin perheen kiistanalaista toimintaa.

Tämä viimeisin tapaus oikeuslaitoksen uudistusten kuohkealla tiellä osoittaa, että korruption vastaista politiikkaa heikentävät edelleen Ukrainan erittäin voimakkaat sidosryhmät. On myös liian monia korruptiontorjuntalaitoksia, joita syyttäjät, tuomarit ja parlamentin jäsenet voivat manipuloida erittäin rikkaiden liikemiehien palkkalistoilla.

Ukrainan kansallinen korruptiontorjuntavirasto (NABU)

NABU perustettiin vuonna 2015. Tällä hetkellä sillä on 653 työntekijää, mukaan lukien 245 etsivää, joille maksetaan korkeita palkkoja korruption houkutusten lieventämiseksi.

NABU ylpeilee avaamisestaan 406 rikosprosessia ja palveli 125 henkilöt maksujen kanssa dvuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla. Kuitenkin vain 33 tapausta on lähetetty oikeuteen ja minän yhteensä, vain viisi tuomiota on annettu kuudelle henkilölle.

Yksi Ukrainan ihmisoikeusjärjestöjen moitteista on, että vuodesta 2015 lähtien yhtään merkittävää korruptoitunutta virkamiestä ei ole tuomittu. Kyiv Post ilmoitti 21. helmikuuta 2020 julkaistussa lehdessä, että 1 mennessä vain 2020 syyllistä oli annettu viiden vuoden aikana ja että näistä vain alemman tason byrokraateista oli tuomittu ja pienempiä järjestelmiä oli purettu. Kaksi vertauskuvallista tapausta, monien muiden joukossa, ovat edelleen ratkaisematta.

Ensimmäinen tapaus koskee Igor Kolomoiskyn ja Gennadiy Bogolyubovin omistamaa Privatbankia. Se oli koordinoitujen petosten kohteena mikä johti tappioina määrältään ainakin YhdysvallatD 5.5 miljardia ennen kansallistamista Viimeisenä keinona Ukrainan veronmaksajien oli pelastettava tämä pankki.

Rotterdam + -järjestelmän tapauksessa vilpillisen energian ylihinnan arvioidaan olevan yli US710 miljoonaa euroa. Suurimman edunsaajan sanotaan olevan liikemies Rinat Akhmetov, joka hallitsee 90 prosenttia Ukrainan hiilestä.

Oikeusneuvosto

Yksi erittäin kiistanalainen toimielin on korkea oikeusneuvosto, jonka tehtävänä on määrittää presidentti Volodymyr Zelensky Ukrainan parlamentille 22. kesäkuuta 2020 esittämän uuden oikeuslaitoksen uudistusluonnoksen tulos. Monilla sen jäsenillä on myrkyllinen maine ja heillä on syytetty korruptiosta ja eettisistä rikkomuksista, jotka he kiistävät.

Yksi Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) kriteereistä maksu USD 5 miljardia uudistusohjelmaa varten oli, että Ukrainan on luotava komissio, jonka tehtävänä on seurata ja erottaa pilaantuneita korkean oikeusneuvoston jäseniä. Tämän komission oli määrä olla mukana ulkomaisia ​​asiantuntijoita puolueettomuuden takaamiseksi. Uudessa lakiesityksessä ei kuitenkaan suunnitella tällaisen komission perustamista eikä kiistanalaisten jäsenten erottamista Korkea oikeusneuvosto yksinomaan sen jäsenten enemmistö ilman ulkomaisia ​​asiantuntijoita.

Lisäksi Ukrainan IMF: n kanssa tekemän sopimuksen mukaan Kiovilla oli velvollisuus perustaa tuomarien korkea pätevyyskomissio 7. helmikuuta mennessä. Tämä olisi toimivaltainen elin tuomareiden palkkaamisessa ja erottamisessa, ja siihen kuuluisi myös ulkomaisia ​​asiantuntijoita. Korkean neuvoston olisi pitänyt nimittää nämä ulkomaiset asiantuntijat ennen tammikuun puoliväliä, mutta he eivät olleet.

Sen sijaan joulukuussa 2019 korkein oikeusneuvosto julkaisi nopeasti säännöt, jotka antoivat kansainvälisiltä asiantuntijoilta merkittävän roolin päätöksentekoprosesseissa, mikä oli suoraan ristiriidassa IMF: n sopimuksen kanssa.

Nyt, Zelenskyn uudessa lakiehdotuksessa määrätään, että valintalautakunta, joka koostuu kolmesta Ukrainan tuomarineuvoston jäsenestä ja kolmesta ulkomaisesta asiantuntijasta, valitsee uudet korkean tason jäsenet Tuomareiden pätevyyskomissio. Siinä todetaan myös, että ulkomaiset järjestöt voivat nimetä kansainväliset asiantuntijat, mutta ehdokkaiden palkkaamiseen on viimeinen sana korkeimmalla oikeusneuvostolla. Tämä avaa oven tämän prosessin manipulointiin ja todennäköisesti estää todellisia uudistuksia, aeräiden korruptiontorjunnan vahtikoirien mukaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kesäkuun lakiluonnoksessa ei noudateta IMF: n muistion oikeuslaitoksen uudistamista koskevia perusteita, joiden Ukrainan on noudatettava lokakuuhun 2020 mennessä saadakseen seuraavan erän USD 5 miljardia. Lainsäädäntö menee jopa päinvastaiseen suuntaan, koska se vahvistaa korkeaa neuvostoa, joka sabotoi aktiivisesti IMF: n uudistusohjelmaa.

Ei siis ole yllättävää, että 76% ​​suuresta yleisöstä ei luota oikeuslaitokseen helmikuussa julkaistun Razumkov-keskuksen kyselyn mukaan, koska on ilmeistä, että jopa uudistusprosessi on täynnä korruptiota.

Continue Reading
Mainos

Facebook

Twitter

Nousussa