Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Baku Energy Week avaa uuden luvun Azerbaidžanin energiasalkussa  

SHARE:

Julkaistu

on

Shahmar Hajiyev, kansainvälisten suhteiden analyysikeskuksen vanhempi neuvonantaja

Azerbaidžan isännöi Baku Energy Week -tapahtumaa, joka yhdisti kolme arvostettua tapahtumaa: 29. kansainvälinen Kaspianmeren öljy- ja kaasunäyttely (4.-6. kesäkuuta), 12. Kaspian kansainvälinen voima- ja vihreän energian näyttely (4.-6. kesäkuuta) ja 29. Baku Energy Forum (5. -6. kesäkuuta) yhden sateenvarjon alla. Tämän vuoden energiatapahtumiin on osallistunut noin 300 yritystä 37 maasta. Baku Energy Week kokosi yrityksiä, korkea-arvoisia vieraita, valtiomiehiä ja kansainvälisiä energia-alan asiantuntijoita useista maista. Myös Azerbaidžanin tasavallan presidentti Ilham Aliyev osallistui tähän tärkeään tapahtumaan ja puhui 29. Caspian Oil & Gas- ja 12. Caspian Power -näyttelyn avajaisissa osana Baku Energy Week -tapahtumaa. Kuten huomautti Presidentti Ilham Aliyev ”Kaspian öljy- ja kaasunäyttely alkoi 30 vuotta sitten vuonna 1994. Tapahtumalla on ollut keskeinen rooli ulkomaisten suorien investointien houkuttelemisessa Azerbaidžanin energiasektorille. Siitä lähtien tämä tapahtuma on muuttunut suuremmaksi tapahtumaksi, ja se on nyt nimeltään Baku Energy Week, koska se kattaa kaikki tärkeimmät energiapolitiikan osa-alueet – öljyn, kaasun, ylävirran, loppupään ja tietysti vihreän energian.

Bakun energiaviikkoon liittyen on tärkeää korostaa, että Azerbaidžanin menestyksekäs energiapolitiikka ja -strategia muuttivat maasta alueellisen johtajan, joka varmistaa monien kansakuntien energiavarmuuden. Nykyään Azerbaidžan toimittaa maakaasua Euroopan energiamarkkinoille Trans Adriatic Pipeline (TAP) -putken kautta. Vuodesta 2020 vuoteen 2023 TAP toimitti eurooppalaisille ostajille yhteensä lähes 31 miljardia kuutiometriä (bcm) maakaasua, josta noin 1.83 miljardia kuutiometriä on toimitettu Bulgariaan, 3.03 miljardia kuutiometriä Kreikkaan ja 25.9 miljardia kuutiometriä Italiaan. Maa kaksinkertaistaa kaasun viennin Eurooppaan 20 miljardiin kuutiometriin vuodessa vuoteen 2027 mennessä. Tällä hetkellä Italia, Kreikka, Bulgaria, Romania, Georgia, Turkiye, Unkari ja Serbia ovat Azerbaidžanin maakaasun ostajia, ja pian muut maat liittyvät tähän luetteloon. . Azerbaidžanin maakaasusta tuli tärkeä monipuolistamisen lähde Euroopan kansoille energiavarmuuden takaamiseksi.

In essence, hosting such an influential international event in Baku shows Azerbaijan’s role as a reliable energy partner in global energy markets, as well as supports the country’s sustainable development goals. As an energy-rich country, Azerbaijan can make significant contributions to carbon-free energy by supporting renewable energy sources. In recent years, Azerbaijan has accelerated and increased the deployment of renewable energy sources. To this end, international cooperation plays a crucial role in promoting green energy on a global scale, and Azerbaijan strengthens international cooperation with global energy companies to increase renewable power capacity. The Forum is also commemorable as Azerbaijan has signed with the UAE’s global renewables company Masdar to construct two solar power kasvit Bilasuvarissa (445 MW) ja Neftchalassa (315 MW) sekä tuulivoimala Garadaghissa, Absheronissa, jonka kapasiteetti on 240 MW. Näiden hankkeiden kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin miljardi dollaria. Laitosten odotetaan tuottavan keskimäärin 1 miljardia 2 miljoonaa kWh sähköä vuodessa, mikä puolestaan ​​säästää 3025 miljoonaa kuutiometriä maakaasua vuodessa ja ehkäisee yli 496 tuhatta tonnia hiilidioksidipäästöjä.

Viime vuonna Azerbaidžan ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat (UAE) vihkivät virallisesti käyttöön 230 MW:n Garadagh Solar PV Plant -voimalan, alueen suurimman toimivan aurinkovoimalan. The kasvi rakennettiin 262 miljoonan dollarin ulkomaisten investointien kustannuksella. Se on ensimmäinen teollisen mittakaavan aurinkovoimala, joka on toteutettu houkuttelemalla ulkomaisia ​​investointeja maahan. Tehdas tuottaa 500 miljoonaa kilowattituntia sähköä vuodessa, mikä säästää 110 miljoonaa kuutiometriä maakaasua. Tehdas on Azerbaidžanin ensimmäinen ja tärkein uusiutuvan energian hanke, joka avasi uusia mahdollisuuksia Azerbaidžanin ja Arabiemiirikuntien väliselle yhteistyölle. Azerbaidžan allekirjoitti Pariisin sopimuksen vuonna 2016 ja sitoutui vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 35 % vuonna 2030 vertailuvuoteen (1990) verrattuna. Koska maan tavoitteena on tuottaa vähintään 30 % sähköstään uusiutuvista lähteistä vuoteen 2030 mennessä, tällaisten hankkeiden toteuttaminen tukee Azerbaidžanin tavoitteita lisätä uusiutuvien energialähteiden osuutta energiaportfoliossaan ja saavuttaa Pariisin sopimuksen tavoitteet.  

The 2024 was declared “Green World Solidarity Year” in Azerbaijan, and it is an important measure to demonstrate Azerbaijan’s commitment to environmental protection and climate action. The country will host also the 2024 UN Climate Change Conference (UNFCCC COP 29) in Baku for the first time in the region from November 11- 22, 2024. It is an enormous opportunity to bring heads of state and governments, civil society organizations, business, and international institutions together in the region to tackle the climate crisis.  Azerbaijan’s engagement in Baku Energy Week and COP29 epitomizes leveraging national capacities and resources through strategic investments in renewable energy projects, supporting reforestation initiatives, and countries’ sustainable development policies.

Mainos

Bakun COP29 on tärkeä foorumi keskustella ympäristöhaasteista ja keskittyä pitkän aikavälin ilmastostrategioihin ja -tavoitteisiin. Lisäksi Azerbaidžan aikoo ottaa esiin mahdollisia keskustelunaiheita COP29:ssä. Mukaan Huseyn Huseynov, Head of the Sustainable Development and Social Policy Department at the Ministry of Economy of the Republic of Azerbaijan, “Azerbaijan is going to propose the creation of a new North-South Financial Mechanism at COP29. The North-South Financial Mechanism’s role will serve as a bridge between National Oil (Energy) Companies and International Oil (Energy) Companies, showcasing collaborative efforts for global benefit”.

Ympäristöongelmien ohella alueen rauhanohjelma tulee olemaan COP29:n asialistalla ensisijainen aihe. Kuten korosti Elshad Iskandarov, Ambassador at Large of the Ministry of Foreign Affairs of Azerbaijan “Baku-hosted COP29 could contribute to global peace. More and more evidence shows that wars and conflicts, as well as their consequences – the destruction of biodiversity, the emission of harmful substances, and the pollution of mines, not only pollute the environment but also bring humanity closer to the irreversible red line of climate change”. Another Azerbaijani government official, Hikmet Hajiyev, Azerbaidžanin presidentin ulkopoliittinen neuvonantaja korosti, että "Azerbaidžan jatkaa ja tekee lisäponnisteluja tehdäkseen Copista jälleen yhden menestystarinan rauhassa ja tehdäkseen COP29:stä rauhan COP:n ilmastotoimikysymyksen rinnalla."  

Yhteenvetona voidaan todeta, että Baku Energy Week ja COP29 ovat kaksi suurta tapahtumaa, jotka tukevat Azerbaidžanin kestävän kehityksen tavoitteita, sillä kaksi tapahtumaa tukevat uusiutuvien energialähteiden laajempaa käyttöä koko taloudessa ja nopeuttavat vihreää siirtymää. Azerbaidžanin energiapolitiikka ja vihreän energian hankkeet muuttavat maasta myös alueen "vihreän energian keskuksen", joka vie uusiutuvaan energiaan perustuvaa sähköä Etelä-Kaukasuksesta ja Keski-Aasiasta Eurooppaan.  

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa