Liity verkostomme!

Arts

"Opolen suositukset" esittivät vision vahvasta ja tuetusta eurooppalaisesta teatterialasta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Uusi politiikka-asiakirja, joka on vuoden 2023 European Theatre Forumin tulos, kehottaa Euroopan unionia jatkamaan suoraa vuoropuhelua eurooppalaisen teatterin kanssa – ja käsittelemään mielenterveyden, ilmastokriisin ja tekoälyn aiheuttamia haasteita.

European Theatre Conventionilla on ilo ilmoittaa julkaistusta Opole-suositukset, merkittävä poliittinen asiakirja, joka on seurausta perusteellisesta keskustelusta Euroopan teatterifoorumin (ETF) 2023 aikana. Euroopan komission korkean tason tapahtuma järjestettiin 11.-13. toukokuuta JK Opole Theaterissa Puolassa.

Opole-suositukset tarjoavat selkeän näkemyksen siitä, kuinka eurooppalaisten toimielinten tulisi tukea suurta ja ainutlaatuista eurooppalaista teatterialaa, ja niissä vaaditaan muutoksia ensi vuoteen, vuoteen 2025 mennessä ja vuoteen 2027 mennessä.

Ne rakentuvat kolmen kattavan haasteen ja toiminta-alueen ympärille ETF 2023 -tapahtumaohjelman mukaisesti:

  • Demokratia, kansainvälinen yhteistyö ja teatterin voima, joka kattaa hauraat kontekstit sekä mielenterveyden ja sosiaalisen osallisuuden
  • Kestävyys ja vihreät siirtymät, joka sisältää EU:n Green Dealin ja New European Bauhausin sekä Mobility and Emerging Artists
  • Digivalmius, kattaa taiteellisen vapauden ja kokeilut sekä teatterin ammattilaisten työolosuhteet.

Näin tehdessään he käsittelevät foorumin tavoitteita auttaa teatterialaa pysymään ajankohtaisena myös tulevaisuudessa käsittelemällä digitaalisia, geopoliittisia, sosiaalisia ja ilmastoon liittyviä haasteita sekä kehittämällä ja ottamalla käyttöön "vertailukelpoisen kestävyyden arviointityökalun alalle. mitata ja pienentää hiilijalanjälkeään."

Suositusten julkaiseminen on myös tärkeä askel meneillään olevassa työssä kohti pysyvää eurooppalaista teatteripolitiikkaa. Eurooppalainen teatterialoite.

LUE OPOLEN SUOSITUKSET

Mainos

Teatterisektorin ääni

Opole-suositukset keräävät ETF 200:n yli 2023 osallistujan huolenaiheet ja prioriteetit, jotka tiivistettiin foorumin viimeisessä istunnossa. Suositukset Euroopan unionille sisältävät säännöllisen vuoropuhelun jatkamisen alan kanssa isännöimällä Euroopan teatterifoorumia säännöllisenä tapahtumana teatterin perustana olevan vahvan ekosysteemin rakentamiseksi ja tukemiseksi, sekä toimia, kuten teatterin integroimista keskiasteen koulutukseen ja terveydenhuoltoon. yhteiskunnalliseen hyvinvointiin.

Lisäksi suositukset vaativat kiertosuunnitelmien käyttöönottoa EU:n avustushakemuksissa; Euroopan teatteripalkinnon perustaminen teatterin näkyvyyden ja johdonmukaisuuden parantamiseksi Euroopan tasolla; ja sellaisen kokonaisuuden luominen, joka valvoo tekoälyn vaikutusta kulttuurisiin työmarkkinoihin ja työoloihin.

Opole-suositukset ovat jatkoa vuonna 2020 järjestetyn European Theatre Forumin tuloksena syntyneelle politiikka-asiakirjalle. Dresdenin julistus.

Opole-suosituksista puhuessaan kulttuurin, luovuuden ja urheilun johtaja Georg Häusler sanoi: "Opolen suosituksilla eurooppalainen teatteriyhteisö vahvistaa yhteenkuuluvuutta ja yhteistä strategista näkemystä. Se väittää, että sillä on tärkeä rooli kestävän, osallistavan ja tulevaisuuteen suuntautuvan teollisuuden edistämisessä, ja se on Euroopan toimielinten johtava kumppani tämän tavoitteen saavuttamisessa. Euroopan komissio toivoo, että kokoamalla tämän laajan yhteisön kaikki osat yhteen vuoden 2023 Euroopan teatterifoorumiin, se auttaa nostamaan teatteria Euroopan politiikan kartalle.

Serge Rangoni, Euroopan teatterikonventin (ETC) entinen puheenjohtaja ja Théâtre de Liègen pääjohtaja ja taiteellinen johtaja, ETF 2023:n puhuja, sanoi: "Euroopan teatterin on tärkeää käydä suoraa vuoropuhelua Euroopan komission kanssa varmistaakseen tarpeitamme kuullaan ja alan tulevaisuuden varmentamiseksi monien kriisien vallitessa. Olen erittäin iloinen siitä, että vuoropuheluprosessi, joka alkoi vuonna 2020 online-Euroopan teatterifoorumilla, on jatkunut tänä vuonna, ja olen innoissani mahdollisuudesta kehittää tätä dialogia edelleen Opole-suositusten ja tulevien kokoustapahtumien avulla tulevina vuosina.

ETC:n toiminnanjohtaja Heidi Wiley sanoi: "Opolen suositukset ovat tärkeä askel kohti eurooppalaisen teatterin potentiaalin vapauttamista täysin, ja ne tukevat sen kehittymistä yhtenä mantereen innovatiivisimmista taidemuodoista ja kulttuuriperinnön referensseistä. Ne sisältävät etenemissuunnitelman, joka on ankkuroitu eurooppalaiseen teatterialoitteeseen – ja ne ovat osoitus yhteisistä pyrkimyksistämme kehittää oikeudenmukaisempi, monipuolisempi ja kestävämpi sektori.”

Norbert Rakowski, ETF2023:n isäntä, JK Opole Theatren taiteellinen johtaja, sanoi: "Meille JK Opole Theatrelle [foorumi] on mielestäni hyvä tilaisuus näyttää, että meillä on todella avoin teatteri, joka on avoin dialogille ja tavallaan symbioottisella tavalla, vertaamalla progressiivista ja klassista teatteria. Mielestäni se on eräänlainen ikkuna Eurooppaan.

Lotta Lekvall, Folkteatern Göteborgin toimitusjohtaja, toinen ETF 2023:n puhuja, lisäsi: ”Uskon, että tällainen kokoontuminen koko sektorin ja eri Euroopan maiden kanssa on itse asiassa voimaannuttamista. Koska siellä on paljon dialogia, paljon kokemusten vaihtoa, ja myös näinä aikoina, joita elämme, [on tärkeää], että voimme myös jakaa näitä kokemuksia ja yrittää löytää tapoja eteenpäin…”

Tietoja ETC:stä

Vuonna 1988 perustettu European Theatre Convention (ETC) on Euroopan suurin julkisten teattereiden verkosto. Se on taidejärjestö, joka edistää eurooppalaista teatteria tärkeänä foorumina vuoropuhelulle, demokratialle ja vuorovaikutukselle, joka vastaa nykypäivän monimuotoiseen yleisöön ja muuttuviin yhteiskuntiin, heijastaa ja on tekemisissä heidän kanssaan. ETC:n apuraha- ja tapahtumaohjelma tukee verkostoitumista, ammatillista kehitystä ja taiteellisen teatterin yhteistyötä eri puolilla Eurooppaa ja puolustaa teatteria yhtenä Euroopan innovatiivisimmista taidemuodoista ja kulttuuriperinnön referensseistä.

ETC:ssä on 64 jäsentä 31 maasta, ja sitä tukee Euroopan unionin Luova Eurooppa -ohjelma.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.
Mainos

Nousussa